Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή ότι ο Γουίλ Σμιθ θα αποκλειστεί από την παρακολούθηση των Όσκαρ για 10 χρόνια λόγω της “επιβλαβούς συμπεριφοράς” που επέδειξε όταν χτύπησε τον κωμικό Κρις Ροκ κατά τη διάρκεια της τελετής του περασμένου μήνα.

Η απαγόρευση ήρθε μια εβδομάδα μετά την παραίτηση του ηθοποιού από τον οργανισμό και το βίαιο ξέσπασμά του στη σκηνή των Όσκαρ στις 27 Μαρτίου.

Σε ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε μετά την πρωινή συνεδρίαση των 54 μελών της Ακαδημίας, ο πρόεδρος του ομίλου, Ντέιβιντ Ρούμπιν, και η διευθύνουσα σύμβουλος, Ντον Χάντσον, χαρακτήρισαν επίσης τη συμπεριφορά του κ. Σμιθ “απαράδεκτη” και παραδέχθηκαν ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την κατάσταση κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης.

Ο Γούιλ Σμιθ ανέφερε σε δήλωσή του ότι “αποδέχομαι και σέβομαι την απόφαση της Ακαδημίας”.

Η Ακαδημία αρνήθηκε να διευκρινίσει αν ο κ. Σμιθ εξακολουθεί να έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος για Όσκαρ, αλλά δύο παράγοντες του κλάδου που γνωρίζουν τους κανόνες της και στους οποίους παραχωρήθηκε ανωνυμία για να συζητήσουν τις διαδικασίες της Ακαδημίας, δήλωσαν ότι ο Γουίλ Σμιθ εξακολουθεί να έχει δικαίωμα να κερδίσει Όσκαρ, αλλά δεν μπορεί να παρευρεθεί στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ και σε άλλες εκδηλώσεις.

ΠΗΓΗ: ΝΥΤ