Σε δικαστήριο της Ρουμανίας εμφανίστηκαν ο Άντριου Τέιτ και ο αδελφός του, Τρίσταν, για να καταθέσουν νέα έφεση όσον αφορά στην κράτησή τους με τις κατηγορίες του βιασμού της και της εμπορίας ανθρώπων.

Με χειροπέδες στα χέρια, ο διαβόητος influencer φώναξε στους δημοσιογράφους, που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο, πως είναι αθώοι. Τα αδέλφια κρατούνται από τα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση.

Τον Ιανουάριο, δικαστήριο επέκτεινε την ποινή τους έως τον Φεβρουάριο. Η αστυνομία δεν έχει ασκήσει, ακόμη, δίωξη κατά των αδελφών που είχαν μετακομίσει στη Ρουμανία εδώ και πέντε χρόνια.

Καταθέτοντας έφεση κατά της παράτασης της προφυλάκισης την Τετάρτη, ο δικηγόρος του Τέιτ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είχε «νέα στοιχεία» για να αντικρούσει τα επιχειρήματα των εισαγγελέων.

«Τα θύματα αρνούνται κάθε αδίκημα – μόνο στο μυαλό της εισαγγελίας είναι ότι έχει διαπραχθεί έγκλημα» είπε.

Παρών στο δικαστήριο είναι, επίσης, η νέα, Αμερικανίδα, δικηγόρος τους. Πρόκειται για την Τίνα Γκλάντιαν η οποία έχει εμπειρία στην εκπροσώπηση προσωπικοτήτων υψηλού προφίλ, όπως ο Μάικ Τάισον και Κρις Μπράουν.

Τα αδέρφια – που έχουν τόσο αμερικανική όσο και βρετανική υπηκοότητα – έχουν επίσης προσλάβει έναν ειδικό σε θέματα επικοινωνίας για να ανταποκριθούν στο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για την υπόθεση.

Η έκβαση του νέου αιτήματός τους θα κριθεί αργότερα σήμερα.