Το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής ανακοίνωσε το επίσημο πρόγραμμα της φετινής Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης (NYFW), η οποία θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

Τις συλλογές τους για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 θα παρουσιάσουν περισσότεροι από 71 σχεδιαστές , ανδρικών, γυναικείων και unisex ενδυμάτων.

O Peter Do διοργανώνει επίδειξη με τις πρώτες του δημιουργίες για τον Helmut Lang και ο Ralph Lauren επιστρέφει στη NYFW για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Οι Dion Lee, Willy Chavarria, Coach, Head of State και οι πρωτοεμφανιζόμενοι Advisry και Grace Ling συμμετέχουν επίσης στο πρόγραμμα.

Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης πραγματοποιείται σε όλη την πόλη και οι περιοχές Τραϊμπέκα και Τσέλσι φιλοξενούν πολλές επιδείξεις μόδας.

Η πρώτη Eβδομάδα Mόδας στη Νέα Υόρκη διοργανώθηκε το 1943, όταν ονομαζόταν ακόμα Εβδομάδα Τύπου. Ο στόχος ήταν να προσελκύσει την προσοχή από τη γαλλική μόδα, στην οποία η βιομηχανία δεν είχε πρόσβαση λόγω του πολέμου. Σκοπός ήταν επίσης να δώσει στους Αμερικανούς σχεδιαστές μια σκηνή για να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους.

Δείτε το επίσημο πρόγραμμα του NYFW εδώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ