Αεροσκάφος με 72 επιβαίνοντες συνετρίβη στην περιοχή Ποχάρα του Νεπάλ (κεντρικά), ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Yeti Airlines, στην οποία ανήκει.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, στο σημείο της συντριβής έχουν ήδη ανασυρθεί πτώματα.

«Επέβαιναν σε αυτό 68 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος… ομάδες διάσωσης μεταβαίνουν στο σημείο, δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή εάν υπάρχουν επιζώντες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας Στουνταρσάν Μπαρταούλα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τοπικός αξιωματούχος που μίλησε στο κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα διευκρίνισε πως το αεροσκάφος, που εκτελούσε πτήση προς την Ποχάρα από την πρωτεύουσα Κατμαντού, συνετρίβη κοντά στον ποταμό Σέτι.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από τους επιβάτες, οι 53 λέγεται ότι είναι από το Νεπάλ. Στο αεροπλάνο υπήρχαν πέντε Ινδοί, τέσσερις Ρώσοι και δύο Κορεάτες. Υπήρχε επίσης από ένας επιβάτης από την Ιρλανδία, την Αυστραλία, την Αργεντινή και τη Γαλλία μεταξύ άλλων. Μέχρι στιγμής, 40 πτώματα έχουν ανασυρθεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ