Μέρος της εμπειρίας του κρασιού είναι το πολυτελές όνομα, η φινετσάτη φιάλη και το τσούγκρισμα των ποτηριών. Ωστόσο, ορισμένες μπουκάλια συνοδεύονται από ετικέτες άξιες αναστεναγμού ή ακόμη και τρόμου, που κάθε άλλο παρά πολυτελείς είναι. Ακολουθούν επτά ό,τι να’ ναι ονόματα κρασιών που δεν φαίνεται να εμποδίζουν τον κόσμο από να τα αγοράζει.

“Ξυπόλυτα κρασιά”

Ένα δημοφιλές οικονομικό κρασί με προέλευση τις ΗΠΑ, το όνομα αυτής της μάρκας φέρνει στο μυαλό γυμνά πόδια να πατάνε σταφύλια. Αν και τα ξυπόλητα πόδια μάλλον δεν χρησιμοποιούνται πλέον στην σύγχρονη παραγωγή, το όνομα μπορεί να σας βάλει σε σκέψεις. Μήπως αφρώδες κρασί σας μυρίζει ποδαρίλα;

“Οι κατσίκες περιφέρονται”

Αυτή η περίεργη ονομασία προέρχεται στην πραγματικότητα από έναν όμορφο οικογενειακό θρύλο για κατσίκες που αφέθηκαν κατά λάθος ελεύθερες. Προφανώς, οι κατσίκες έτρωγαν μόνο τα καλύτερα σταφύλια στον αμπελώνα, οδηγώντας στη δημιουργία καινοτόμων μειγμάτων σταφυλιών. Παρά το περίεργο όνομα, το κρασί παίρνει τακτικά υψηλές βαθμολογίες, αποδεικνύοντας ότι κάτι θα ήξεραν οι θρυλικές κατσίκες περί σταφυλιών.

“Κρασί Ουπς”!

Αφού χρησιμοποιούσε για αιώνες σταφύλια Carmenere ως σταφύλια Merlot, ο γαλλικός αμπελώνας ενημερώθηκε για τη διαφορά το 1994 από έναν αμπελουργό. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη του λάθους τους, βάφτισαν το μπραντ τους Ούπς! και συνέχισαν να παράγουν τη μοναδική τους ποικιλία, ένα μίγμα Merlot και Carmenere.

“Τρελή Νοικοκυρά”

Οι εξοργιστικές ετικέτες σε αυτό το κρασί με το άθλιο όνομα διατίθενται στην αγορά με προέλευση τους αμπελώνες της Καλιφόρνια. Με μια περίεργη αισθητική ενός συνδυασμού εικόνων από τη δεκαετία του 1950 αλλά και πιο σύγχρονες, η μάρκα είναι είτε ξεκαρδιστική είτε προσβλητική. Εμείς πάντως δεν την βρίσκουμε καθόλου αστεία.

“Χοντρός Μπάσταρδος”

Στο άλλο άκρο του φάσματος βρίσκονται τα κρασιά “Χοντρός Μπάσταρδος”. Το όνομα, το οποίο φέρνει στο μυαλό Ιταλούς άντρες που μοιάζουν με νονούς, είναι κολλημένο σε μια αριστοκρατική και μινιμαλιστική ετικέτα, δημιουργώντας παράδοξο στυλ που συναντάται μόνο στον κόσμο του κρασιού. Στην πραγματικότητα, η μάρκα έχει κερδίσει αρκετές διακρίσεις και είναι ένα από τα κρασιά με την υψηλότερη βαθμολογία σε χαμηλότερες τιμές. Πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν ωστόσο να είχαν βρει μια καλύτερη ετικέτα!

“Κάτουρο του Βατράχου”

Ανεξάρτητα από το πόσο φρουτώδες και εύγευστο μπορεί να είναι αυτό το κρασί, θα μπορούσατε πραγματικά να δείτε τον εαυτό σας να πίνει κάτι με ένα τέτοιο όνομα; Είτε εννοούν έναν πραγματικό βάτραχο είτε έναν Γάλλο που έχει καταναλώσει υπερβολικές ποσότητες κρασιού, εξακολουθεί να μην ακούγεται και πολύ θελκτικό.

“Κάτουρο γάτας σε αμπελώνα”

Το μόνο πράγμα που μπορεί να είναι χειρότερο από το κάτουρο του βατράχου είναι η πικρή, αμμωνιακή μυρωδιά μιας γάτας που σημαδεύει την περιοχή της. Παρόλα αυτά, αυτό το εσπεριδοειδές κρασί παίρνει αρκετά καλές βαθμολογίες και συνδυάζεται πολύ ωραία με κοτόπουλο ή ψάρι.

Η παλιά παροιμία για τα βιβλία και τα εξώφυλλα ισχύει μάλλον και για τα κρασιά και τις φιάλες. Αν και υπάρχει κάτι ευχάριστο σε μια όμορφη φιάλη κρασιού και ένα όμορφο όνομα, ίσως να υπάρχει και χώρος για εξωφρενικά ονόματα και ξεκαρδιστικές ετικέτες.