Ήταν Σεπτέμβριος του 2003 όταν η Εστία ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά και σήμερα, δύο δεκαετίες μετά, βρίσκεται πλέον σε 1.500.000 νοικοκυριά στη χώρα. Με το πρωτοποριακό σύστημα Easy Clic Plus για εύκολη σύνδεση και αποσύνδεση με μία μόνο κίνηση και την ειδική βαλβίδα ασφαλείας, κέρδισε την εμπιστοσύνη του κοινού. Επιπλέον, έγινε η πρώτη συσκευή που έβαλε χρώμα στη Βάση (το μέχρι πρότινος μπλε φιαλίδιο), παρέχοντας αισθητική ανανέωση.

Η πρωτοπορία υπήρξε σταθερά ζητούμενο της ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ, η οποία αναβάθμισε συνολικά την κατηγορία της. Το 2007, παρουσίασε το Καμινετάκι «Θεόφιλος» (σήμερα: Εστία ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ Classic) με την καινοτομία της κάθετης φλόγας για την ιδανική παρασκευή του ελληνικού καφέ. Λίγο αργότερα, το 2016, λάνσαρε την Πολυεστία ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ, μια συσκευή προηγμένης τεχνολογίας με πολλές μαγειρικές δυνατότητες.

Τα τελευταία χρόνια, η ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ καινοτομεί συνεχώς ώστε να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης ελληνικού καφέ. Το 2018, έσπασε τα στερεότυπα με τον ελληνικό καφέ ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ Κλασικό, που δημιουργήθηκε από τη σύνθεση ποικιλιών Arabica και Robusta.

Το 2020, με τα αξεσουάρ ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ έφερε μια νέα πρόταση για την τέλεια παρασκευή του ελληνικού καφέ από την προετοιμασία μέχρι το σερβίρισμα, ενώ το 2022 κυκλοφόρησε τους νέους τύπους ελληνικού καφέ, τον ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ Σκούρο και τον ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ Χωρίς Καφεΐνη.

Παράλληλα, το 2022 υπήρξε η χρονιά που η ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ ταυτίστηκε με την έννοια της εξέλιξης. Μαζί με το λανσάρισμα της Εστίας ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ Master, της πλέον προηγμένης εστίας της, το Καφεσύστημα ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ έφερε την επανάσταση στον κόσμο του ελληνικού καφέ: με το πάτημα ενός κουμπιού και με τη χρήση καφεκάψουλας παρασκευάζει τον τέλειο ελληνικό καφέ.

«Δημιουργήσαμε από την αρχή μια εντελώς νέα αγορά στη χώρα και προσφέραμε σύγχρονες επιλογές σε εκατομμύρια ανθρώπους. Αισθανόμαστε περηφάνια που φέτος, στα 20 χρόνια μας, ήρθαν δύο σημαντικά βραβεία να τιμήσουν τη δημιουργική πορεία μας. Οι Έλληνες καταναλωτές ανέδειξαν την Εστία ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ Master ως Προϊόν της Χρονιάς 2023 στην κατηγορία της και επιπλέον, το φλιτζάνι και η κούπα ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ απέσπασαν διεθνή διάκριση στα RED DOT DESIGN AWARDS», αναφέρει ο Άνθιμος Δημητριάδης, Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών RESOUL, μέρος του οποίου αποτελεί η ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ.

Info

Αποκτήστε έκπτωση -20% σε όλα τα προϊόντα μέσω του e-shop της ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ. Σε ισχύ μέχρι τις 31/12/2023. Μάθετε περισσότερα στο el-greko.gr.