Η νέα παράσταση χορού της Ερμίρα Γκόρο με τίτλο “Sirens” που παρουσιάζεται από τις 18 έως τις 21 Απριλίου στο Πλύφα, προσκαλεί τους θεατές σε ένα αισθησιακό και μυστηριακό ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων και της ανθρώπινης ψυχής.

Οι διακεκριμένοι χορευτές, Αντώνης Βαής και Χαρά Κότσαλη, μεταμορφώνονται επί σκηνής, εκφράζοντας μέσα από κάθε κίνησή τους μια ολόκληρη ιστορία περί ονείρων και ελευθερίας.

Η παράσταση διερευνά την έννοια του φύλου με αφετηρία την κινησιολογία δύο διαφορετικών ειδών μουσικής: του ρεμπέτικου και του χιπ χοπ. Μέσα από την έρευνα των στίχων των τραγουδιών, των χαρακτηριστικών ρυθμών και του χωροχρονικού πλαισίου μέσα από το οποίο αναδύθηκε το κάθε είδος μουσικής, οι δύο ερμηνευτές θα αμφισβητήσουν τους παραδοσιακούς και στερεοτυπικούς ρόλους των φύλων δημιουργώντας μία νέα γλώσσα αυτό-έκφρασης. Την πρωτότυπη μουσική σύνθεση της παράστασης υπογράφει ο Jeph Vanger.

 

Ερμίρα Γκόρο

Η Ερμίρα Γκόρο είναι χορογράφος και καλλιτέχνιδα κίνησης, χορού και performance που βρίσκεται πάντοτε σε μια αναζήτηση νέων μορφών έρευνας και επικοινωνίας των ιδεών της. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στη συνέχεια βρέθηκε στη Νέα Υόρκη ως υπότροφος του Ιδρύματος Πράτσικα και του Ιδρύματος Kρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Στην Νέα Υόρκη επικεντρώθηκε στην έρευνα της ερμηνείας, της σύνθεσης του αυτοσχεδιασμού και της κίνησης, ενώ συνεργάστηκε με διεθνείς ομάδες χορού και δημιούργησε τις πρώτες της χορογραφίες. Ήταν μέλος της χορογραφικής ομάδας των Τελετών Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004. Από το 2007 μέχρι το 2018 συνεργάστηκε με τη διεθνώς αναγνωρισμένη ομάδα DV8 Physical Theatre συμμετέχοντας ως ερμηνεύτρια, καθηγήτρια και Research and Development / Choreography Assistant.

Το 2019 ήταν μέλος της επιτροπής αξιολόγησης του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος της ARTWORKS. To 2022 η Ερμίρα Γκόρο ήταν υποψήφια για το βραβείο “Εξαιρετικής Ερμηνεύτριας” στα The Bessies, τα Βραβεία Χορού και Παράστασης της Νέας Υόρκης. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε εξέχοντα φεστιβάλ και ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ως χορογράφος έχει προσκληθεί από διεθνείς οργανισμούς να δημιουργήσει χορογραφικά έργα.

sirens

 

Συντελεστές

Σύλληψη – Χορογραφία: Ερμίρα Γκόρο
Κινησιολογικό υλικό, χορογραφία σε συνεργασία με τους ερμηνευτές
Ερμηνεία: Αντώνης Βαής, Χαρά Κότσαλη
Μουσική: Jeph Vanger
Κοστούμια: Βένια Πολυχρονάκη
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας
Σύμβουλος χορογράφου: Μαριάννα Καβαλλιεράτου
Φωτογραφία: archlabyrinth, Ηλιάνα Αλεξάνδρου
Βίντεο: archlabyrinth
Εκτέλεση Παραγωγής: Βίκυ Μπαρμπόκα
Παραγωγή: Removement

Η παράσταση υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Εισιτήρια

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 13€, μειωμένο 10€ (ομάδες άνω των 8 ατόμων, φοιτητές, ανέργους, AμεΑ)

Κρατήσεις εισιτηρίων: ticketservices.gr