Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στο Ρομάντσο παρουσιάζονται τα ΝΕΑ HERMAEA, μία γιορτή λύτρωσης του θνητού προς το θείο. Υπό τους υβριδικούς dark ambient και industrial ήχους των IØN, Conjecture, Pavor Nocturnus και Lith, καθώς και τα DJ sets των Mr.Schwarz, ΔreamCcore και Starts K., θα παραδωθεί μια οπτικοακουστική εμπειρία με παγωμένους ατμοσφαιρικούς ήχους και τελετουργικών ρυθμών.
ΝΕΑ HERMAEA

IØN

Πίσω από το όνομα IØN λειτουργεί ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ένας από τους πρωτοπόρους της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής. Η συμμετοχή του στα συγκροτήματα Rehearsed Dreams, Spider’s Web και Raw καθώς και οι δισκογραφικές παραγωγές της Elfish Records (1991-1995) τον καθιστούν ως έναν από τους πιο εργατικούς καλλιτέχνες της εγχώριας electronica, με έντονη δραστηριότητα τόσο ως συνθέτης όσο και ως παραγωγός. Στις σόλο ηχητικές του εξερευνήσεις ο IØN μετατρέπει το laptop σε μουσικό όργανο και φορητό στούντιο μέσα από το οποίο φιλτράρει αναλογικά και modular synthesizers. Ενεργός στη δισκογραφία με αυτό το project από το 1996, έχοντας παίξει ζωντανά σε εκατοντάδες φεστιβάλ και σόλο εμφανίσεις o IØN έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν ιδιαίτερα βαθύ και προσωπικό ήχο: ένα πρωτότυπο μείγμα από ambient ηχοτοπία, βιομηχανικά drones, field recordings και dub techno beats. Παράλληλα ο Γιάννης Παπαϊωάννου είναι ο δημιουργός και o παραγωγός του industrial συγκροτήματος Mechanimal.

Conjecture

Οπτικοακουστικό Solo-project του εικαστικού Βασίλη Αγγελόπουλου.Με σχεδον 10 χρονια υπαρξης συνδιάζει την σκοτεινή ηρεμία της Dark Ambient και την ένταση της Industrial δημιουργόντας ένα μοναδικό κράμα επιρρεασμένο από το ευρύτερο φάσμα της Post Industrial Underground. Χωρίς να παραμένει σε σταθερό μοτίβο, ο Conjecture έχει κυκλοφορησει 6 album από ανεξάρτητα και undergound Labels του είδους (Cyclic Law, Zoharum, Amek, Raumklang, Ars Nocturna) ενώ έχει συνεργαστεί με εμβληματικά projects της Post-Industrial (Antechamber, Lith, Mourmansk 150) αλλά και με μη-industrial μπάντες (Septuagint, Psycorepaths). Έχοντας κυκλοφορίσει πρόσφατα το EP “Nostalgia Futura” από την Cyclic Law ο Conjecture θα παρουσιάσει ένα Industrial ambient live με το οποίο θα εκφράσει τα μανιφέστα του πάνω στην φουτουριστική, οραματιστική νοσταλγία.

LITH

Ενεργός στη γαλλική και διεθνή βιομηχανική σκηνή για περισσότερα από είκοσι πέντε χρόνια, είναι ένα προσωπικό project, δημιουργία του David Vallée το 1996 στην ανατολική Γαλλία. Γνωστός για την υβριδική και καινοτόμο ηλεκτρονική μουσική του, ο David Valee, συνδιάζει τον Post Industrial θόρυβο με τους tribal και Idm ρυθμούς, παραδίδωντας ένα συνονθίλευμα ήχων που οδηγούν σε rhythmic noise παροξυσμό. Μετρόντας πάνω από 25 χρόνια στην Industrial σκηνή, έχει συνεργαστεί με labels όπως M-Tronic, Brume Records, Divine Comedy Records και Les Forges Alliés. Ο τελευταίος του δίσκος Anthropocene σηματοδοτεί και ένα από τα πιο σημαντικά come-backs, κάνοντας τον Lith ένα από τα πιο ενεργά μέλη της Rhythmic Noise σκηνής.

 Pavor Nocturnus

Το μυστικιστικό Dark Ambient/Tech Industrial project του Eugenio από την Ιταλία, θολώνει τα όρια της Ambient με την Industrial εμπλουτίζοντας τον ήχο του κάνοντας χρήση τελετουργικών, πνευματικών και εσωτερικών στοιχείων που προκείπτουν από τις έρευνες του πάνω στην εθνολογία και τον ήχο. Η τελευταία του κυκλοφορία “Ecatombe” εμφανώς επιρρεασμένη από την αρχαία ελληνική γιορτή προς τον Απόλλωνα στην οποία θανατόνονταν τελετουργικά 100 ταύροι, κυκοφόρησε από την Cyclic Law και αποτελεί μια από τις πιο επιδραστικές κυκλοφορίες του 2023.

Μετά το πέρας των live θα ακολουθήσει dj set απότελούμενο από τους κυριότερους εκπρόσωπους του Post-Industrial/Experimental ήχου του Ελληνικού Underground, Mr.Schwarz, ΔreamCcore και Stratos K.

INFO: Event