Η ομάδα του OCD Project και η experimental δισκογραφική εταιρία Coherent States, διοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά το μουσικό φεστιβάλ Ametric Festival, η διεξαγωγή του οποίου θα λάβει χώρα το τριήμερο 12, 13 & 14 Σεπτεμβρίου 2024 στον ιδιαίτερο χώρο του Προμαχώνα San Salvatore στα Χανιά, εκεί που η Ενετική αρχιτεκτονική δημιουργεί μια μοναδική και απόκοσμη συναυλιακή συνθήκη, απολύτως ταιριαστή για την ηχητική και αισθητική ανάδειξη του σύγχρονου & πειραματικού χαρακτήρα της μουσική ταυτότητας του Φεστιβάλ.

To lineup του Ametric Festival 2024 περιλαμβάνει για άλλη μια χρονιά μια ιδιαίτερη σύνθεση διεθνών και εγχώριων καλλιτεχνών. Ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ambient μουσικής, ο Αμερικανός πολυοργανίστας και sound engineer Rafael Anton Irissari, θα εμφανιστεί στο Ametric Festival 2024. Τα live sets του Irissari δημιουργούν σπάνια περιβάλλοντα πλήρους κατάδυσης που διαλύουν τα όρια του χώρου, δημιουργώντας αφηρημένα ηχοτοπία που θολώνουν τα όρια μεταξύ κοινού και venue. Η glitch cut-up intelligent techno του πολυβραβευμένου Βρετανού συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Mark Fell θα βρει χώρο δίπλα στην weird cassette music της πολύ ιδιαίτερης Ολλανδής πειραματίστριας Red Brut (Marijn Verbiesen), ενώ η πρωτοποριακή μίξη ηλεκτροακουστικής μουσικής, gamelan και  percussion του Αυστραλού Will Guthrie θα επικοινωνήσει με τους θορυβικούς αυτοσχεδιασμούς της Σοφία Ζαφειρίου και τα harsh ηλεκτροακουστικά ηχοτοπία  της Άννα-Μαρία Ράμμου.

Φέτος, για πρώτη χρονία και λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος της τοπικής κοινότητας για το Φεστιβάλ, προστίθεται μία τρίτη ημέρα, αφιερωμένη αποκλειστικά στην ανάδειξη του έργου πειραματικών μουσικών και καλλιτεχνών του ήχου που κατάγονται από την Κρήτη και διαμένουν στην περιοχή των Χανίων. Έτσι η διεθνώς αναγνωρισμένη τραγουδίστρια και συνθέτρια Σοφία Σαρρή θα παρουσιάσει ένα solo vocal performance ειδικά για τη συγκεκριμένη συνθήκη, ο Dergar (Χρήστος Γαρμπιδάκης) θα παρουσιάσει νέες συνθέσεις που βασίζονται στις new wave και ambient ανησυχίες του, ενώ το ιδιαίτερο μουσικό δίδυμο Media Luna (Δημήτρης Μπαρνιάς & Φωτεινή Κόκκαλη) θα αυτοσχεδιάσει με βιολί, electronics και ηχογραφήσεις πεδίου.

Δείτε το βίντεο από το περσινό Ametric, τον Σεπτέμβριο του 2023:

Συμμετείχαν οι θρύλοι της πειραματικής μουσικής Ben Ponton και Mark Warren (Zoviet France), o πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής Miles Whittaker (Demdike Stare) και η μουσική εξερευνήτρια της ηλεκτρο-ακουστικής μουσικής Gaël Segalen, μουσικοί που βρέθηκαν στα Χανιά για να ενώσουν τις μουσικές τους δημιουργίες με αυτές των Εύα Ματσίγκου και Νεφέλη Σάνη (I Broke The Vase), Άγγελου Κυρίου, Μαρίας Παπαδομανωλάκη (Dalot), Δήμητρας Κουστερίδου και Babak Ahteshamipour.

➪ Info

Ημερομηνίες: 12 – 13 – 14 Σεπτεμβρίου 2024

Τοποθεσία: Προμαχώνας San Salvatore, Παλιά Πόλη Χανίων

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.eventbrite.com/e/ametric-festival-2024-tickets-881682354657

SOCIAL MEDIA

Facebook: @amertriccc
Instagram: @ame_tric