Είναι αυτή η σουρεαλιστική εποχή που ενώ το ημερολόγιο γράφει 2022, το «Running up that hill» είναι πρώτο στα charts λόγω της τέταρτης σεζόν του «Stranger Things» και το «Top Gun: Maverick» έχει τρελάνει τα box office, ξαφνικά ανακαλύπτουμε και παλιά video games που νομίζαμε ότι είχαν χαθεί για πάντα.

Το 1990, ο καλλιτέχνης Tomomi Sakuba είχε μια τρελή ιδέα να φτιάξει το παιχνίδι «Garage: Bad Dream Adventure» με το δωρεάν software του Mac του, HyperCard, το οποίο είχε βγει μέσα από τους εφιάλτες του. Μετά από πολλές προσπάθειες άρχισε να βρίσκει την ιστορία ενός ήρωα, που ζει μία αλλόκοτη περιπέτεια σε ένα ψυχεδελικό και σεξουαλικό αλλά με διαφορετική έννοια, σύμπαν.

Δεν είναι ενα κλασικό video game τρόμου αφού δεν στηρίζεται στο να σε τρομάξει με προφανείς τρόπους αλλά στην απόκοσμη αισθητική και στη σκοτεινή του ατμόσφαιρα με πολλές καλλιτεχνικές αναφορές του Sakuba.

Το παράξενο εδώ είναι πως το game over κυνηγάει συνεχώς τον πρωταγωνιστή, ο οποίος μόλις ξεμένει από καύσιμα ή αφήσει την ψυχική του υγεία να κλονιστεί από τις καταστάσεις που αντιμετωπίζει στη διαδρομή του, χάνει τη ζωή του.

Όταν αυτό το παιχνίδι κυκλοφόρησε πρώτη φορά, είδε κατευθείαν τον πάτο. Η Toshiba-EMI έβγαλε μόνο 3.000 αντίυπα και σταμάτησε ξαφνικά την παραγωγή CD-ROMS με το Garage να αποκτά την αίγλη του καλτ.

Τώρα, μετά από μία απουσία δύο δεκαετιών, βρέθηκε ξανά σύμφωνα με το tweet του Tomomi, θα λανσαριστεί ξανά στις 8 Ιουλίου χωρίς καμία λογοκρίσία, με νέες εικόνες, σύγχρονα γραφικά αλλά και με την προσθήκη ενός μεγάλου γυναικείου ρομπότ, που θα πιάνει όσα λάφυρα μαζεύουμε, θα τα μετατρέπει σε καύσιμα και θα τα στε΄λνεισαπό τις αντλίες στο στήθος του. Ναι, καλά διάβασες, όλα αυτά είναι στην ίδια πρόταση.

Αν ενδιαφέρεσαι να κλείσεις εισιτήριο γι’ αυτό το παραισθησιογόνο και ταυτόχρνα δυστοπικό σύμπαν, θα είναι διαθέσιμο για τους χρήστες των PC και μπορείς να βρεις όλες τις λεπτομέρειες εδώ.