Το True Detective, μία από τις πιο αγαπημένες σειρές του HBO επιστρέφει για τέταρτη σεζόν με τις Jodie Foster και Kali Reis να βρίσκονται μπλεγμένες σε μια φρικτή δολοφονία, που σχετίζεται με μία υπόθεση που πήγε στραβά πριν από χρόνια, στην Αλάσκα.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία της Μεξικανής Issa López το “True Detective: Night Country” επικεντρώνεται στις ντετέκτιβ Λιζ Ντάνβερς (Foster) και Εβαντζελίν Ναβάρο (Reis) οι οποίες ψάχνουν να λύσουν την υπόθεση έξι ανδρών που χειρίζονται τον Ερευνητικό Σταθμό Tsalal Arctic όταν εξαφανίζονται χωρίς ίχνος, μία μακρά χειμωνιάτικη νύχτα στο Ενις της Αλάσκας. Το ζευγάρι θα πρέπει να αντιμετωπίσει το σκοτάδι που κουβαλάει μέσα του και να σκάψει στις στοιχειωμένες αλήθειες που βρίσκονται θαμμένες κάτω από τον αιώνιο πάγο.

H ιστορία φαίνεται να είναι εμπνευσμένη από ένα μυστηριώδες γεγονός που συνέβη στο πέρασμα Dyatlov της Ρωσίας το 1959, στο οποίο εννέα ειδικοί πεζοπόροι βρέθηκαν ανεξήγητα νεκροί, χωρίς προφανή αιτία θανάτου τους. Οι θεωρητικοί έχουν εντοπίσει διάφορους πιθανούς ενόχους όλα αυτά τα χρόνια, όπως κατασκοπεία, υπερφυσικά τέρατα, εξωγήινους και (πιο πρόσφατα) μια χιονοστιβάδα. Αλλά δεδομένου ότι μιλάμε για το True Detective, στην τέταρτη σεζόν, τουλάχιστον, ο ένοχος είναι πιθανώς ένας άνθρωπος δολοφόνος.

Μπορεί να μην γνωρίζουμε με βεβαιότητα μέχρι να κάνει το ντεμπούτο του σόου σε τι αναφέρεται το “Night Country” , αλλά αυτός ο υπότιτλος πιθανώς αναφέρεται στη βάναυση έλλειψη φωτός της ημέρας που πλήττει περιοχές κοντά στον Βόρειο Πόλο κάθε χρόνο. Η βορειότερη πόλη της Αλάσκας έχει νύχτες που διαρκούν δύο συνεχόμενους μήνες. Ο Ναβάρο προσφέρει επίσης αυτή τη σύντομη περίληψη του όρου στο πρώτο teaser της σειράς: «Η νυχτερινή χώρα. Μας παίρνει, έναν προς έναν».

Σε σενάριο του Nic Pizzolatto, το True Detective ερευνά και εξερευνά μια ποικιλία σεναρίων και εγκληματολογικών μυστηρίων. Με την επικείμενη κυκλοφορία της τέταρτης σεζόν λοιπόν, ιδού τα 10 καλύτερα επεισόδια από τις τρεις πρώτες σεζόν του True Detective:

10. The Big Never (3η σεζόν, 3ο επεισόδιο)
Το “The Big Never” βρίσκει τον ντετέκτιβ Wayne Hays (Mahershala Ali) και τον Roland West (Stephen Dorff) να συνεχίζουν τη συνεχιζόμενη έρευνά τους γύρω από την εξαφάνιση δύο παιδιών το 1980. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, οι δύο ανακαλύπτουν ότι ο Will Purcell, ένα από τα παιδιά, είχε παρακολουθήσει μια ομάδα νέων στην εκκλησία με επικεφαλής τον Freddy Burns. Παίρνουν συνέντευξη από τον τελευταίο και ανακαλύπτουν κάποιες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση. Το επεισόδιο αφήνει επίσης υπονοούμενα για μια μεγαλύτερη συνωμοσία που μπορεί να εμπλέκει ισχυρές πολιτικές δυνάμεις.

9. Black Maps and Motel Rooms (σεζόν 2, επεισόδιο 8)
Το φινάλε της δεύτερης σεζόν αλληλο(μ)πλέκει διάφορα νήματα της πλοκής όλης της σεζόν, καθώς η Ani Bezzerides (Rachel Adams), ο Ray Velcoro (Colin Farrell) και ο Paul Woodrugh (Taylor Kitsch) συνεργάζονται για να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους διεφθαρμένους αξιωματούχους της πόλης Vinvi και τους εγκληματίες συνεργάτες τους. Στο τέλος του επεισοδίου, η τριάδα των ντετέκτιβ καταφέρνει να βρει τους διεφθαρμένους αξιωματούχους, αλλά με σοβαρό κόστος για την ίδια την ομάδα…

8. Church in Ruins (Σεζόν 2, Επεισόδιο 6)
Το “Church in Ruins” φέρνει την έρευνα της ντετέκτιβ Bezzerides σε μια δραματική ανατροπή και κλιμάκωση. Η Ani, μαζί με τους συναδέλφους της, ανακαλύπτει ότι ο Ben Caspere, ο δολοφονημένος διευθυντής της πόλης, εμπλέκεται στη σεξουαλική εκμετάλλευση νεαρών γυναικών. Ενώ η Ani και οι συνάδελφοί της ερευνούν βαθύτερα την ανάμειξη του Caspere, ο Frank Semyon (Vince Vaughn) ηγείται της δικής του έρευνας για τον εντοπισμό ενός εξαφανισμένου συνεργάτη.

7. The Long Bright Dark (σεζόν 1, επεισόδιο 1)
Το πρώτο κιόλας επεισόδιο της σειράς συστήνει στο κοινό τους δύο κορυφαίους ντετέκτιβ, τον Rust Cohle (Mathew McConaughey) και τον Martin Hart (Woody Harrelson), οι οποίοι ερευνούν τη στυγερή δολοφονία της Dora Lange. Το επεισόδιο θέτει τις βάσεις για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, βοηθώντας το κοινό να εξοικειωθεί με τους χαρακτήρες προτού ριχτεί βαθιά στην κύρια αφήγηση της σειράς. Το επεισόδιο τελειώνει με τους δύο να ανακαλύπτουν ότι το αρχικό έγκλημα συνδέεται με μια σειρά δολοφονιών και ότι μπορεί να υπάρχουν κάποια σκοτεινά μυστικά γύρω από όλα αυτά.

6. Τhe Locked Room (σεζόν 1, επεισόδιο 3)
Το “The Locked Room” βρίσκει τους ντετέκτιβ Cohle και Hart στη μέση της έρευνάς τους, καθώς ανακαλύπτουν ένα νέο στοιχείο για τη δολοφονία της Dora μέσω ενός πρώην της. Δυστυχώς ανακαλύπτουν ότι η τρέχουσα υπόθεση αποτελεί μέρος μιας πολύ μεγαλύτερης συνωμοσίας που μπορεί να εμπλέκει ισχυρούς ανθρώπους και μια υπόγεια αίρεση. Εκτός από την ευρύτερη πλοκή, το επεισόδιο δίνει επίσης στο κοινό μια γεύση από την προσωπική ζωή των χαρακτήρων. Ο Cohle, για παράδειγμα, παλεύει με τον εθισμό του στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, ενώ ο Hart προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην οικογενειακή και την επαγγελματική του ζωή.

5. Haunted Houses (Σεζόν 1, Επεισόδιο 6)
Στο “Haunted Houses”, ο Cohle και ο Hart ακολουθούν ένα στοιχείο που τους οδηγεί σε έναν οίκο ανοχής που ονομάζεται The Chicken Ranch. Περαιτέρω έρευνα τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο πλούσιος επιχειρηματίας, Billy Lee Tuttle, μπορεί να εμπλέκεται με τους φόνους. Ανακαλύπτεται επίσης ένας σύνδεσμος μεταξύ μιας αίρεσης που ονομάζεται Carcosa. Η ένταση φτάνει στο αποκορύφωμά της στο τέλος του επεισοδίου, καθώς ο Cohle και ο Hart παίρνουν τελικά χωριστούς δρόμους, με τον Cohle να αποκτά όλο και μεγαλύτερη εμμονή με την υπόθεση, ενώ ο Hart αποφασίζει τελικά να δώσει προτεραιότητα στην προσωπική του ζωή.

4. After You’ve Gone (σεζόν 1, επεισόδιο 7)
Το “After You’ve Gone” λαμβάνει χώρα το 2012, με τον Cohle και τον Hart να ερωτώνται ξεχωριστά για τη δουλειά τους στην υπόθεση το 1995. Ο Cohle αποκαλύπτει ότι απέκτησε εμμονή με την υπόθεση και συνέχισε την έρευνα χρησιμοποιώντας ανορθόδοξες μεθόδους. Το επεισόδιο επανασυνδέει τους δύο μετά από χρόνια αποξένωσης, καθώς οι δύο τους συνεργάζονται και πάλι για να ακολουθήσουν ένα νέο στοιχείο στην υπόθεση.

3. Secret Fate Of All Life (σεζόν 1, επεισόδιο 5)
Ο Cohle ανακαλύπτει μια ανησυχητική βιντεοκασέτα που απεικονίζει τελετουργικές θυσίες, πείθοντάς τον ότι οι φόνοι συνδέονται με μια υπόγεια αίρεση. Καθώς οι δυο τους ακολουθούν τα ίχνη των υπονοιών, αυτά τους οδηγούν σε μερικές από τις πιο σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης φύσης, καθώς γίνονται μάρτυρες φρικιαστικών πράξεων. Το επεισόδιο δίνει επίσης στο κοινό μια ακόμη ματιά στην προσωπική ζωή του Cohle, καθώς τον βλέπουμε να αναλογίζεται τον θάνατο της κόρης του και τον λόγο για τον οποίο κατέρρευσε ο γάμος του.

2. Who Goes There (σεζόν 1, επεισόδιο 4)
Μία από τις καλύτερες εναρκτήριες σεκάνς της σειράς προέρχεται από αυτό το επεισόδιο, όταν ένα μονοπλάνο ακολουθεί τον Cohle καθώς διεισδύει σε ένα κρησφύγετο ναρκωτικών προκειμένου να εντοπίσει ένα στοιχείο που αφορά τον Reggie Ledoux, ύποπτο για τη δολοφονία της Dora Lange. Το επεισόδιο είναι αρκετά φορτισμένο και έντονο, με απανωτά οπτικοακουστικά σοκ να τεστάρουν τις αντιδράσεις του θεατή του.

1. From the Void (Σεζόν 1, Επεισόδιο 8)
Το φινάλε της πρώτης σεζόν βρίσκει τους Cohle και Hart να έρχονται επιτέλους αντιμέτωποι με την αίρεση που ευθύνεται για τις δολοφονίες πολλών γυναικών, μεταξύ των οποίων και της Dora Lange. Το επεισόδιο μεταφέρεται μεταξύ παρελθόντος και παρόντος, αποκαλύπτοντας ότι η αίρεση ήταν επίσης υπεύθυνη για τη δολοφονία ενός από τους συναδέλφους του Cohle και του Hart. Το επεισόδιο ολοκληρώνεται με τους δύο ντετέκτιβ να παίρνουν χωριστούς δρόμους.