“Τhe Revenant”, του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου • 23:50 ΣΚΑΙ
Σε μια αποστολή στην άγρια φύση της Αμερικής, ο θρυλικός εξερευνητής Χιου Γκλας δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του, οι οποίοι τον θεωρούν νεκρό. Προσπαθώντας να επιβιώσει, ο Γκλας υπομένει αφάνταστες δυσκολίες, καθώς και την προδοσία του έμπιστου ανθρώπου του, Τζον Φιτζέραλντ. Με οδηγό του τη δύναμη της θέλησης και την αγάπη για την οικογένειά του, ο Γκλας πρέπει να αντέξει τον βαρύ χειμώνα σε έναν ανελέητο αγώνα επιβίωσης. Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Ινιαρίτου • Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τομ Χάρντι, Ντόναλ Γκλίσον, Γουίλ Πούλτερ, κ.ά.

“1917”, του Σαμ Μέντες • 22:00 OPEN TV
Ο Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος μαίνεται. Έχει ξεκινήσει ήδη από το 1914 και θα ολοκληρωθεί όπως γνωρίζουμε το 1918. Εμείς μεταφερόμαστε στον Απρίλιο του 1917 μέσα στα χαρακώματα. Το σκηνικό κάθε άλλο παρά άνοιξη θυμίζει. Δύο νεαρά παιδιά, ο Μπλέικ κι ο Σκόφιλντ αναλαμβάνουν μία δύσκολη αποστολή. Πρέπει να μεταφέρουν ένα μήνυμα που θα σώσει χιλιάδες ζωές. Με κομμένη κυριολεκτικά την ανάσα παρακολουθούμε την διαδρομή τους. Μία ανελέητη περιπλάνηση με πυξίδα το συναίσθημα. “Επικίνδυνο πράγμα η ελπίδα”. Ο όλεθρος του πολέμου, η παντελής έλλειψη κάθε μορφής ηθικής. Οι πάντες είναι αναλώσιμοι. Ένα ντελίριο εικόνων. Ο Ρότζερ τίκινς διευθυντής φωτογραφίας έχει βάλει φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα. Παντού συντρίμμια μίας εποχής. Αθώα θύματα στον βωμό συμφερόντων “τρελών” ηγετών. Δυστυχώς η Ιστορία δε γίνεται μάθημα κι όλα δείχνουν πως επαναλαμβάνεται κι όλοι εμείς απλά καταδικασμένοι να ζήσουμε όσα έρχονται.

“Καλύτερα δε γίνεται”, του Τζέιμς Μπρουκς • 00:40 MEGA
Ενας ανυπόφορος άνθρωπος, ο οποίος αγνοεί την έννοια της ανθρώπινης επαφής, αναγκάζεται να συζήσει για λίγες μέρες με τον σκύλο του ομοφυλόφιλου γείτονά του και συγκινείται από το δράμα της αγαπημένης του σερβιτόρας, ίσως του μοναδικού ανθρώπου που συμπαθεί. Η σχέση του με τους δύο αυτούς ανθρώπους – οι μόνοι που μπορούν να τον ανεχτούν – θα τον κάνει να αντιληφθεί την πραγματική σημασία της ζωής και να τον μετατρέψει από ένα απάνθρωπο τέρας σ’ έναν αξιολάτρευτο άνθρωπο. Πρόκειται για την πιο διασκεδαστική και ίσως πιό σημαντική κομεντί των τελευταίων χρόνων, που διδάσκει μαθήματα ζωής και χάρισε στο πρωταγωνιστικό ζευγάρι από ένα ‘Οσκαρ ερμηνείας. Και όχι άδικα, αφού τόσο ο Τζακ Νίκολσον όσο και η ‘Ελεν Χαντ έδωσαν μοναδικό ρεσιτάλ ερμηνείας… Πρωταγωνιστούν: Τζακ Νίκολσον, ‘Ελεν Χαντ, Γκρεγκ Κινίαρ, Κούμπα Γκούντιγκ.

“Το Ημερολόγιο”, του Νick Cassavetes • 20:45 στο STAR
Αισθηματικό δράμα αμερικανικής παραγωγής 2004. Ήταν καλοκαίρι όταν ο Νόα και η Άλι ερωτεύθηκαν σφοδρά. Οι διαφορετικές κοινωνικές τάξεις τους καθώς και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος χώρισαν τους δρόμους τους. Επτά χρόνια αργότερα, ένα παιχνίδι της μοίρας τους φέρνει ξανά μαζί. Την συγκινητική ιστορία της ακλόνητης αγάπης αυτού του ζευγαριού διαβάζει σε μια γυναίκα ένας ηλικιωμένος κύριος, από ένα ημερολόγιο… Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Τζέιμς Γκάρνερ, Τζίνα Ρόουλαντς, Σαμ Σέπαρντ, Τζόαν Άλεν.

“Βερολίνο, Αντίο”, του Φατίχ Ακίν • Cinobo
 Η σχολική χρονιά μόλις έχει ολοκληρωθεί. Ένα φαινομενικά αταίριαστο δίδυμο, ο Μάικ κι ο Τσικ αποκλεισμένοι από τον περίγυρο της τάξης αποφασίζουν να ξεκινήσουν ένα ασυνήθιστο ταξίδι για την ηλικία τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως κανείς δεν πρόκειται να τους αναζητήσει. Πυξίδα τους η καρδιά σε μία δοκιμασία που τους ωριμάζει δίχως να το καταλάβουν και τους δένει για μία ζωή. Η άγνοια κινδύνου, η παιδική αφέλεια κι η νεανική τρέλα τους οδηγούν σε αχαρτογράφητα μονοπάτια. Η μαγεία της Φύσης, τα φανταστικά τοπία μίας Γερμανίας αλλιώτικης που τα Μέσα δεν θέλουν να προβάλλουν, σε συνδυασμό με τη μουσική των R. Clayderman και Vince Pope απογειώνουν το έργο. Γεννιούνται συναισθήματα, ενεργοποιούνται οι αισθήσεις και μαεστρικά οδηγούμαστε σε ένα συγκινητικό φινάλε που οι αξίες και τα ιδανικά κερδίζουν πανηγυρικά.