Σε ένα ιδιαίτερα ζεστό κλίμα, παρά το μούδιασμα των ημερών, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, την Τετάρτη 22 Μαρτίου. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια νέα εποχή του ΔΘΠ γεμάτη εξωστρέφεια και διεθνείς συνεργασίες με τις υπογραφές των σκηνοθετών Πέτερ Στάιν, Μπομπ Ουίλσον και Άντόλφ Σαπίρο να ξεχωρίζουν. Το ίδιο ισχύει και για τη σύμπραξη με το Δημοτικό Θέατρο Κωνσταντινούπολης.

Το διακαλλιτεχνικό Φεστιβάλ ΠΕΙΡΑΙAΣ ARTPORT III συνεχίζει τις δράσεις του περιλαμβάνοντας εκθέσεις, συναυλίες και κινηματογραφικές προβολές.

Τη συνέντευξη χαιρέτισαν ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Ιωσήφ Βουράκης και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, Λόλα Νταϊφά. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΘΠ, Λευτέρης Γιοβανίδης απευθύνοντας έκκληση στην Πολιτεία να στηρίξει το έργο του Θεάτρου και να δώσει λύσεις σε χρόνιες παθογένειες που ταλανίζουν τον οργανισμό.

Συγκινητική στιγμή της συνέντευξης Τύπου -που καταχειροκροτήθηκε- ήταν η ομιλία του ηθοποιού Νίκου Ψαρρά όπου αναφέρθηκε στο Π.Δ. 85/2022 υπογραμμίζοντας πως “Οι καλλιτέχνες δεν είμαστε για τα πανηγύρια και καλά θα κάνουν να το καταλάβουν αυτοί που παίρνουν αποφάσεις”.

Αναλυτικά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα 2023-2024

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

19.04 – 04.06.23

Ο ΜΙΣAΝΘΡΩΠΟΣ Ή Ο ΠΙΚΡΟΧΟΛΟΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ – Μολιέρος

Ο Peter Stein, ένας από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους σκηνοθέτες, σκηνοθετεί στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ τον Μισάνθρωπο του Μολιέρου με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Η κωμωδία πρωτοανέβηκε το 1666 και με εκπληκτική διαχρονικότητα καυτηριάζει ανελέητα την κοινωνική υποκρισία και τις επιφανειακές σχέσεις, που ο μισάνθρωπος Αλσέστ αντιμάχεται με λύσσα. Ακόμα περισσότερο, όμως, ο Μολιέρος διακωμωδεί την ακραία αδιαλλαξία του ίδιου του του ήρωα, η οποία θα τον εμπλέξει σε δικαστικές περιπέτειες, θα τον γελοιοποιήσει –καθώς υποχωρεί εμπρός στον παράλογο έρωτά του για την επιπόλαιη Σελιμέν– και τελικά θα τον οδηγήσει σε μια άδοξη απομόνωση.

Ταυτότητα Παράστασης

ΜΕΤAΦΡΑΣΗ

Λουΐζα Μητσάκου

ΣΚΗΝΟΘΕΣIΑ

Peter Stein

ΣΚΗΝΙΚA

Ferdinand Wögerbauer

ΚΟΣΤΟYΜΙΑ

Anna-Maria Heinrich

ΦΩΤΙΣΜΟI

Νίκος Βλασόπουλος

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Δάφνη Λιανάκη

Παίζουν

Γιώργος Γλάστρας

Βαγγέλης Δαούσης

Παρασκευή Δουρουκλάκη

Όλια Λαζαρίδου

Νάνσυ Μπούκλη

Δημήτρης Ντάσκας

Αχιλλέας Σκεύης

Γιωργής Τσαμπουράκης

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Γιώργος Ψυχογιός

24.11.23 –11.02.24

ΤΡΕΙΣ ΨΗΛEΣ ΓΥΝΑIΚΕΣ – Έντουαρντ Άλµπυ

Ο διεθνούς φήμης Αμερικανός σκηνοθέτης Robert Wilson σκηνοθετεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τις Τρεις Ψηλές Γυναίκες, με πρωταγωνίστριες τρεις κορυφαίες Ελληνίδες ηθοποιούς. Το κείμενο του Άλμπυ δομείται πάνω στα θεμελιώδη υπαρξιακά ζητήματα της σχέσης του ανθρώπου με τον εαυτό του και τον θάνατό του, παρουσιάζοντας τρεις γυναίκες διαφορετικών ηλικιών που σταδιακά συγκλίνουν σε ένα πρόσωπο. Ο Robert Wilson, μέσα από την χαρακτηριστική του ιδιόμορφη χρήση χρόνου και χώρου, ενορχηστρώνει μια σύνθετη αφήγηση για τον χρόνο που περνά και για τον άνθρωπο που περιεργάζεται τα πολλαπλά του είδωλα μέσα στο κάτοπτρο της ζωής.

Ταυτότητα Παράστασης

ΣΚΗΝΟΘΕΣIΑ

Robert Wilson

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Charles Chemin

ΣΚΗΝΙΚA

Flavio Pezzotti

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ

Jacques Reynaud

ΜΟΥΣΙΚH

Thorsten Hoppe

ΦΩΤΙΣΜΟI

Marcello Lumaca

ΒΟΗΘOΣ ΣΚΗΝΟΘEΤΗ

Στέλιος Θεοδώρου

ΒΟΗΘΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Ανδρέας Ανδρέου

Παίζουν

Ρένη Πιττακή

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Λουκία Μιχαλοπούλου

Αλέξης Φουσέκης

Robert Wilson

21.02–28.04.24

ΠΛΑΤOΝΟΦ – Άντον Τσέχοφ

Ο κορυφαίος Ρώσος σκηνοθέτης Adolf Shapiro συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σκηνοθετώντας έναν από τους σπουδαιότερους θεατρικούς συγγραφείς, τον Άντον Τσέχοφ.

Στο πρώιμο αυτό έργο που βρέθηκε χρόνια μετά τον θάνατο του συγγραφέα χωρίς τίτλο, οπότε καταχωρήθηκε με το όνομα του κεντρικού χαρακτήρα, υπάρχουν ήδη τα κυρίαρχα θεματικά μοτίβα που θα απασχολήσουν τον Τσέχοφ στην ωριμότητά του. Η άφιξη του Πλατόνοφ αναστατώνει την θερινή ραστώνη των καλεσμένων της Άννας Πετρόβνα, ξυπνώντας απαγορευμένα πάθη, αλλά και υπαρξιακό ρίγος για το μάταιο και φευγαλέο της ζωής. Ένα έργο μυστηριώδες, όπου το υψηλό και το ποταπό, το κωμικό και το τραγικό διαρκώς συνυπάρχουν, αλλά και συμπλέκονται άρρηκτα.

Ταυτότητα Παράστασης

ΣΚΗΝΟΘΕΣIΑ

Adolf Shapiro

Οι υπόλοιποι συντελεστές θα ανακοινωθούν σύντομα

Παίζουν

Θανάσης Ζερίτης

Γιώργος Ηλιόπουλος

Θέμης Πάνου

Κατερίνα Παπουτσάκη

Αναστάσης Ροϊλός

Κώστας Φλωκατούλας

Αντιγόνη Φρυδά

Νίκος Χανακούλας

Καλλιόπη Χάσκα

Νίκος Ψαρράς

05–28.05.24

ΡΩΜΑIΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙEΤΑ – Γουίλιαµ Σαίξπηρ

Μια συμπαραγωγή του ΔΘΠ με το Δημοτικό Θέατρο Κωνσταντινούπολης

Μια σημαντική σύμπραξη του ΔΘΠ με το αντίστοιχό του Δημοτικό Θέατρο της Κωνσταντινούπολης. Η αρχετυπική ερωτική τραγωδία Ρωμαίος και Ιουλιέτα αφηγείται τη γνωστότερη παγκοσμίως ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δυο νέους που ερωτεύονται, παρά το μίσος και την έχθρα που χωρίζει τις οικογένειές τους. Γραμμένο το 1595, το σαιξπηρικό αριστούργημα δεν έπαψε ποτέ να συγκινεί και να εμπνέει. Η παράσταση θα μεταφέρει τη δράση κάπου στα Βαλκάνια, με έναν Τούρκο Ρωμαίο και μια Ελληνίδα Ιουλιέτα να αγωνίζονται μάταια με τη δύναμη του έρωτά τους να αλλάξουν τη μοίρα τους, μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον μίσους, βίας, εγκληματικότητας, φόβου και παρακμής.

Ταυτότητα Παράστασης

ΣΚΗΝΟΘΕΣIΑ

Λευτέρης Γιοβανίδης

Η ολοκληρωμένη διανομή και οι υπόλοιποι συντελεστές θα ανακοινωθούν σύντομα / Έχει προβλεφθεί η χρήση υπέρτιτλων.

ΣΚΗΝΗ ΩΜΕΓΑ

21.04 – 04.06.23

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑΝ ΓAΜΟ – Ίνγκµαρ Μπέργκµαν

Το σπαρακτικό αριστούργημα του Ίγκμαρ Μπέργκμαν Σκηνές από έναν Γάμο, γράφηκε ακριβώς 50 χρόνια πριν, αρχικά ως τηλεοπτική σειρά και έπειτα ως κινηματογραφική ταινία με παγκόσμια επιτυχία. «Χρειάστηκαν δυόμισι μήνες για να γράψω αυτές τις σκηνές. Μου πήρε μια ολόκληρη ενήλικη ζωή για να τις ζήσω» έλεγε ο Μπέργκμαν. Πράγματι, η ιστορία της Μαριάννε και του Γιόχαν αποτυπώνει με αδυσώπητη ειλικρίνεια και σχεδόν ντοκουμενταρίστικο ρεαλισμό τα στάδια της φθοράς και της παρακμής μιας συζυγικής

σχέσης. Κρατώντας την δομή και τους υπέροχα ειρωνικούς τίτλους των «σκηνών», η Έλενα Καρακούλη σκηνοθετεί τη Μαρίνα Ασλάνογλου και τον Νίκο Ψαρρά σε μια παράσταση για το υπαρξιακό πεδίο συνάντησης, αλλά και σύγκρουσης με τον Άλλον.

Ταυτότητα Παράστασης

ΜΕΤAΦΡΑΣΗ–ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚH ΕΠΕΞΕΡΓΑΣIΑ-ΣΚΗΝΟΘΕΣIΑ

Έλενα Καρακούλη

ΣΚΗΝΙΚA

Αλέγια Παπαγεωργίου

ΚΟΣΤΟYΜΙΑ

Βασιλική Σύρμα

ΕΠΙΜEΛΕΙΑ ΚIΝΗΣΗΣ

Φαίδρα Σούτου

ΜΟΥΣΙΚH ΣYΝΘΕΣΗ-VIDEO

Βάιολετ Λουίζ

ΦΩΤΙΣΜΟI

Νίκος Βλασόπουλος

ΒΟΗΘOΣ ΣΚΗΝΟΘEΤΗ

Ανθή Φουντά

ΒΟΗΘOΣ ΣΚΗΝΟΓΡAΦΟΥ

Κωνσταντίνα Παπαθανασίου

Παίζουν

Μαρίνα Ασλάνογλου

Νίκος Ψαρράς

ΦΙΛΙΚH ΣΥΜΜΕΤΟΧH ΣΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΠΑΡAΣΤΑΣΗΣ

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓH

Lead-in-Arts ΑΜΚΕ

Νοέμβριος 2023-Ιανουάριος 2024

Ο ΕΛΕΦΑΣ – Κώστας Μποσταντζόγλου

Δυο ζευγάρια στην ελληνική επαρχία: πληγές του παρελθόντος, βία, προδοσίες, μυστικά, και η εκδίκηση που έρχεται ακόμα και μετά από χρόνια, σε ένα ρεαλιστικό δράμα με πικρό χιούμορ.

Η διανομή και οι συντελεστές θα ανακοινωθούν σύντομα

Μια συμπαραγωγή με τη θεατρική ομάδα ΟΝΕΙΡΟDRAMA που εδρεύει στη Δυτική Μακεδονία

Φεβρουάριος – Απρίλιος 2024

ΟΙ ΤΣEΝΤΣΙ 1599-1820-2024 – Πέρσι Σέλλεϋ

Στα 1820 ο Πέρσι Σέλλεϋ διαβάζει την αληθινή και αποτρόπαιη ιστορία του οίκου των Τσέντσι της Ρώμης (1599), μια ιστορία παιδοκτονίας, αιμομιξίας και πατροκτονίας κι αποφασίζει να την δραματοποιήσει με μορφή έμμετρου ελισαβετιανού δράματος. Στόχος του ήταν να αναδείξει την ποιητική διάσταση που ενυπάρχει ακόμα και στις πιο ακραίες και εγκληματικές πράξεις του ανθρώπου, καθώς, όπως υποστήριζε «Ο κύριος ηθικός σκοπός που επιδιώκεται στα υψηλά είδη του δράματος είναι να διδάξει απλώς στην ανθρώπινη ψυχή τον εαυτό της». Στο πνεύμα του συγγραφέα, η παράσταση του ελάχιστα παιγμένου στην Ελλάδα έργου που σκηνοθετεί η Μαριλίτα Λαμπροπούλου θα αγγίξει τολμηρά ηθικά και φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από τις έννοιες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της αυτοδικίας, της γυναικείας υπόστασης, αναδεικνύοντας την τραγική διάσταση των ηρώων που εμπλέκονται σε έναν αέναο κύκλο αίματος και εκδίκησης.

Ταυτότητα Παράστασης

ΜΕΤAΦΡΑΣΗ

Γιάννης Νταλιάνης

ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΙΑΣΚΕΥΗ

Γιάννης Νταλιάνης, Μαριλίτα Λαμπροπούλου

ΣΚΗΝΟΘΕΣIΑ

Μαριλίτα Λαμπροπούλου

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Γιάννης Νταλιάνης

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΟΣ

Αντώνης Γαλέος

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ

Νίκη Ψυχογιού

ΦΩΤΙΣΜΟΙ

Σάκης Μπιρμπίλης

VIDEO ART

Παντελής Μάκας

ΜΟΥΣΙΚΗ

Γιώργος Πούλιος

ΚΙΝΗΣΗ

Ιωάννα Αποστόλου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ

Βάσια Αναγνωστοπούλου

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Δήμητρα Σταύρου

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ

Zero Gravity

Παίζουν

Ελένη Ζεραφίδου

Κωνσταντίνος Ζωγράφος

Τάσος Λέκκας

Γιάννης Νταλιάνης

Ελίζα Σκολίδη

Θάνος Τοκάκης

Χάρης Χαραλάμπους

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ARTPORT ΙΙΙ

Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά διοργανώνει τον Σεπτέμβριο του 2023 το διακαλλιτεχνικό Φεστιβάλ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ARTPORT IIΙ.

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί σύντομα

ΘΕΑΤΡΟ

Κεντρική Σκηνή

Ο ΚΟΥΡEΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒIΛΛΗΣ – Τζοακίνο Ροσσίνι

Αθηναϊκές Μαριονέτες

Η πασίγνωστη όπερα του Τζοακίνο Ροσσίνι σε λιμπρέτο του Τσέζαρε Στρεμπίνι, βασισμένη στο έργο του Μπωμαρσαί, παρουσιάζεται διασκευασμένη σε μια ξεχωριστή παράσταση από τον θίασο Αθηναϊκές Μαριονέτες. Γνωστοί έλληνες ηθοποιοί δανείζουν τις φωνές τους στις μαριονέτες, σε ένα μοναδικό θέαμα για παιδιά κάθε ηλικίας.

ΒΡΑΔΙA ΡΑΧΜAΝΙΝΟΦ 150 ΧΡOΝΙΑ ΑΠO ΤΗ ΓEΝΝΗΣH ΤΟΥ (1873)

Εθνική Συµφωνική Ορχήστρα τηş ΕΡΤ- Νεφέλη Μασούρα

Tο 2023 συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση του Σεργκέι Ραχμάνινοφ (1873-1943), ενός από τους πιο επιδραστικούς συνθέτες και πιανίστες όλων των εποχών. Η πλούσια αρμονία, η έντονη εκφραστικότητα της μουσικής του και το λυρικό χρωματικό του ύφος καθιστά τη γραφή του Ραχμάνινοφ βαθειά προσωπική και την ίδια στιγμή οικουμενική. Διαχρονικά δημοφιλής στο ευρύ κοινό, ξεχειλίζει από ηχοχρώματα και έντονο συναισθηματικό βάθος, αγγίζοντας τις πιο μύχιες πλευρές της ψυχής του ακροατή, και αποκαλύπτοντας έναν κόσμο ανθρώπινο και μαγικό μαζί. Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τιμά τον σπουδαίο Ρώσο συνθέτη με μία λαμπερή συναυλία, όπου η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα ερμηνεύσει συμφωνικά του έργα-ορόσημα, αλλά και το μελωδικό και άκρως δεξιοτεχνικό πρώτο του κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα, με την Πειραιώτισσα σολίστ Νεφέλη Μασούρα στο πιάνο.

BLOOMING TALES

Κεντρική Σκηνή

Παράσταση χορού με μουσικά έργα των P.I. Tchaikovsky και Arvo Part. Πρόκειται για τρεις πρωτότυπες χορογραφίες της διευθύντριας της Σχολής Χορού του Ωδείου Αθηνών, Λίλας Ζαφειροπούλου. Στο πρώτο μέρος, τη μουσική εκτέλεση των έργων του εμβληματικού συνθέτη του ιερού μινιμαλισμού Arvo Part έχουν αναλάβει στο πιάνο ο Νίκος Αθηναίος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Αθηνών και διεθνούς φήμης μαέστρος, και στο βιολί ο Σίμος Παπάνας, καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και διεθνούς φήμης βιολιστής. Στο δεύτερο μέρος, το οργιαστικό και μεθυστικό Souvenir de Florence του P.I. Tchaikovsky

θα εκτελεστεί σε μεταγραφή για συμφωνική ορχήστρα, τη διεύθυνση της οποίας θα αναλάβει ο Νίκος Αθηναίος.

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ 35MM

Ο αγαπημένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης παρουσιάζει την κινηματογραφική λέσχη των 35mm – διότι το φιλμ, αυτό το χειροπιαστό υλικό των ονείρων, δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Μια νοσταλγική κινηματογραφική εμπειρία, όπου σε έναν αυτοσχέδιο υπαίθριο κινηματογράφο και με αυθεντική φορητή μηχανή των 35mm θα προβληθούν, παρουσία των συντελεστών, τα Φθηνά Τσιγάρα, Η Καρδιά του Κτήνους και Οι Γενναίοι της Σαμοθράκης.

28.09.23

ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Κεντρική Σκηνή

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ενώνει τις δυνάμεις του με το Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, φιλοξενώντας μια ξεχωριστή ταινία του φετινού προγράμματος, σε πρώτη πανελλήνια προβολή.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΕΙΣ

ΗΧΟΤΟΠIΟ ΑΣΚΟΠΗΣ ΜΕΤΑΚIΝΗΣΗΣ

VOL. 3 / REINVENTING EXOTICISM

Ηχητική Περιπατητική Performance

Έπειτα από έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο κύκλο διαδρομών στο αστικό τοπίο του εμπορικού Πειραιά και σε συνέχεια μιας εξαιρετικά αρμονικής συνεργασίας με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Ηχοτοπίο Άσκοπης Μετακίνησης επιστρέφει στο Artport III, εμβαθύνοντας ακόμη περισσότερο στην κατανόηση της έννοιας του Χώρου. Η καλύτερη αφορμή για να περπατήσουμε και να δούμε την πόλη με άλλα μάτια, ανακαλύπτοντας σημεία και διαδρομές, μέσα από το φίλτρο που δημιουργούν επιλεγμένα κείμενα σημαντικών λογοτεχνών του 20ου αιώνα. Συνοδοιπόροι της διαδρομής, τα κείμενα Χορείες Χώρων του Ζωρζ Περέκ, Το Κουτσό του Χούλιο Κορτάσαρ, καθώς και ποιήματα του Οκτάβιο Παζ, και του E.E. Κάμινγκς. Κοινός τόπος και των τεσσάρων: ο Χώρος.

ΙΔΕΑ-ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΑΦΗΓΗΣΗ

Μελίσσα Κωτσάκη

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΜΟΣ

Ένας σπουδαίος άγνωστος αρχιτέκτονας – Αφιέρωµα

Φουαγιέ

Τιμητική έκθεση για τον Πειραιώτη αρχιτέκτονα που έχτισε το Δημοτικό Θέατρο και άλλα σημαντικά κτίρια της πόλης του Πειραιά.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ

Λίτσα Μπαφούνη

Νικόλας Ντόριζας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

Ιστορικό αρχείο Δήμου Πειραιά

ΔΕΙΠΝΟ

Φουαγιέ

Μία θεατρική συμμετοχική δράση με πρωταγωνιστές τους πωλητές του μοναδικού ελληνικού περιοδικού δρόμου, της «Σχεδίας». Συνάνθρωποί μας οι οποίοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και/ή σε συνθήκες αστεγίας μοιράζονται ένα γεύμα, μα κυρίως

ιστορίες, βιώματα και σκέψεις. Το «Δείπνο» είναι ένα κάλεσμα για να στρέψουμε το βλέμμα στους άλλους και στις άλλες που ζουν δίπλα μας.