Το “Rock n Roll Nigger” της Patti Smith, το οποίο έχει προκαλέσει άπειρες αντιδράσεις από την ημέρα της κυκλοφορίας του στο άλμπουμ “Easter” του 1978, εξαφανίστηκε από τις υπηρεσίες streaming, όπως αναφέρει το Rolling Stone. Η Smith δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την αφαίρεση του τραγουδιού και δεν είναι ακόμη σαφές ποιος πήρε την απόφαση. Για δεκαετίες υπερασπιζόταν τη χρήση του χαρακτηρισμού, λέγοντας ότι ήθελε να διεκδικήσει τον όρο όχι για τους μαύρους, αλλά για όλους εκείνους τους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνίας.

Σε μια παλαιότερη συνέντευξη στο Rolling Stone για την προώθηση του “Easter” η Smith είχε πει τότε ότι χρησιμοποίησε τη λέξη “nigger” για να περιγράψει τον Mick Jagger σε παρόμοιο πνεύμα. Όταν ο δημοσιογράφος τόνισε, όμως, ότι ο Jagger δεν είχε «υποφέρει όπως οποιοσδήποτε που μεγάλωσε στο Χάρλεμ», τότε η Smith απέφυγε να δώσει άλλη απάντηση. Το 1996, αναγνώρισε ότι «ο “επαναπροσδιορισμός” ενός αρχαίου slang όρου ως σήμα για όσους συμβάλλουν στο περιθώριο της κοινωνίας δεν αγκαλιάστηκε ευνοϊκά». Το τραγούδι παρέμεινε σταθερό μέρος των συναυλιών της και η πιο πρόσφατη ερμηνεία του ήταν το 2019.

Οι διασκευές του τραγουδιού, συμπεριλαμβανομένης μιας από τον Marilyn Manson, παραμένουν στις υπηρεσίες streaming, σημειώνει το Rolling Stone. Το πρωτότυπο τραγούδι παραμένει διαθέσιμο μόνο για κατέβασμα με την αγορά του πλήρους άλμπουμ “Easter”.