Μια βιογραφική μουσική ταινία-ντοκιμαντέρ για τους KISS θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024 και μάλιστα στην πλατφόρμα του Netflix.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο manager του συγκροτήματος, ο Doc McGhee, επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για ένα biopic σχετικά με τα πρώτα τέσσερα χρόνια των KISS. Το ξεκινάμε αυτόν τον καιρό. Το έχουμε πουλήσει, έχει ήδη γίνει, έχουμε σκηνοθέτη, προχωράει και θα βγει το 2024».

Οι KISS σχηματίστηκαν στη Νέα Υόρκη το 1973. Έχουν κυκλοφορήσει είκοσι στούντιο άλμπουμ και οι πωλήσεις των δίσκων τους ξεπερνούν τα εκατό εκατομμύρια αντίτυπα, παγκοσμίως.

Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του 1972, όταν ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Πολ Στάνλεϊ και ο μπασίστας Τζιν Σίμονς απάντησαν στην αγγελία του ντράμερ Πίτερ Κρις, εντάσσοντας τον στο συγκρότημα τους με την ονομασία Wicked Lester. Στις αρχές της επόμενης χρονιάς, στο σχήμα εντάχθηκε ο κιθαρίστας Έις Φρίλι και αμέσως μετονομάστηκαν σε KISS, δίνοντας την πρώτη τους συναυλία στις 30 Ιανουαρίου 1973 σε ένα κακόφημο κλαμπ της περιοχής Κουίνς της Νέας Υόρκης.

Το Μάρτιο του 1973 ξεκίνησαν να φορούν make-up και ηχογράφησαν ένα ντέμο με πέντε τραγούδια, για να υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας με την Casablanca Records στα τέλη της χρονιάς.

Το συγκρότημα είναι γνωστό για την εικόνα του επί σκηνής, όπου φορούσαν make-up δημιουργώντας μία διαφορετική εικόνα για το κάθε μέλος.

Οι KISS είναι ένα από τα πιο επιδραστικά σχήματα στην ιστορία, με διάφορα συγκροτήματα και μουσικούς να έχουν εμπνευστεί από εκείνους, όπως ο ντράμερ των Slayer, Ντέιβ Λομπάρντο, οι Pantera, ο μπασίστας των Guns ‘N’ Roses, Νταφ ΜακΚάγκαν, ο κιθαρίστας των Slipknot, Μικ Τόμσον και πολλοί άλλοι.