Οι Run-DMC θα δώσουν την τελευταία τους συναυλία τον Απρίλιο, στη Madison Square Garden της Νέας Υόρκης. Ο Ντάριλ “DMC” ΜακΝτάνιελς ανακοίνωσε την είδηση σε πρόσφατη συνέντευξη στο Rock the Bells.

Οι Run-DMC, ένα από πιο εντυπωσιακά γκρουπ στην ιστορία του hip-hop, ιδρύθηκαν από τον ΜακΝτάνιελς μαζί με τους Τζόζεφ Σίμονς και Τζέισον Μιζέλ.

Ο Μιζέλ πυροβολήθηκε θανάσιμα στο στούντιο ηχογράφησης του στο Κουίνς το 2002 και στη συνέχεια τα υπόλοιπα μέλη ανακοίνωσαν τη διάλυση του συγκροτήματος.

Μόλις μια δεκαετία αργότερα, ο ΜακΝτάνιελς και Σίμονς ξανασυναντήθηκαν σε συναυλία, στη σκηνή του Made In America Festival του Jay-Z το 2012.

Ξανασυνδέθηκαν αργότερα την ίδια χρονιά σε άλλο Φεστιβάλ και άλλες δύο φορές για συναυλίες το 2013 και 2014.

Αν και εμφανίστηκαν μαζί σε αυτές τις συναυλίες, το άλμπουμ «Crown Royal» του 2001 είναι το τελευταίο από τους Run-DMC.

Η μοναδική συναυλία τους στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο θα μαγνητοσκοπηθεί στο πλαίσιο των γυρισμάτων νέου ντοκιμαντέρ για τους Run-DMC, το οποίο, σύμφωνα με τον ΜακΝτάνιελες θα πουληθεί στο «Netflix ή σε εκείνον που θα κάνει την υψηλότερη προσφορά».

Οι Run-DMC είναι παρελθόν, υποστήριξε ο ΜακΝτάνιελς και πρόσθεσε: «Η μόνη περίπτωση να επανενωθούν οι Run-DMC είναι αν επανασυνδεθούν οι Beatles. Μπορεί να συμβεί αυτό;».

«Η τελευταία συναυλία που πρόκειται να δώσουμε θα είναι στη Madison Square Garden τον Απρίλιο. Θα είναι το τελευταίο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ που κάνουμε. Η τελευταία εμφάνιση των Run-DMC. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε».