Οι Royal Arch είναι μια Indie Rock μπάντα με Post Punk και Shoegaze επιρροές που  δημιουργήθηκε το 2020 στον Πειραιά. Γνωρίστηκαν στο λύκειο όπου και γεννήθηκε η ιδέα της μπάντας, για να ενσαρκωθεί με την ένταξη του Ηλία Μασρί στα φωνητικά. Μεμιάς τα 5 αγόρια επιβιβάστηκαν στο ονειρικό τους διαστημόπλοιο και ξεκίνησαν το ατμοσφαιρικό ταξίδι των Royal Arch για έναν άλλο πλανήτη.

Από την πρώτη κιόλας κυκλοφορία τους το 2020 με το ατμοσφαιρικό single “La Nuit” κατάφεραν να κερδίσουν το ενδιαφέρον μας, ενώ με την πρόσφατη κυκλοφορία τους, το “Why Don’t You? (Let It All Go)” απέδειξαν ότι επάξια συγκαταλέγονται στα πλέον ανερχόμενα ονόματα της εγχώριας indie σκηνής. Ο ήχος τους έχει μια ιδιάζουσα χροιά που ισορροπεί ανάμεσα στη μελαγχολία και την αισιοδοξία για τις μέρες που έρχονται. Με πυκνές κιθάρες και απαλά, αιθέρια φωνητικά, σου αφήνουν μια αίσθηση ενός γλυκόπικρου ταξιδιού πάνω από την πόλη. Συνδυάζοντας αριστουργηματικά τον συναισθηματισμό του shoegaze και την ενέργεια του indie rock, καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ, φέρνοντας έναν φρέσκο αέρα στην αθηναϊκή ανεξάρτητη σκηνή.

Λίγο πριν εμφανιστούν στη σκηνή του Death Disco στο πλευρό των Λονδρέζων Hotel Lux στις 6 Οκτωβρίου, ο Ηλίας Μασρί, ο Νίκος Κόκκινος, Ορέστης Λουκάς, ο Ηλίας Κόκκινος και ο Βασίλης Δούσης, μιλούν στο Olafaq για τα επόμενα σχέδια τους, το debut album που ετοιμάζουν και την αγάπη τους για τις live εμφανίσεις.

Φωτ.: Άσπα Κουλύρα / Olafaq

– Ποια είναι η ιστορία της μπάντας; Πώς θα συστήνατε του Royal Arch σε κάποιον που ενδεχομένως δεν γνωρίζει τη μπάντα;
Οι Royal Arch είναι μια Indie Rock μπάντα με Post Punk και Shoegaze επιρροές που δημιουργήθηκε το 2020 στην Αθήνα. Οι πρώτες ιδέες για την δημιουργία της μπάντας ξεκίνησαν όταν ήμασταν στο λύκειο, μιας και οι 4 από τους 5 φοιτούσαμε στο ίδιο σχολείο. Με την ένταξη του Ηλία στα φωνητικά η μπάντα πήρε την τελική της μορφή και από τότε ξεκίνησε το «ταξίδι» των Royal Arch.

– Πώς βλέπετε το μέλλον της Indie Rock/ shoegaze σκηνής;
Η Indie Rock είναι ένα διαχρονικό είδος μουσικής με πολλά παρακλάδια και με ένα ευρύ μουσικό φάσμα που έχει πολλούς ανθρώπους που το αγαπάνε και το στηρίζουν. Διαρκώς δημιουργούνται πολλές μπάντες παγκοσμίως από νέους ανθρώπους που συνδέονται με το συγκεκριμένο είδος και θέλουν να «μιλήσουν» και να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα τους μέσω της συγκεκριμένης μουσικής. Σίγουρα είναι ένα είδος μουσικής που δεν θα σταματήσει να υπάρχει ποτέ και όσο εμπλέκονται καινούργιοι καλλιτέχνες, με νέες ιδέες, όραμα και καλή μουσική, θα συνεχίσει να εξελίσσεται.

– Ποιο είδος μουσικής σας αρέσει να ακούτε περισσότερο αυτόν τον καιρό; Παρακολουθείτε κάποια νέα συγκροτήματα;
Όλοι μας ακούμε αρκετά είδη μουσικής αλλά η μουσική η οποία ακούμε περισσότερο είναι η Rock και αρκετά παρακλάδια της. Μερικές νέες μπάντες οι οποίες ακούμε αυτή την περίοδο και αξίζει κάποιος να τις τσεκάρει είναι οι Inhaler, οι The Haunted Youth, οι The Snuts και οι Sea Girls.

Φωτ.: Άσπα Κουλύρα / Olafaq

– Από τις ζωντανές σας εμφανίσεις, υπάρχει κάποιο σκηνικό που έχετε ζήσει και σας έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη;
Έχουμε πάρα πολλές όμορφες αναμνήσεις από τα Live μας και το κάθε μας Show θα μείνει χαραγμένο στο μυαλό μας εξίσου. Σίγουρα μια ξεχωριστή βραδιά για εμάς ήταν το πρώτο μας Headline Show στο Six dogs. Ήταν κάτι το οποίο περιμέναμε πάρα πολύ καιρό και μας έδωσε μεγάλη ώθηση για το μέλλον. Επίσης οι φεστιβαλικές εμπειρίες που έχουμε ζήσει από το Ejekt Festival και το Release Athens Festival, όπου μοιραστήκαμε τη σκήνη με ανθρώπους τους οποίους θαυμάζουμε. Ήταν χαρά μας που αρκετές μπάντες ενδιαφέρθηκαν να δουν το Slot μας και μας γέμισαν αυτοπεποίθηση με τα καλά τους λόγια.

– Στα live σας δίνετε την εντύπωση ότι τα δίνετε όλα, ότι παραδίδεστε ψυχή τε και σώματι, δημιουργώντας μια αίσθηση συλλογικής μέθεξης στους παρευρισκόμενους. Είναι ζητούμενο ή προκύπτει αυθόρμητα αυτό;
Αγαπάμε πάρα πολύ τις Live εμφανίσεις και μας “γεμίζει” απίστευτα να βρισκόμαστε πάνω στην σκηνή και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Αντιμετωπίζουμε το κάθε Live σαν μοναδικό και δίνουμε τα πάντα για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο που βρίσκεται εκεί. Σαν μπάντα μας βγαίνει αυθόρμητα να δίνουμε τους καλύτερους εαυτούς μας πάνω στην σκηνή.

– Συγκαταλέγεστε στα πλέον ανερχόμενα ονόματα της εγχώριας indie σκηνής. Θα σας ενδιέφερε η διεθνής καριέρα;
Κάθε καλλιτέχνης ονειρεύεται το έργο του να καταφέρει να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της γης και να αγαπηθεί από τον κόσμο. Εμείς προσωπικά σαν μπάντα ονειρευόμαστε να ταξιδέψουμε τον κόσμο, να καταφέρουμε να βιοποριστούμε από την μουσική μας και να γνωρίσουμε ανθρώπους με κοινή αγάπη και όραμα για την τέχνη.

– Ποιο κομμάτι είναι αυτό που σας αρέσει να παίζετε επί σκηνής και με ποιο  πιστεύετε πως ξεσηκώνεται πιο πολύ ο κόσμος;
Όλα μας τα κομμάτια είναι σημαντικά για εμάς και τα ευχαριστιόμαστε εξίσου μιας και όλα είναι δημιουργήματα μας. Σίγουρα το La Nuit είναι ένα από τα αγαπημένα του κόσμου αφού είναι και το κομμάτι που μας γνώρισε. Έχουμε δει μεγάλη ανταπόκριση και σε ακυκλοφόρητα κομμάτια που παίζουμε στα Live που θα συμπεριλαμβάνονται στον επερχόμενο μας δίσκο.

Φωτ.: Άσπα Κουλύρα / Olafaq

– Ποια είναι τα επόμενα σχέδια των Royal Arch;
Αυτή την στιγμή έχουμε ξεκινήσει τις ηχογραφήσεις του πρώτου μας άλμπουμ. Το Debut Album είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για κάθε μπάντα. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να το μοιραστούμε με τον κόσμο. Επίσης ετοιμάζουμε μερικά Live Shows σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

– Τι θα δούμε την Παρασκευή 6 Οκτώβρη στη σκηνή του Death Disco
Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την συγκεκριμένη εμφάνιση. Στο Death Disco είχαμε παίξει το πρώτο Live των Royal Arch. Θα παίξουμε ένα Setlist από τα ήδη κυκλοφορημένα μας κομμάτια, όπως και από επερχόμενα ακυκλοφόρητα κομμάτια του δίσκου.

Βρείτε το Facebook Event εδώ.