Αρκετές φορές – αν όχι τις περισσότερες, η απώλεια ενός τραγουδιστή φέρνει και τον θάνατο του συγκροτήματος. Για να μην συμβεί αυτό, ο αντικαταστάτης του frontman, θα πρέπει να είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ανθρώπου. Μετά το θάνατο του Bon Scott, οι AC/DC αποφάσισαν να προσλάβουν τον Brian Johnson, ο οποίος ανταποκρίθηκε θαυμάσια στην rock n’ roll ζωή, στο hard rock lifestyle.

Ο Scott ήταν μόλις 33 ετών όταν έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του μετά από μια νυχτερινή έξοδο στο Λονδίνο, με τις αρχές να αποδίδουν το θάνατό του σε «οξεία δηλητηρίαση από αλκοόλ». Ο frontman είχε όλη τη ζωή μπροστά του και βάδιζε στο δρόμο όπου σε οδηγεί στο πάνθεον των rock n’ roll Θεοτήτων. Είχαν μόλις κυκλοφορήσει το “Highway To Hell” και το μέλλον τους έμοιαζε «φωτεινό», προτού ξαφνικά «μαυρίσει» μέσα σε μια νύχτα.

Αρχικά, οι AC/DC μετά το θάνατο του Scott, ένιωθαν ότι δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσουν χωρίς αυτόν. Αφού εξέτασαν προσεκτικά τα επόμενα βήματά τους, αποφάσισαν ότι ο Scott δεν θα ήθελε να διαλυθούν και η αναζήτηση του διαδόχου του ξεκίνησε.

Δεν είναι μυστικό ότι ο Johnson δεν ήταν η πρώτη τους επιλογή. Πριν προσεγγίσουν τον γεννημένο στο Newcastle τραγουδιστή, οι AC/DC τσέκαραν τον Terry Slesser και τον Noddy Holder των Slade, αλλά δεν αισθάνθηκαν πως θα μπορούσε κάποιος απ’ αυτούς να αντικαταστήσει τον Scott. Ο Johnson ήταν ήδη φαν του συγκροτήματος, αλλά δεν περίμενε ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον εκλιπόντα Scott.

Ο Johnson, ήταν ήδη ο frontman των Geordie, οι οποίοι είχαν κάποια επιτυχημένα singles στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Αν και ήταν ακόμα ενεργοί όταν τον κάλεσαν οι AC/DC, η δημοτικότητά τους είχε μειωθεί, και έτσι ο Johnson πήρε σχετικά μια εύκολη απόφαση.

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο “The Howard Stern Show”, ο Johnson μίλησε για τη στιγμή που έμαθε ότι τον ήθελαν για οντισιόν. «Χτύπησε το τηλέφωνο στο γραφείο, ήταν μια γυναίκαι, και μου είπε: «Είστε ο Brian Johnson;», και εγώ λέω: «Ποιος είναι;». Μου λέει: «Δεν μπορώ να πω γιατί πρέπει να έρθετε να τραγουδήσετε στο Λονδίνο». Παρόλο που ο Johnson προσπάθησε να καταλάβει για ποιο συγκρότημα ήθελε να περάσει από οντισιόν, εκείνη, κατά περίεργο τρόπο, αρνήθηκε αρχικά να του δώσει τις πληροφορίες. Αφού ο άγγλος τραγουδιστής είπε ότι δεν μπορούσε να πάει στο Λονδίνο χωρίς να λάβει μια ένδειξη, εκείνη του είπε ότι τα αρχικά του συγκροτήματος ήταν AC/DC και έτσι άφησε το μυστικό να διαρρεύσει.

Ο Johnson συμφώνησε στην ακρόαση, αλλά ένιωθε ότι δεν είχε καμία ελπίδα. Ωστόσο, προς μεγάλη του έκπληξη, ταίριαξε άψογα στο ρόλο του frontman των AC/DC και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος κατάλαβαν ότι είχαν βρει τον άνθρωπό τους.

Λίγο μετά την άφιξή του, οι θρυλικοί AC/DC κυκλοφόρησαν το “Back in Black” τον Ιούλιο του 1980, το οποίο πούλησε πάνω από 25 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον Johnson στο πλευρό τους, και οι AC/DC δεν κοίταξαν ποτέ πίσω ξανά.