Όταν, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ένας τεχνικός του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού της Μινεάπολης, WCCO, ξεψάχνιζε το αρχείο του καναλιού προκειμένου να εντοπίσει ένα παλιό ρεπορτάζ, έπεσε πάνω σε μια συνταρακτική ανακάλυψη.

Και ενώ στην αρχή ήταν σίγουρος για το τι είχε ξεθάψει, εντούτοις του πήρε αρκετά 24ωρα μέχρι να επιβεβαιώσει την ορθότητα των υποψιών του.

Ο τεχνικός παρακολούθησε προσεκτικά ένα βίντεο από ένα δελτίο ειδήσεων του καναλιού από τον Απρίλιο του 1970, σχετικά με την τότε απεργία των δασκάλων στα σχολεία της πόλης, που ζητούσαν αύξηση στους χαμηλούς μισθούς τους –και όλα αυτά ενώ, θυμίζουμε, αυτή την στιγμή λαμβάνουν χώρα σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ αντίστοιχες διαδηλώσεις από εκπαιδευτικούς για τον ίδιο ακριβώς λόγο με τότε.

Έτσι λοιπόν, εκεί που περιδιάβαινε οπτικά το βίντεο, πρόσεξε ότι ένα από τα παιδιά που μιλούσαν στην κάμερα έμοιαζε εκπληκτικά με τον Prince. Αμέσως ρώτησε τους συναδέλφους του και όλοι είχαν την ίδια γνώμη: ήταν όντως ο μικρός Prince Rogers Nelson, το μουσικό καμάρι της πόλης, σε ηλικία 11 ετών.

Βέβαια, μέχρι να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα του Prince, πήρε χρόνο: Στο βίντεο ο μικρός δεν αναφέρει καν το όνομά του, οπότε δεν υπήρχε η αντίστοιχη μαρτυρία / επιβεβαίωση ως προς αυτό.

Οι δημοσιογράφοι του καναλιού ξεκίνησαν έρευνα για να διαπιστώσουν την πραγματική ταυτότητα του πιτσιρικά. Βρήκαν τις σχολικές επετηρίδες εκείνης της εποχής, με φωτογραφίες του Prince και όντως έμοιαζε με το παιδί στο βίντεο. Ωστόσο, το καθοριστικό σημείο ήταν όταν κατάφεραν και εντόπισαν έναν συμμαθητή του, πλέον 63 ετών, που μιλά και αυτός στο βίντεο και ο οποίος αναγνώρισε τον τότε συμμαθητή του.

Επιπλέον, αρχικά στο βίντεο δεν ακουγόταν ήχος, ο οποίος αποκαταστάθηκε μετά από αρκετές ώρες, με την βοήθεια ενός ειδικού, οπότε οι δημοσιογράφοι κατάφεραν να ακούσουν τον Prince να καταθέτει στην κάμερα τις κοινωνικές του ευαισθησίες από την τρυφερή ηλικία του δημοτικού κιόλας. «Πιστεύω ότι οι δάσκαλοι πρέπει να πληρώνονται πολύ περισσότερο, γιατί δουλεύουν υπερωρίες για χάρη μας», ακούγεται να λέει ο 11χρονος, που τότε πήγαινε στην έκτη Δημοτικού.

Ο Πρινς Ρότζερς Νέλσον (Prince Rogers Nelson, 7 Ιουνίου 1958 – 21 Απριλίου 2016), ευρύτερα γνωστός ως Prince, ήταν αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός –γενικώς, μια πολύ σημαντική μορφή της ποπ κουλτούρας από την αρχή της δεκαετίας του 1980.

Θεωρείται πρωτοπόρος του Minneapolis sound, του «Ήχου της Μινεάπολης» και ήταν γνωστός για τη σκηνική παρουσία του, την ευρεία φωνητική του γκάμα, καθώς και το εκλεκτικό έργο του, καθώς η μουσική του συνδύαζε την rock, το R&B, την soul, το funk, το hip hop, την disco και την ψυχεδελική μουσική, την jazz και την ποπ. Υπήρξε ένας αυτοδίδακτος πολυοργανίστας και μάλιστα στους πρώτους του δίσκους έπαιζε ο ίδιος όλα τα μουσικά όργανα.

Μεταξύ άλλων, είχε αποστάσει συνολικά 7 Βραβεία Grammy, 4 MTV Video Music Awards και 1 Βραβείο Όσκαρ.