Η Gala Music συνεργάστηκε με τον Larry Dvoskin, τον τραγουδοποιό και παραγωγό που έχει συνεργαστεί κυρίως με τον David Bowie, τον Robert Plant, τον Bono και τους Beach Boys. Η νέα συνεργασία θα σηματοδοτηθεί με την κυκλοφορία μιας περιορισμένης σειράς ψηφιακών συλλεκτικών προϊόντων που σχετίζονται με τον Bowie, συμπεριλαμβανομένης μιας ακυκλοφόρητης έκδοσης της επιτυχίας του Starman του 1983 “Let’s Dance“.

Η εναλλακτική έκδοση του “Let’s Dance” θα είναι διαθέσιμη στις 14 Απριλίου στη νέα πλατφόρμα της Gala Music για να γιορτάσει το κομμάτι και την 40ή επέτειο του ομώνυμου άλμπουμ. Οι θαυμαστές θα έχουν περιορισμένο χρονικό διάστημα για να διεκδικήσουν το ψηφιακό κομμάτι της συλλεκτικής έκδοσης. Καταφθάνει μαζί με άλλα έργα τέχνης που σχετίζονται με τον Bowie και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο MusiCares, το φιλανθρωπικό ίδρυμα που παρέχει υπηρεσίες υγείας και ανθρωπιστικές υπηρεσίες στη μουσική κοινότητα.

Η εκδοχή του “Let’s Dance” φέρεται να ηχογραφήθηκε 19 χρόνια μετά το πρωτότυπο, σε συνεργασία του Bowie με τον Dvoskin. «Όταν μίλησα για πρώτη φορά με τον διαχειριστή της περιουσίας του Bowie, μου είπε ότι αρχικά σκόπευε να ακούσει την πρότασή μου να κυκλοφορήσει αυτό το άλμπουμ ως NFT και στη συνέχεια να αρνηθεί ευγενικά», δήλωσε ο Dvoskin σε ένα νέο δελτίο τύπου. «Αλλά όταν ανέσυρε το αρχικό email του 2002 στο οποίο ο Bowie εξέφραζε τον ενθουσιασμό του για την πραγματοποίηση της ηχογράφησης, τότε άλλαξε γνώμη. Αυτό ήταν ένα ιδιαίτερα δημιουργικό πρότζεκτ που ο David δεν πρόλαβε να το δει να κυκλοφορεί στη διάρκεια της ζωής του. Τιμούμε την επιθυμία του με το να το κυκλοφορήσουμε τώρα».

Προσθέτοντας: «Είμαι, πρώτα απ’ όλα, ένας μεγάλος θαυμαστής του Bowie. Θα ήταν λάθος να προσπαθήσουμε να αντιγράψουμε το πρωτότυπο. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Ο David απλά φαντάστηκε μια πιο ονειρική, ηλεκτρονική εκδοχή. Είναι ο μοναδικός ανατροπέας των προσδοκιών».

Εκτός από την πρόσβαση στην ακυκλοφόρητη εκδοχή του “Let’s Dance”, η σειρά Bowie Collectibles περιλαμβάνει αποκλειστικά έργα τέχνης εμπνευσμένα από τον Bowie, τα οποία οι οπαδοί του μπορούν είτε να κρατήσουν ως ψηφιακά ενθύμια είτε να ανταλλάξουν τα συλλεκτικά είδη στη δευτερογενή αγορά για πρόσθετο υλικό.

«Η Gala Music είναι η πρώτη πλατφόρμα που νιώθω με σιγουριά ότι υποστηρίζει πραγματικά τους καλλιτέχνες. Είναι συναρπαστική η αίσθηση ότι τα αστέρια να ευθυγραμμίζονται για την 40η επέτειο του Let’s Dance», σημείωσε ο Dvoskin σχετικά με την επιλογή του Gala Music.