Με την εικονική πραγματικότητα του Metaverse να είναι ήδη εδώ και παρούσα, κάποιες μπάντες πειραματίζονται ήδη με το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν ένα δεύτερο, αμιγώς τεχνολογικό περιβάλλον, για τους οπαδούς τους.

Όπως, λόγου χάρη, κάνουν ήδη οι αμερικανοί extreme noisers Slipknot, όπως αναφέρει το ΝΜΕ, οι οποίοι φιλοδοξούν να κατασκευάσουν, όπως ισχυρίζονται, «έναν χώρο φιλοξενίας εμπειριών Web3» που θα επιμελείται η ίδια η μπάντα φέρνοντας την μπράντα της (καθώς και το ομώνυμο φεστιβάλ) Knotfest στον κόσμο του Μetaverse.

Οι εν λόγω εμπειρίες Web3 στο σύμπαν του Knotverse μεταφράζονται κοντολογίς σε NFTs, συλλογές παραγωγής, συναυλίες στο σύμπαν του metaverse, gaming, εμπειρίες θαυμαστών και φεστιβάλ, μοναδικές συνεργασίες, merchandising του συγκροτήματος και, ασφαλώς, νέα μουσική και καινούργια τραγούδια.

Με την επωνυμία Knotverse Lands στον εικονικό κόσμο του The Sandbox, αυτή η “περιοχή” των Slipknot θα κληρονομήσει το «σκοτεινό καρναβαλικό θέμα του Knotfest και θα ενσωματώσει περισσότερα από 20 χρόνια θεμάτων και εικόνων της μπάντας» όπως ενημερώνει σχετικά το δελτίο τύπου και το συνοδευτικό teaser video που βγήκε χθες στην δημοσιότητα.

Η εταιρεία εικονικής πραγματικότητας The Sandbox, το οποίο περιγράφεται ως «εν μέρει μια εικονική ακίνητη περιουσία και εν μέρει ένα πάρκο ψυχαγωγίας», θα συνεργαστεί στενά με τους Slipknot για να ζωντανέψει τις περιοχές, τα «Lands» όπως τα ονομάζει, στον κοινόχρηστο ψηφιακό χώρο του παιχνιδιού.

Μιλώντας για τη συνεργασία, ο M. Shawn Crahan των Slipknot είπε πως «Όταν άρχισα να παίζω το Quake online το 1999 και μετά το Minecraft το 2011, ήταν άλλο επίπεδο. Αλλά εκείνη την εποχή, δεν μπορούσα να προσφέρω όλην αυτήν την οπτική τέχνη στους οπαδούς μας. Το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε μαζί ήταν να παίξουμε το παιχνίδι», επεσήμανε ο «Clown», προσθέτοντας ότι «τέτοιες μικρές ιδέες είναι δυνατές να συμβούν πλέον. Ακούμε, παρακολουθούμε και πάμε εκεί που μας οδηγούν οι θαυμαστές μας. Συμμετέχουμε σε αυτό για όλους μας, με όλους και ανυπομονούμε να δείτε θα κάνουμε» είπε απευθυνόμενος στους φανς της μπάντας».

«Είμαστε περήφανοι που καλωσορίζουμε τους Slipknot και το Knotfest ως το πρώτο συγκρότημα heavy metal που ανοίγει ένα “σπίτι” για την κοινότητά του στο ανοιχτό metaverse του The Sandbox», τόνισε από την πλευρά του ο Sébastien Borget, συνιδρυτής του The Sandbox, εξηγώντας ότι «όλοι μαζί χτίζουμε το μέλλον της ψηφιακής έκφρασης και των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων και αυτή η συνεργασία προσκαλεί ένα ποικιλόμορφο, ελεύθερα σκεπτόμενο νέο κοινό να βιώσει τα οφέλη της πραγματικής ιδιοκτησίας όπου κάθε Slipknot NFT μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στο The Sandbox αλλά σε οποιαδήποτε άλλη συμβατή πλατφόρμα».

Οι Slipknot δεν είναι οι πρώτοι που κάνουν κάτι ανάλογο, καθώς ήδη στο… καζάνι με τα νέα αυτά εικονικά περιβάλλοντα έχουν ήδη «βουτήξει» οι Snoop Dogg, Adidas και The Walking Dead, συνεργασίες που έχουν γίνει με την ομάδα του The Sandbox.