Η «Βασίλισσα» μάς έκανε tease εδώ και καιρό.

Με μια σειρά από διαφημιστικές πινακίδες που περιλαμβάνουν μια φωτογραφία του Φρέντι Μέρκιουρι και έναν κωδικό QR και εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Λονδίνο και κατόπιν στον Καναδά, το Μεξικό, την Ιαπωνία και αλλού, οι Queen διαφήμιζαν από το καλοκαίρι κιόλας την κυκλοφορία του «Face It Alone», ενός μέχρι σήμερα ακυκλοφόρητου τραγουδιού που είχε ηχογραφηθεί το 1988, αλλά είχε μείνει καταχωνιασμένο και ξεχασμένο.

Τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος, ο Μπράιαν Μέι (Brian May) και ο Ρότζερ Τέιλορ (Roger Taylor) επιβεβαίωσαν στο BBC ότι θα παρουσιάσουν επίσημα το ακυκλοφόρητο τραγούδι στις 13 Οκτωβρίου.

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στα τέλη του 1988, όταν ο Μέρκιουρι είχε ήδη μάθει ότι πάσχει από AIDS, και ήταν ανάμεσα στα τραγούδια για το 13ο στούντιο άλμπουμ τους, «The Miracle», το οποίο κυκλοφόρησε στις 22 Μαΐου του 1989. Ο Μέρκιουρι πέθανε δύο χρόνια αργότερα, λόγω επιπλοκών από την αρρώστια, στις 24 Νοεμβρίου του 1991.

Ο Τέιλορ το χαρακτήρισε ως «ένα μικρό διαμάντι από τον Φρέντι». Επίσης, παραδέχθηκε ότι το είχαν ξεχάσει και το χαρακτήρισε «υπέροχο» και «πραγματική ανακάλυψη». Ο Mέι αρχικά πίστευε ότι η ηχογράφηση δεν ήταν σε τέτοια κατάσταση που να μπορεί να κυκλοφορήσει, αλλά οι ηχολήπτες τον διέψευσαν. «Ήταν κατά κάποιο τρόπο κρυμμένη σε κοινή θέα», είπε. «Το κοιτάξαμε πολλές φορές και σκεφτήκαμε: “Ω, όχι, δεν μπορούμε πραγματικά να το σώσουμε αυτό”. Αλλά στην πραγματικότητα, πήγαμε ξανά εκεί και η υπέροχη ομάδα μηχανικών μας είπε: “Εντάξει, μπορούμε να κάνουμε αυτό και αυτό”. Είναι σαν να ράβουμε κομμάτια μαζί, αλλά είναι όμορφο, είναι συγκινητικό».

Στο μικρό teaser του κομματιού, ο Φρέντι ακούγεται να τραγουδάει: «In the end, in the end, you have to face it alone» [«στο τέλος της ημέρας, όλα τα αντιμετωπίζουμε μόνοι μας»], που προφανώς και αποτελεί μια ευθεία αναφορά στην μάχη του με την ασθένεια του AIDS και τις στιγμές που πέρασε αντιμετωπίζοντας μόνος του τις δυσκολίες της ζωής του, χωρίς να μπορεί να τις μοιραστεί με τους φίλους του.

Εδώ μπορείτε να το ακούσετε ολόκληρο όπως το έδωσαν στην δημοσιότητα οι ίδιοι οι Queen: