Εκτός από ξυλίκια, βία, αίμα και πιστολίδι, οι μουσικοί ξέρουν να χρησιμοποιούν πολύ σωστά και την παροιμία «η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει» σε περιπτώσεις όπως οι παρακάτω.

Lynyrd Skynyrd vs. Neil Young
«Well I hope Neil Young will remember/ A southern man don’t need him around anyhow» τραγουδάνε οι Lynyrd Skynyrd στο «Sweet Home Alabama», το οποίο ήρθε ως απάντηση στο τραγούδι «Southern Man» του Neil Young, ο οποίος κατηγορούσε τους Νότιους ως υπανάπτυκτους, οπισθοδρομικούς και άκρως συντηρητικούς.

Mariah Carey vs. Jennifer Lopez
Ο «πόλεμος» μεταξύ τους ξέσπασε όταν η Jennifer Lopez χρησιμοποίησε για ένα τραγούδι της ένα sample που είχε, λέει ο μύθος, κατοχυρώσει μερικές μέρες πιο πριν η Mariah, η οποία κατηγορούσε μετά την J.Lo. πως δεν έχει τα κότσια καν να τραγουδάει η ίδια τα τραγούδια της, αλλά της τα τραγουδάνε οι backing vocalists που έχει προσλάβει.

Marilyn Manson vs. My Chemical Romance
«Rebels without applause/ I sell my shadow to those who are standing in it» τραγουδάει ο Manson στο κομμάτι «Mutilation Is the Most Sincere Form of Flattery», γεγονός που ώθησε τον τραγουδιστή των MCR, Gerard Way να δηλώσει «αν μας έλεγε ο Elvis Costello πως είμαστε χάλια, θα τον έπαιρνα υπόψη. Όχι όμως όταν τα λόγια αυτά προέρχονται από κάποιον ασήμαντο».

Dandy Warhols vs. Brian Jonestown Massacre
«Not if you were the last Junkie on earth» τραγούδησαν οι Dandys, κατηγορώντας τον Anton Newcombe για υπέρμετρο φιγουριλίκι και άγνοια κινδύνου απέναντι στην ηρωίνη. «Not if you were the last Dandy on earth» ήταν η αντίδραση του τραγουδιστή των Brian Jonestown Massacre απέναντι στους πρώην κολλητούς του φίλους. Περισσότερες λεπτομέρειες στο εκπληκτικό μουσικό ντοκιμαντέρ «Dig!».

Jay-Z vs. Nas
Μετά το θάνατο του Notorious B.I.G., τον τίτλο του Βασιλιά της Χιπ Χοπ Μουσικής στην Ανατολική Ακτή των Η.Π.Α. διεκδικούσαν ο Jay-Z κι ο Nas και κάπου εκεί άρχισε το νταβαντούρι: στο τραγούδι «Ether» ο Nas αμφισβητεί τον ανδρισμό του Jay, ο οποίος απάντησε κλέβοντας του την κοπέλα. Όμορφες, οικογενειακές στιγμές.

Nirvana vs. Pearl Jam
Το 1992 ο Dave Grohl των Nirvana δηλώνει πως «οι Pearl Jam είναι μια χάλια μπάντα που απλώς μας αντιγράφει», ενώ ο Kurt Cobain τους θεωρούσε εξαρχής ατάλαντους και «λίγους». Οι Jam, απ’ την άλλη, δεν απάντησαν ποτέ τους στις προκλήσεις των Νιρβανέων, στερώντας μας έτσι ένα ωραιότατο grunge ξεκατίνιασμα.

Killers vs. Fall Out Boy
Ο τραγουδιστής των πρώτων, Brandon Flowers, κατηγόρησε τους δεύτερους πως, με παρασκηνιακές διαδικασίες, πίεζαν την (κοινή) δισκογραφική τους εταιρία να ρίχνει περισσότερα χρήματα στην προώθηση των Fall Out Boy. Ο Pete Wentz των FOB απάντησε τότε πως «τα μόνα κοινά μου με τον Flowers είναι πως χρησιμοποιούμε αμφότεροι τόνους λακ και ζελέ για τα μαλλιά και πως μιλάμε περισσότερο απ’ ότι θα έπρεπε».

Oasis vs. Blur
Όλα ξεκίνησαν το brit-pop καλοκαίρι του 1995, όταν ανακοινώθηκε πως τα επόμενα singles των δυο μπαντών («Roll With It» και «Country House», αντίστοιχα) θα κυκλοφορούσαν την ίδια ακριβώς εκείνη μέρα του Αυγούστου. «Μισώ τον Alex και τον Damon. Εύχομαι να κολλήσουν AIDS και να πεθάνουν», δήλωνε ένας μεγαλόκαρδος Noel Gallagher των Oasis. Η απάντηση δεν ήρθε ποτέ εκ μέρους των Blur.

John Lennon vs. Paul McCartney
«Tο μόνο πράγμα που έκανες ήταν το [τραγούδι] Υesterday/ και μετά απ’ αυτό τίποτα», τραγουδάει ο Lennon στο «How Do You Sleep?», ως απάντηση στις κατηγορίες του McCartney πως ο John ευθυνόταν για την διάλυση του μεγαλύτερου συγκροτήματος όλων των εποχών.

Metallica vs. Megadeth
«Τι θα κάνεις τώρα που το πηγάδι στέρεψε; / θα καταλάβεις μήπως πως είναι να προδίδεις τους φίλους σου και να τους μαχαιρώνεις στην πλάτη;» τραγουδάει στο κομμάτι «Something I’m Not» των Megadeth ο τραγουδιστής τους και πρώην μέλος των Metallica, Dave Mustaine, που διώχθηκε απ’ τη μπάντα μετά από επιθυμία του Lars Ulrich. Η συνέχεια δεν δόθηκε στο ρινγκ, αλλά στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ «Some Kind of Monster», όταν δόθηκε στη δημοσιότητα οπτικό υλικό που δείχνει τον Mustaine να κλαίει, χωρίς τη συγκατάθεση του τελευταίου.