Τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου στις 20.30 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται για δεύτερη φορά στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος τους Σολίστες της Βενετίας (I Solisti Veneti), την πιο φημισμένη Ορχήστρα Δωματίου της Ιταλίας, μαζί με τη διακεκριμένη Ελληνίδα κοντράλτο Μαρίτα Παπαρίζου, που θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο του Θείου και του Μύθου.

Την ορχήστρα διευθύνει ο καταξιωμένος μαέστρος Giuliano Carella. Η συναυλία που ολοκληρώνει, για φέτος, τη σειρά Cosmos, πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Οι μουσικές του Antonio Vivaldi θα συνυπάρξουν με αυτές του George Frideric Handel και του Nicola Porpora, η όπερα με το ορατόριο, τις σερενάτες και τα κονσέρτα, αλλά και η αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή μυθολογία με τη θρησκευτική λατρεία. Κατά αυτόν τον τρόπο, οι Σολίστες της Βενετίας και η ζεστή φωνή της Μαρίτας Παπαρίζου θα προσπαθήσουν να μας αποδώσουν μια ανθολογία της μπαρόκ μουσικής και της θεματικής της, κληρονομιάς της Αναγέννησης και των ιδεωδών της Camerata Fiorentina.

 

 

Ο Giuliano Carella

Η ορχήστρα «I Solisti Veneti» ιδρύθηκε στην Πάδοβα το 1959 από τον Claudio Scimone, μαθητή του Δημήτρη Μητρόπουλου. Ο Claudio Scimone παρέμεινε Διευθυντής της μέχρι τον θάνατο του τον Σεπτέμβριο του 2018.

Κάτω από την καθοδήγηση του, η ορχήστρα γρήγορα αναγνωρίστηκε διεθνώς από κοινό και κριτικούς και έγινε γνωστή κυρίως ερμηνεύοντας ιταλική μπαρόκ μουσική, παρουσιάζοντας και ηχογραφώντας πολλά έργα των Antonio Vivaldi, Tomaso Albinoni, Francesco Geminiani, Benedetto Marcello και Giuseppe Tartini.

 

Η Μαρίτα Παπαρίζου

Μέχρι σήμερα, οι Σολίστες της Βενετίας έχουν δώσει περισσότερα από 6.000 κοντσέρτα σε πάνω από 90 χώρες, έχουν λάβει μέρος στα σπουδαιότερα φεστιβάλ κλασικής μουσικής, έχουν ηχογραφήσει περισσότερα από 350 LP, CD και DVD, έχουν τιμηθεί με δεκάδες βραβεία (συμπεριλαμβανομένου ενός βραβείου Grammy και του βραβείου «Una Vita per la Musica» για το σύνολο της καλλιτεχνικής τους προσφοράς) και έχουν συνεργαστεί με μερικούς από τους σπουδαιότερους ερμηνευτές και σολίστες της εποχής μας, όπως οι Placido Domingo, Andrea Bocelli, José Carreras, June Anderson, Marilyn Horne, Ruggero Raimondi, Samuel Ramey, Lucio Dalla και Massimo Ranieri.

Η Μαρίτα Παπαρίζου έχει συνεργαστεί με τους Σολίστες της Βενετίας, πραγματοποιώντας πολλές συναυλίες ανά την Ευρώπη, καθώς και στον βραβευμένο προσωπικό της δίσκο Vivaldi ma non solo.

INFO
Ι Solisti Veneti και Μαρίτα Παπαρίζου
M. Δευτέρα 10/04 | 20.30
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΚΠΙΣΝ

Εισιτήρια:
Ζώνη Α – γενική είσοδος €15
Ζώνη Β – γενική είσοδος €10, μειωμένο €5

Προπώληση:
Ηλεκτρονικά στον ιστότοπο www.ticketservices.gr
Τηλεφωνικά στο τηλέφωνο της Ticket Services 210 7234567
Στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα)

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιταλίας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής πρωτοβουλίας Tempo Forte.

Χορηγός συναυλίας: Mapei