Το πρώτο τρέιλερ για το If These Walls Could Sing, ένα νέο ντοκιμαντέρ που καταγράφει τη σημασία των Abbey Road Studios, κυκλοφόρησε.

Σε σκηνοθεσία της κόρης του Paul McCartney, Mary McCartney, το If These Walls Could Sing κυκλοφορεί τον επόμενο μήνα με αφορμή την 90ή επέτειο των διάσημων στούντιο ηχογράφησης.

Το ντοκιμαντέρ κάνει πρεμιέρα στο Disney+ στις 16 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τους Paul McCartney και Ringo Starr των Beatles, καθώς και με τους Elton John, Nile Rodgers, Noel Gallagher, Roger Waters, Celeste και George Lucas (του οποίου επίσης τα soundtracks του Star Wars ηχογραφήθηκαν εν μέρει στο Abbey Road).

Τα Abbey Road Studios φιλοξένησαν μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές της μουσικής ιστορίας. Οι Beatles σχεδόν εγκαταστάθηκαν εκεί τη δεκαετία του ’60 και ονόμασαν το προτελευταίο τους άλμπουμ με το όνομα των στούντιο και του δρόμου St John’s Wood.

«Όταν μπαίνεις σε ένα μέρος με τόση ιστορία γύρω του, είναι κατά κάποιο τρόπο ιερό», λέει ο Elton John στην αρχή του τρέιλερ, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω. «Οι άνθρωποι θέλουν να έρχονται εδώ. Θέλουν να νιώσουν τον παλμό του Abbey Road».

Το τρέιλερ του If These Walls Could Sing εμπεριέχει επίσης φωτογραφίες της σκηνοθέτιδας Mary ως πιτσιρίκι να μπουσουλάει πάνω στα χαλιά των στούντιο. «Αυτό ήταν το σπίτι μας, περνούσαμε τόσο πολύ χρόνο εδώ», λέει ο Paul.