Το 1975 οι Queen ηχογράφησαν ένα από τα εμβληματικότερα τραγούδια τους, το «Bohemian Rhapsody». Οι περισσότεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί αρνήθηκαν να το παίξουν, προφασιζόμενοι την διάρκειά του, κοντά στα έξι λεπτά, καθώς και τις απρόσμενες αλλαγές του ρυθμού και τα στοιχεία της όπερας που τόσο ταιριάζουν στη φωνή του Φρέντι Μέρκιουρι.

Ωστόσο, μέσα σε ένα 48ωρο, στα τέλη του Δεκέμβρη του 1975, το «Bohemian Rhapsody» άρχισε να παίζεται παντού στα ραδιόφωνα στην Βρετανία και κατόπιν σε όλο τον κόσμο και σιγά σιγά κατέκτησε (σχεδόν) τους πάντες, με αποτέλεσμα πρόσφατα να ανακηρυχθεί επίσημα ως το κομμάτι του 20ου αιώνα που παίζει περισσότερο στις μουσικές πλατφόρμες συνεχούς ροής.

Ενας χρήστης του Youtube ανέβασε προ μερικών ωρών το τραγούδι αυτό, το οποίο… περιποιήθηκε με όρους negative harmony, κάτι σαν ανάποδες αρμονίες, μια μουσική θεωρία που πρωτοχρησιμοποίησε ο ελβετός συνθέτης, μουσικολόγος και θεωρητικός της μουσικής Ernst Levy.

Το αποτέλεσμα ενδέχεται να μην αρέσει σε πολλούς, αλλά σίγουρα θα τους εκπλήξει, καθώς με τις «αρνητικές αρμονίες», οι μελωδίες αναδεικνύουν τα μινόρε στοιχεία τους και όχι τα ματζόρε.