Οι Animal Collective, Jeff Tweedy, Karen O, Kamasi Washington και Nick Cave & Warren Ellis βρίσκονται ανάμεσα σε περισσότερους από 200 συντελεστές μιας επερχόμενης συλλογής εμπνευσμένης από το κελάηδισμα των πουλιών. Για τα πουλιά: Το Birdsong Project θα κυκλοφορήσει πέντε τόμους για κάθε μήνα μέχρι τον Σεπτέμβριο, με τον πρώτο τόμο να έχει κυκλοφορήσει ήδη. Παραγωγός της συλλογής είναι ο Randall Poster, ενώ ο Lee Ranaldo είναι ένας από τους εκτελεστικούς παραγωγούς της συλλογής. Όλα τα έσοδα από το «The Birdsong Project» θα διατεθούν υπέρ της National Audubon Society. Ακούστε το «For the Birds: The Birdsong Project, Vol. I», και δείτε το βίντεο που περιλαμβάνει μερικά κομμάτια από τη συλλογή, παρακάτω.

Το The Birdsong Project θα κυκλοφορήσει και σε μια μεγάλη συλλογή  βινυλίων, που θα περιλαμβάνει 20 LP. Το deluxe σετ συνοδεύεται επίσης από ένα φωτογραφικό βιβλίο που θα περιλαμβάνει ένα δοκίμιο από τον Loma και το μέλος των Shearwater, Jonathan Meiburg, ο οποίος για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι επίσης ορνιθολόγος.

Εκτός από τις μουσικές επιλογές, το έργο περιλαμβάνει spoken-word κομμάτια από τους Bette Midler, Natasha Lyonne, Florence Welch και Matthew McConaughey. Οι Terry Riley, Mary Lattimore, Tyondai Braxton και Elvis Costello βρίσκονται μεταξλυ άλλων καλλιτεχνών που περιλαμβάνονται στην μεγάλη αυτή συλλογή. Σε μια δήλωσή του σχετικά με το πρότζεκτ, ο Costello ανέφερε: «Αυτό θα έπρεπε να είναι τόσο πολύ προφανές: χωρίς τα πουλιά θα ήμασταν γονατιστοί, βλέποντας τα σκουλήκια, ενώ τα δέντρα θα στερούνταν από τραγούδια. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι’αυτά, είναι να υψώσουμε τη φωνή μας σαν ύμνο ή σαν θρήνο».