Υπάρχουν μύθοι για πολλά τραγούδια ότι περιέχουν… δήθεν σατανικά μηνύματα όταν παίζονται ανάποδα.

Η μόδα/εμμονή/τρέλα με τ’ αντίστροφα μηνύματα ξεκίνησε ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1960, αν και κορυφώθηκε τη δεκαετία του 1980 όταν κάποιοι άρχισαν να παίζουν ανάποδα τα βινύλια στα πικ απ τους.

Aκολουθούν 10 (9 ξένα και ένα ελληνικό) κομμάτια με, υποτιθέμενα, «ανάποδα» μηνύματα, αφιερωμένα στον Άρχοντα του Σκότους.

Eagles – Hotel California
«Η Μάνα Όλων Των Ανάποδων Μηνυμάτων» είναι τούτο εδώ το τραγούδι, που περικλείει ανάποδους στίχους όπως «Ο Σατανάς μας βοηθάει. Ο Διάβολος οργάνωσε τη θρησκεία του. Καλά να περάσεις στην Κόλαση».

Βeatles – Revolution Νο9
«Άναψέ με νεκρέ άντρα» σε κάποιο σημείο του ανατριχιαστικού αυτού κομματιού των Σκαθαριών, που θεωρείται σήμερα ως το πρώτο ηχητικό κολάζ στην ιστορία της Μουσικής. Ο νεκρός άντρας λέγεται πως είναι ο Ιησούς Χριστός.

Led Zeppelin – Stairway to Heaven
«Υπάρχει ακόμη καιρός», «Πίνω στην υγειά του γλυκού μου Σατανά», «Θα τραγουδήσω γιατί ζω με το Σατανά» και «κανείς άλλος δεν άνοιξε τόσο μεγάλο δρόμο, όσο ο Σατανάς», είναι μόνο μερικά απ’ τα ανάποδα μηνύματα που ακούγονται «ανάποδα» στο πιο διάσημο τραγούδι των Zeppelin.

Queen – Another One Bites The Dust
«Είναι ωραίο να καπνίζω μαριχουάνα, αποφάσισα να καπνίσω μαριχουάνα, είναι ωραίο να καπνίζω μαριχουάνα, αποφάσισα να καπνίσω μαριχουάνα», επαναλαμβάνει το ανάποδο μήνυμα που είναι κρυμμένο στο ρεφρέν ενός απ’ τα πιο γνωστά κομμάτια των Queen.

Styx – Snowblind
«Πως έφτασα σε αυτό το χάλι;», αναρωτιέται, ανάποδα ασφαλώς, ο τραγουδιστής της μπάντας σε κάποιο σημείο του τραγουδιού, ενώ στο τέλος, ανάποδα πάντα, ακούγεται η πρόταση «ο Σατανάς βρίσκεται μέσα στις φωνητικές μας χορδές».

Rush – Anthem
«Σατανά, εσύ είσαι αυτός που λάμπει, Σατανά μου, εσύ είσαι αυτός που αγαπάω», λέει το ανάποδο μήνυμα που είναι κρυμμένο στο τραγούδι αυτό, στην πρώτη πλευρά του άλμπουμ των καναδών με τίτλο «»Fly By Night» (1975).

ELO – Eldorado
«Ιησού Χριστέ εσύ είσαι ο άσχημος, είσαι κολασμένος, πάνω στο σταυρό και νεκρός», λέει δήθεν το ανάποδο μήνυμα στο κομμάτι «Eldorado».

AC/DC – Hell’s Bells
«Θα σε γοητεύσω, είναι ο Σατανάς, άσε με να φύγω, είμαι αιχμάλωτος του Σατανά», λέγεται πως ακούγεται τη στιγμή ανάποδα εκεί που μπαίνει ο στίχος «I’ll give you black sensation».

Μαρινέλλα – Κι Ύστερα

Αλλά δεν είναι μόνο τα ξένα τραγούδια. Είναι και τα ελληνικά. Είναι και η πέραν πάσης υποψίας Μαρινέλλα στο τραγούδι «Κι ύστερα» το οποίο αν παιχτεί ανάποδα ακούγεται «ο σατανάς μαζί» ή «ο σατανάς μας ζει». Όντως «και ύστερα». Αλλά τα ύστερα του κόσμου…