Οι σπουδαστές της ελβετικής σχολής σχεδιασμού ÉCAL συνεργάστηκαν με τη Yamaha για να δημιουργήσουν μια σειρά πειραματικών συσκευών αναπαραγωγής μουσικής που ανταποκρίνονται καλύτερα στις σημερινές απαιτήσεις. Κάθε ένα από τα έξι σχέδια είναι αποτέλεσμα αυστηρής έρευνας πάνω στον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τη μουσική σήμερα και μπορεί να προσφέρει μια πιο εξελιγμένη μουσική εμπειρία μέσω της μορφής και της τεχνολογίας που περιέχουν.

Σε συνεργασία με το εργαστήριο σχεδιασμού της Yamaha, καθένας από τους φοιτητές – Charlotta Åman, Jisan Chung, Silvio Rebholz, Till Ronacher, Jonas Villiger και Ka Yin Cheung – υλοποίησαν τις ιδέες τους σε φάση πρωτοτύπου. Με την ευκαιρία της Εβδομάδας Σχεδιασμού του Μιλάνου, όλες αυτές οι πρωτοποριακές συσκευές εκτίθενται μέσα σε μια έκθεση που έχει σχεδιαστεί από τον Ελβετό σχεδιαστή Anthony Guex σε ένα σκηνικό από παχιές, κίτρινες βελούδινες κουρτίνες.

Δεδομένης της έλλειψης ζωντανής μουσικής κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των επακόλουθων lockdowns, το “Stagespeaker” του Till Ronacher επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν ζωντανές συναυλίες στο σπίτι τους, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό ήχου και φωτός για να μιμηθούν ένα πραγματικό περιβάλλον μιας συναυλίας σε μικροσκοπική κλίμακα. Το ξύλινο και υφασμάτινο “Sound Frame” του Jisan Chung ενεργοποιείται για να παίζει διαφορετικά κομμάτια ανάλογα με τα αντικείμενα που τοποθετούνται μέσα σε αυτό, ενώ το “Vertical Player” του Jonas Villiger ανεβάζει το πικάπ σε όρθια θέση σε μια καινούργια, και πολύ τολμηρή προσπάθεια να αναδείξει την ομορφιά των δίσκων βινυλίου.

Η εμπειρία του ASMR (αυτόνομη αισθητηριακή ανταπόκριση του μεσημβρινού) επηρέασε ένα σύνολο οργάνων που σχεδίασε ο Ka Yin Cheung, τα οποία παίζουν ambient χαλαρωτικούς ήχους ενώ κινούνται με αργές, απαλές κινήσεις. Η Charlotta Åman χρησιμοποίησε τον σχεδιασμό της “Bandmait” ως βοήθημα για όσους μαθαίνουν ένα μουσικό όργανο, και ο Silvio Rebholz δημιούργησε ένα ηχείο με ρετρό εμφάνιση που ονομάζεται “Spazio” και συνδέει όλες τις ηχητικές εξόδους του σπιτιού σε μία μόνο συσκευή.