Τα βιβλία είναι ο απόλυτος φίλος για τις καλοκαιρινές μας αποδράσεις, προσφέροντας γνώση, διασκέδαση αλλά και έμπνευση. Καθώς οι μέρες μεγαλώνουν και οι νύχτες γίνονται πιο ζεστές, η ανάγνωση ενός καλού βιβλίου μπορεί να μας ταξιδέψει σε κόσμους μαγικούς, να μας ξεκουράσει και να μας γεμίσει με νέες ιδέες και συναισθήματα. Αυτό το καλοκαίρι, οι 4 νέες κυκλοφορίες της Key Books έρχονται να μας προσφέρουν μοναδικές αναγνωστικές εμπειρίες που θα μας κρατήσουν συντροφιά και θα εμπλουτίσουν τις στιγμές μας με χρώμα και νόημα.

Η νέα κυκλοφορία του Θεόδωρου Παπακώστα, γνωστός και ως Archaeostoryteller, με τίτλο “Η αρχαιότητα είναι παιχνιδάκι” υπόσχεται ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό ταξίδι στην ελληνική αρχαιότητα και μυθολογία, ιδανικό για αναγνώστες από 9 έως 99 ετών. Η αυτοβιογραφία της Dolly Alderton, “Όλα Όσα Ξέρω για την Αγάπη“, προσφέρει μια γλαφυρή και αστεία ματιά στις προκλήσεις και τους θριάμβους της ενηλικίωσης. Ο Wim Hof, γνωστός ως Iceman, στο βιβλίο του μας διδάσκει πώς να χρησιμοποιούμε το κρύο και την αναπνοή μας για να επιτύχουμε το ακατόρθωτο. Τέλος, ο Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ στο βιβλίο “Η αγάπη είναι επιλογή” μας καθοδηγεί πώς να αγαπάμε χωρίς όρους και να εκδηλώνουμε την τέλεια πνευματική αγάπη.

Ας τα δούμε όμως και πιο αναλύτικά.

Η αρχαιότητα είναι παιχνιδάκι

Πηγή: Key Books

Τι ξέρεις για την αρχαία Ελλάδα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη μυθολογία της; Μπορείς να λύσεις όλο το βιβλίο; Αν είσαι παιδί, σίγουρα. Αν είσαι μεγάλος, μάλλον θα δυσκολευτείς. Αλλά η πρόκληση είναι εδώ! Αυτό το βιβλίο δραστηριοτήτων του Archaeostoryteller είναι ένα συναρπαστικό και ξεκαρδιστικό ταξίδι στην ελληνική αρχαιότητα και μυθολογία για παιδία 9 έως 99 ετών.

Κουίζ, παιχνίδια, γρίφοι και πολλά άλλα που θα σε κάνουν να εντυπωσιαστείς, να γελάσεις, να μάθεις και στο τέλος να καταλάβεις ότι η αρχαιότητα δεν είναι απλώς εύκολη και όμορφη, είναι παιχνιδάκι!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Θεόδωρος Παπακώστας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο του Reading. Πήρε το μεταπτυχιακό του στην προϊστορική αρχαιολογία από το πανεπιστήμιο του Nottingham και το 2017 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην κλασική αρχαιολογία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 2018 δημιούργησε τον archaeostoryteller, επικοινωνώντας την αρχαιογνωσία σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα. Έχει παρουσιάσει δύο σειρές αρχαιολογικών ντοκιμαντέρ και το ομώνυμο podcast του, archaeostoryteller, παραμένει μέσα στα top 5 πανελλαδικά.

Το πρώτο του βιβλίο «Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ;» κυκλοφόρησε το 2021 από την Key Books, έγινε  bestseller, βραβεύτηκε και μεταφράστηκε σε 15 γλώσσες. Ακολούθησε το 2022 το επίσης βραβευμένο bestseller «Αρχαιολογία αγάπη μου… έλα πάρε με από δω» και το 2023 το παιδικό «Παιδιά, χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ;» αμφότερα από τις εκδόσεις Key Books.

Πληροφορίες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Παιδικό / Δραστηριοτήτων
ISBN: 978-618-5724-56-6
ΣΕΛΙΔΕΣ: 96
ΣΧΗΜΑ: 22 x 28

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ

Η αγάπη είναι επιλογή

Πηγή: Key Books

«Η αγάπη είναι η μέγιστη, η ύψιστη ανθρώπινη αρετή και χρειάζεται να της δοθεί προτεραιότητα 

σε σχέση με τις άλλες ανάγκες και έγνοιες μας.

Σαράντα χρόνια πνευματικής και ψυχολογικής εργασίας με πάνω από 20.000 άτομα με έχουν πείσει ότι η τελική λύση για όλα τα ανθρώπινα προβλήματα -σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά και πνευματικά- είναι η αγάπη. Μπορεί να έχουμε αμέτρητη γνώση και δύναμη, αλλά, αν δεν βιώνουμε αγάπη, είμαστε ακόμη μακριά από τη αλήθεια. Είναι φυσικό να χάνουμε την αγάπη μας, όταν κάποιος συμπεριφέρεται με τρόπους που ξυπνούν τους προγραμματισμούς μας και απειλούν την αξία ή την ασφάλειά μας. Αυτό το βιβλίο αναφέρεται στην αναγνώριση αυτών των αυτόματων μηχανισμών και στην απελευθέρωσή μας απ’ αυτούς. Όταν αγαπάμε, είμαστε ευτυχισμένοι και πλήρεις. Η αγάπη μάς ευθυγραμμίζει με τον ανώτερο εαυτό μας».

Ο Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ υπογραμμίζει αυτό που πεισματικά αγνοούμε: Να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε χωρίς όρους και να εκδηλώνουμε νοητικά και συναισθηματικά την τέλεια πνευματική αγάπη, που είναι έμφυτη στο είναι μας. Η συνήθεια, η άγνοια και ο φόβος, η προσκόλληση και η εξάρτηση από την αγάπη είναι εμπόδια. Ο συγγραφέας μάς εξηγεί τους τρόπους και τις τεχνικές αντιμετώπισής τους. Το να αγαπάμε κάποιον, τονίζει ο Νατζέμυ, σημαίνει απλώς ότι θέλουμε να ανθίσει ως φυσική, συναισθηματική, νοητική και πνευματική ύπαρξη.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και ιδρυτής του Πνευματικού Κέντρου «Αρμονική Ζωή» (www.armonikizoi.com). Έχει παρουσιάσει περισσότερες από 2.000 ομιλίες και σεμινάρια. Έχει δημιουργήσει το γνωστό 7ετές «Σεμινάριο Αυτογνωσίας» και περισσότερα από 80 άλλα σεμινάρια, μικρότερης διάρκειας, στα οποία συνδυάζει αρχαίες πνευματικές αλήθειες και διδασκαλίες με σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις και τεχνικές.

Αφοσιώθηκε στην υπηρεσία της κοινωνίας μέσα από τη διδασκαλία και την οργάνωση σεμιναρίων αυτοβελτίωσης και πνευματικής εξέλιξης. Επίσης, προς όφελος όσων έχουν ανάγκη, διοργανώνει διάφορες δραστηριότητες όπως ομάδες αιμοδοσίας, ομάδες συμπαράστασης απόρων, αστέγων, τυφλών κ.ά.

Πληροφορίες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Προσωπική ανάπτυξη / Ψυχολογία
ISBN: 978-618-5724-57-3
ΣΕΛΙΔΕΣ: 384
ΣΧΗΜΑ: 14 x 20,5

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ

Όλα όσα ξέρω για την αγάπη

Πηγή: Key Books

Η άκρως αστεία, ενίοτε σπαρακτική, αυτοβιογραφία της Dolly Alderton έγινε παγκόσμιο bestseller και έχει μεταφραστεί σε 22 γλώσσες!

Πώς είναι να μεγαλώνεις, να ενηλικιώνεσαι και στην πορεία να μαθαίνεις πώς να διαχειρίζεσαι τη φιλία, τη δουλειά, την απώλεια και την αγάπη;

Όταν πρόκειται για τις δοκιμασίες και τους θριάμβους της ενηλικίωσης, η δημοσιογράφος και πρώην αρθρογράφος των Sunday Times τα έχει δει και τα έχει δοκιμάσει όλα. Στην αυτοβιογραφία της αφηγείται γλαφυρά το πώς ερωτεύτηκε, πώς βρήκε δουλειά, πώς μέθυσε, πώς την παράτησαν, πώς συνειδητοποίησε ότι ο Ιβάν από το ψιλικατζίδικο στη γωνία μπορεί να είναι ο μόνος αξιόπιστος άντρας στη ζωή της και ότι κανείς, σε τελική ανάλυση, δεν μπορεί να συγκριθεί με τις καλύτερες φίλες της. Το Όλα Όσα Ξέρω για την Αγάπη μιλά για τα κακά ραντεβού, τις καλές φίλες και κυρίως για τη συνειδητοποίηση πως είσαι αρκετή.

Με ευφυΐα και διορατικότητα, συναίσθημα και χιούμορ, η Dolly Alderton υφαίνει τις προσωπικές της ιστορίες, σαρκάζει κι αυτοσαρκάζεται, δίνοντάς μας μια σειρά από λίστες, συνταγές και συμπεράσματα, που θα αγγίξουν και τις πιο ευαίσθητες χορδές κάθε γυναίκας, κάθε ηλικίας – κάνοντάς σε να θέλεις να σηκώσεις το τηλέφωνο και να πεις τα πάντα γι’ αυτό το βιβλίο στις φίλες σου. Κάτι σαν το Ημερολόγιο της Bridget Jones, αλλά αληθινό από την αρχή ως το τέλος, το Όλα Όσα Ξέρω για την Αγάπη μιλά για τα δύσκολα πρώτα βήματα της ενηλικίωσης με όλη την τρομακτική αλλά και ελπιδοφόρα αβεβαιότητά της.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Η Dolly Alderton είναι βραβευμένη συγγραφέας, σεναριογράφος και δημοσιογράφος με έδρα το Λονδίνο. Είναι αρθρογράφος του περιοδικού Sunday Times Style και έχει γράψει επίσης για τα περιοδικά GQ, Red, Marie Claire και Grazia. Είναι πρώην συμπαρουσιάστρια και συνδημιουργός του podcast The High Low.

Το πρώτο της βιβλίο, Όλα όσα ξέρω για την αγάπη, έφτασε στην κορυφή της λίστας των bestsellers των Sunday Times την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του, κέρδισε το National Book Award (UK) για την αυτοβιογραφία της χρονιάς και έγινε τηλεοπτική σειρά στο BBC One.

Πληροφορίες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Λογοτεχνία
ISBN: 978-618-5724-62-7
ΣΕΛΙΔΕΣ: 368
ΣΧΗΜΑ: 14 x 20,5

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ

H Μέθοδος του Wim Hof

Πηγή: Key Books

Ο Wim Hof, γνωστός και ως «Ιceman», μοιράζεται τη συναρπαστική ιστορία του και την αποτελεσματική μέθοδο που έχει δημιουργήσει για μια ζωή γεμάτη δύναμη, υγεία και ευτυχία.

Ο Wim Hof είναι διάσημος για τα τολμηρά του κατορθώματα, καθώς έχει σπάσει όλα τα παγκόσμια ρεκόρ αντοχής σε ακραίες θερμοκρασίες ενώ έχει τρέξει μαραθωνίους ξυπόλητος σε ερήμους και παγωμένες επιφάνειες. Κυρίως όμως μας έχει αποδείξει ότι για να καταφέρεις τέτοιους άθλους δεν χρειάζεται να είσαι υπεράνθρωπος – αντίθετα, όλοι μας έχουμε απεριόριστες δυνατότητες και αρκεί να απελευθερώσουμε τη δύναμη του μυαλού μας για να τις ξεκλειδώσουμε.

Στο βιβλίο του Η Μέθοδος του Wim Hof, μοιράζεται τη γνώση του με τρόπο απλό και κατανοητό, ώστε ο καθένας να μπορεί να τη χρησιμοποιήσει και να δει θετικά αποτελέσματα μέσα σε λίγες μόνο ημέρες. Μέσα από σαράντα χρόνια εξέλιξης και υποστηριζόμενος από επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, ο Hof μάς διδάσκει με τη μέθοδο του πώς να αξιοποιήσουμε το κρύο και την αναπνοή μας, ώστε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης και τις πεποιθήσεις μας. Αρκεί να κυριαρχήσουμε με τον νου πάνω στο σώμα μας για να επιτύχουμε το μέχρι πρότινος ακατόρθωτο.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Wim Hof κατέχει πολλά και διαφορετικά παγκόσμια ρεκόρ που σχετίζονται με την αντοχή και την έκθεση στο κρύο. Τα οφέλη της μεθόδου του, η οποία έχει πλέον εκατομμύρια οπαδούς, έχουν αποδειχτεί έγκυρα βάσει οκτώ πανεπιστημιακών ερευνών. Ο ίδιος έχει εμφανιστεί στα τηλεοπτικά κανάλια BBC, VICE Media, Discovery Channel και στα podcasts The Joe Rogan Experience, The Tim Ferriss Show και The School of Greatness. Για περισσότερα, επισκεφτείτε το wimhofmethod.com.

Πληροφορίες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Προσωπική ανάπτυξη / Αληθινές ιστορίες
ISBN: 978-618-5724-58-0
ΣΕΛΙΔΕΣ: 272
ΣΧΗΜΑ: 14 x 20,5

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ