Σειρά από σαν σκηνές σχολικές τάξεις για κοινότητες εκτοπισμένων τις οποίες είχε σχεδιάσει η εκλιπούσα Zaha Hadid και ο Patrik Schumacher δημιούργησε το βρετανικό αρχιτεκτονικό γραφείο Zaha Hadid Architects (ZHA)· οι σκηνές, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν και ως υγειονομικά κέντρα για πρόσφυγες σε όλη τη Μέση Ανατολή, δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Education Above All Foundation (EAA).

Πολλές από τις σκηνές έχουν ήδη δοθεί στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM) στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που έχει την υποστήριξη της Supreme Committee for Delivery & Legacy του Κατάρ, στον απόηχο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στην Ντόχα. «Από κοινού, εξελίξαμε ένα στιβαρό, αποδοτικό από οικονομικής άποψης και ελαφρύ αρθρωτό αρχιτεκτονικό σύστημα με υφασμάτινο περίβλημα για να δημιουργήσουμε δομές που μπορούν να προσαρμοστούν σε πολλές παραλλαγές για να ανταποκριθούμε στις συνθήκες και τις ζωές εκτοπισμένων παιδιών και παιδιών που είναι σε μετακίνηση» υπογράμμισε ο Gerry Cruz, αρχιτέκτονας του πρότζεκτ στο ZHA.

«Ευελπιστούμε ότι αυτές οι σκηνές που δωρήθηκαν πρόσφατα θα φέρουν ασφάλεια, μάθηση και παιχνίδι σε χιλιάδες παιδιά στην Υεμένη, τη Συρία και την Τουρκία» πρόσθεσε. Συνολικά, θα κατασκευαστούν 27 αρθρωτές δομές· είναι σχεδιασμένες κατά τρόπο που να είναι εύκολη η συναρμολόγηση, αποσυναρμολόγηση και επέκτασή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Designbloom