Στη δημοσιότητα δόθηκε σειρά εικαστικών αποδόσεων του νέου ναού για το φεστιβάλ Burning Man 2023. Με επωνυμία «Temple of the Heart», σχεδιάστηκε από τη γεννημένη στη Πολωνία καλλιτέχνιδα Ela Madej και τον με έδρα την Καλιφόρνια καλλιτέχνη Reed Finlay ως ένας χώρος στον οποίο μπορεί κάποιος να βιώσει «στοχασμό, απόφαση, ανακούφιση και ανανέωση». Είναι επενδεδυμένος με παραδοσιακά λουλουδάτα μοτίβα δαντέλας από τη Ανατολική Ευρώπη.

Έχει σχεδιαστεί ως ένα ανάποδο λουλούδι της ερήμου, με μεγάλη ακίδα να εξέχει από το κτίσμα προς τον ουρανό σαν ένα αναποδογυρισμένο κοτσάνι· το αποτέλεσμα είναι ένα περίτεχνο ντιζάιν που λειτουργεί και ως φάρος και ως ηλιακό ρολόι.

Η σε σχήμα αστέρα με 12 ακτίνες βάση του, η οποία είναι ο κεντρικός χώρος συνεύρεσης, αποκαλείται «Heart Chamber» και στο κέντρο της το Rose Altar εκπέμπει απαλό φως. Θα περιέχει περίπου 100 μεγάλου και μεσαίου μεγέθους ρόδα καθώς και μικρότερα λουλούδια σχεδιασμένα από εθελοντές και μέλη του ναού. Το βράδυ θα λαμπυρίζει απαλά, δίνοντας σε όλους τη αίσθηση ότι βρίσκονται «κοντά σε μια καρδιά, περιτυλιγμένοι με αγάπη».

«Η επιτροπή επιλογής είναι ενθουσιασμένη που έχει μια γυναίκα ως επικεφαλής καλλιτέχνη για τον φετινό Ναό» έγραψαν, στον επίσημο ιστότοπο του φεστιβάλ, οι εκπρόσωποί του.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ela Madej (@elamadej)

 

«Φέρνοντας αυτόν τον ναό στην έρημο, θέλουμε να πειραματιστούμε για να δούμε πόση από την καρδιά μας μπορούμε να βάλουμε μέσα σε αυτό το έργο κατά τους επόμενους οκτώ μήνες», λέει η Madej. «Ο ναός του Burning Man είναι το πιο αξιοσημείωτο μέρος για βαθιά σύνδεση, πένθος και γιορτή», προσθέτει ο Ριντ, «και αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη να παρέχουμε έναν χώρο που σέβεται αυτές τις βαθιές εμπειρίες».

 

Το φετινό Burning Man Festival πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Νεβάδα, από τις 27 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου. Οι διοργανωτές θα ξεκινήσουν σύντομα μια εκστρατεία Kickstarter για να υποστηρίξουν την κατασκευή του ναού και να συγκεντρώνουν ενδιαφέρον από εθελοντές που θα βοηθήσουν στην πραγματοποίηση του έργου. «Πάντα αναζητούμε ένα σχέδιο που να επιτρέπει σε ανειδίκευτους εθελοντές να κάνουν ουσιαστικές δημιουργικές συνεισφορές», λένε οι διοργανωτές. «Ο κεντρικός βωμός του Temple of the Heart θα επιτρέψει σε άτομα χωρίς εμπειρία οικοδόμησης να συμμετέχουν με σημαντικό τρόπο».

Με πληροφορίες από το HypeBeast