Αντλώντας από τη μεγάλη εμπειρία του στον σχεδιασμό ξενοδοχείων, το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο ΟΒΜΙ εξερεύνησε ένα νέου τύπου κάθετο πολυτελές θέρετρο, το οποίο ονόμασε «Aera»· το εργαστήριο καινοτομίας του OBMI συνέλαβε την ιδέα ενός θέρετρου μέσα στην καρδιά ενός αστικού περιβάλλοντος, φέρνοντας κοντύτερα στο σπίτι την ατμόσφαιρα «Δάχτυλα γυμνών ποδιών μέσα στην άμμο – Κύματα που σκάνε στην παραλία».

Οι καινοτόμοι στο OBMI σημειώνουν ότι το μοντέλο Aera Vertical Resort αποτελεί μια «πρώτη» για πόλεις. Σχεδιασμένο να έχει τη μορφή ενός καταφύγιου στη φύση το οποίο έχει αφεθεί να πέσει μέσα σε ένα αστικό κέντρο, η οργάνωσή του ως στοίβα μειώνει το αποτύπωμα του τυπικού θέρετρου που διακόπτει ένα παρθένο φυσικό περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο, στους επισκέπτες προσφέρεται ατμόσφαιρα ευεξίας και πρόσβαση σε μια άγρια όαση χωρίς να απαιτείται να κάνουν μεγάλο ταξίδι.

Ο σχεδιασμός του Aera επικεντρώνεται σε τμήματα που αφορούν επτά περιοχές: φαγητό, τέχνη, μόδα, διασκέδαση, κήπος, ευεξία και οικογένεια, ενώ το κατάστρωμα κοντά στον ουρανό περιλαμβάνει μια πισίνα με θέα της πόλης από το μάτι του πουλιού για να ιντριγκάρει τους ταξιδιώτες και τους ντόπιους. Εξυπηρετώντας ως μια απόδραση μέσα στην πόλη, τα μονοπάτια περιπάτου με πράσινο επιτρέπουν μια πραγματική αίσθηση διαφυγής από το άγχος και τις προκλήσεις μιας μητρόπολης όπως το Ντουμπάι.

Ακριβώς σαν ένα τυπικό θέρετρο σε έναν εξωτικό προορισμό, το Aera προσφέρει απολαύσεις για όλη την οικογένεια. Μια ποικιλία από ξεχωριστές ενεργειακές ζώνες και ήσυχους χώρους, με αποτελεσματική απομόνωση θορύβου ή επιμελημένα ηχητικά τοπία. Υπάρχει ψυχαγωγική διασκέδαση για όλες τις ηλικίες, πλούσιες προσφορές σε σπα και πλήθος γαστρονομικών εμπειριών. Πρόκειται για εξωτικές διακοπές σε απόσταση οδήγησης για τους κατοίκους του Ντουμπάι, και ίσως λίγο πιο μακριά για τον υπόλοιπο κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://obmi.com/aera/