Στις 23 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, το Sam Albatros πόσταρε το εξής στο νεόκοπο Facebook group που έφτιαξε υπό τον τίτλο Queer Thank You Next (greek): «Νιώθουμε πως λείπει ένα τέτοιο group, οπότε here it goes! Ποστάρετε τις queer dating γκομενοστιγμές σας, ανώνυμα ή επώνυμα. Δεκτές & ιστορίες από allies, ωστόσο υπάρχουν άλλες ομάδες για αυτό. Τo group θέλει να είναι safe space, συνεπώς οι δημοσιεύσεις θα περνάνε από έγκριση».

Μου άρεσε καταπληκτικά. Θέλησα να γίνω μέλος. Για να έχω να διαβάζω και πιθανώς να γράψω κάτι. Γιατί, δεν είμαι εγώ queer; Δεν είναι queer οποιοσδήποτε άνθρωπος επί γης νιώθει πως ασφυκτιά μες στον κλοιό που επεφύλαξαν για το φύλο του και την σεξουαλικότητά του οι περγαμηνές των επαϊόντων και οι κοινωνικές νόρμες; Ένα μέλος της ομάδας Queer Thank You Next το γράφει εξαιρετικά:

«Παιδιά μου το QUEER είναι ένας όρος ομπρέλα που δημιουργήθηκε για τη συμπερίληψη όλων των ταυτοτήτων που αποκλίνουν από οποιοδήποτε ετεροκανονικό πρότυπο της κοινωνίας μας. Η ετεροκανονικότητα είναι όταν η ετεροφυλοφιλία και το βιολογικό διπολικό σύστημα των φύλων (βιολογικά άντρας και γυναίκα) θεωρείται τη μόνη «φυσική», αποδεκτή και κανονική ταυτότητα για τα υποκείμενα. Queer λοιπόν δεν είναι μόνο οι ομοφυλόφιλοι και οι ομοφυλόφιλες. Είναι όλες οι ταυτότητες, έμφυλες κι σεξουαλικές, που δεν ταυτίζονται με αυτό που θεωρεί (δυστυχώς) η κοινωνία μας ως φυσικό».

Για να γίνω δεκτή στην ομάδα έπρεπε, όπως όλ@ να απαντήσω σε δύο ερωτήσεις: 1. Πώς θα ένιωθες αν σου την έπεφτε ένα queer άτομο και 2. Τι είναι queer (με δικά σου λόγια). Δεν σας λέω τι απάντησα, προφανώς αυτό που πιστεύω και χαίρομαι που έγινα δεκτή στην υπεργαμάτη αυτή ομαδούλα. Αφήνω εδώ όμως τις πιο επικές απαντήσεις:

queer
Queer Thank You Next
queer
Queer Thank you Next

Και η προσωπική μου αγαπημένη, αυτή που θα ήθελα να έχω γράψει εγώ και κιτρίνισα από ζήλεια προτού σκάσω στα γέλια:

Τι είναι επιτέλους αυτό το «Thank you Next»;

Κάπου εκεί στο μακρινό, πια, 2019 άρχισε να σκάει μύτη στο feed μας μια ομάδα με τίτλο “Thank you, Next”. Ο τίτλος ξεπατικωμένος από το γνωστό τραγούδι της Ariana Grande. Το γκρουπ Thank you, Next περιγράφει τον σκοπό υπάρξής του ως «ένα ημερολόγιο για όλα τα δράματα που ζούμε στα γκομενικά μας» και σχεδόν 4 χρόνια μετά έχει κατορθώσει να συντηρεί το hype του και να συγκεντρώνει χιλιάδες κλικ και αντιδράσεις. Άνθρωποι από οποιαδήποτε πόλη, καταβολή, ηλικία, ακόμα και κάποιοι διάσημοι, καταθέτουν μια ερωτική ιστορία που δεν πήγε πολύ καλά και τους ανάγκασε να πουν «Ευχαριστώ, ο επόμενος». Άλλες ιστορίες είναι γραμμένες με χιούμορ, άλλες με real απόγνωση, κάποιες είναι ξεκάθαρο fiction.

Μάλιστα, δεν είναι αστικός μύθος ότι έχουν γνωριστεί και ζευγάρια εκεί μέσα. Ένα από αυτά παντρεύτηκε κιόλας και το δημοσιοποίησε στο group για να το ευχαριστήσει! Τα καλά του Internet. Πάντα μου έλειπαν οι queer ιστορίες από το TYN. Πάντα έψαχνα μπας και διαβάσω. Οι λεσβίες φίλες μου, ας πούμε, μου έχουν κατά καιρούς εξομολογηθεί φρικώδη σκηνικά ή πολύ ρομαντικά σκηνικά ή ακόμα φουλ αστείες καταστάσεις και θα ήθελα πολύ να δω κάποιες από τις αφηγήσεις τους να βρίσκουν το…κοινό τους!

Ε, λοιπόν, η ομάδα που έστησε ο καθηγητής και συγγραφέας Sam Albatros (ο, η, το, όπως ποθούμε, από ό, τι μου έχει πει) γεμίζει το κενό. Και το κάνει με τρόπο πολύ σεβαστικό, αλλά όχι τρομολαγνικό προς όποιον νιώθει ή είναι «εκτός φάσης». Η συμπερίληψη, το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός είναι διάχυτες ποιότητες και αυτό ανεβάζει το coolness της εν λόγω ομάδας. Δείτε αυτό το ωραίο και θα καταλάβετε γιατί όλες-όλοι-όλα αν διέπονται από σεβασμό και ανοιχτωσιά έχουν θέσει στο Queer Thank You Next. Το σεξ, ο έρωτας, τα αποτυχημένα ραντεβού, οι ανησυχίες δεν έχουν φύλο.

Πάντα έλεγα και πίστευα πως είμαστε όλ@ queer. H ομάδα αυτή τη στιγμή προσμετρά 1.461 μέλη. Μετά από αυτό το άρθρο πόσα;

queer
Queer Thank You Next