Σε κάθε σημείο του, το ιστορικό κέντρο δεν παύει να μας προσφέρει εκπλήξεις. Αν βρεθείς στην οδό Πραξιτέλους, απαιτείται να κάνεις μια στάση στο νούμερο 27 στο Overoll Croissanterie, όπου από τον Νοέμβριο του 2020 τρεις φίλοι ζαχαροπλάστες ο Άλκης Ζέρβας, ο Γιάννης Κίκιρας και ο Σπύρος Παππάς που μοιράζονταν την ίδια αγάπη για τη σφολιάτα και την αρτοποιία, δημιούργησαν ένα μικρό εργαστήρι που όμως υπόσχεται μεγάλες γλυκιές αλλά και αλμυρές απολαύσεις. Τα αρώματα από βούτυρο και της αφράτης σφολιάτας που αναδύονται, σε μεταφέρουν νοητά από το κέντρο της Αθήνας στα μεγάλα Παριζιάνικα βουλεβάρτα του 20ου αιώνα, εισάγοντας στην καθημερινή ζωή των Αθηναίων την γαλλική ζαχαροπλαστική σε πολύ δελεαστικές τιμές.

Με κέντρισε μεμιάς η μίνιμαλ μεταμοντέρνα αισθητική του σε συνδυασμό με το εξωστρεφές περιβάλλον του, καθώς οι παρασκευαστικές διαδικασίες είναι ορατές ακόμα και στους περαστικούς, καθώς λαμβάνουν χώρα πίσω από μια τζαμαρία. Ένιωθα σχεδόν σα να συμμετέχω στην διαδικασία παρακολουθώντας τους σεφ και της ομάδας του εργαστηρίου να πλάθουν με φροντίδα τα αφράτα μισοφέγγαρα, σαν ένα πειστήριο πως ό,τι τρως, έχει φτιαχτεί πολύ λίγο προτού προσγειωθεί στον ουρανίσκο σου, ολόφρεσκο και αφράτο, με καθημερινή προσήλωση στην ποιότητα. Στη βιτρίνα του μαγαζιού πέρα από το κλασικό pain au chocolat, μπορείς να βρεις και μια ευφάνταστη τυρόπιττα χαρούπι, ένα κρουασάν με λουκάνικο, όπως και μία «πειραγμένη» εκδοχή ενός κρουασάν- σπανακόπιτα που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε.

Ζητώντας από τον Σπύρο Παππά να μας προτείνει μια γλυκιά και μία αλμυρή επιλογή μας είπε:

“Πέρα από τον κλασικό κρουασάν βουτύρου, όπου μπορείς να γευτείς την πρωτόλεια αυτή γεύση του βουτύρου, η αγαπημένη μου γλυκιά επιλογή είναι το φιστίκι, και για μια αλμυρή επιλογή προτείνω to croque madame.”

Για το Πάσχα το Overoll ετοιμάζει ένα θεματικό προϊόν. Τσουρέκι με την τεχνική του κρουασάν, φυλλοποιημένο brioche, που αν κλείσεις τα μάτια σου θα νομίζεις ότι τρως τσουρέκι, ενώ από τον Μάιο ετοιμάζεται να λανσάρει το Crome, που αποτελείται από πέντε γλυκιές επιλογές συνδυασμένες με παγωτό, από τις οποίες ο Γιάννης Κίκιρας ξεχώρισε αυτήν με τα εξωτικά φρούτα και την καρύδα, καθώς και τον συνδυασμό βανίλιας, καραμέλας και των καραμελωμένων pop corn. 

Το Overoll μας δίνει έναν λόγο να σηκωνόμαστε το πρωί από το κρεβάτι με το νέο breakfast box που ετοιμάζεται να βγει σύντομα στην αγορά, που θα αποτελείται από 2 κρουασάν βουτύρου, 2 double αμυγδάλου, αλλά και το πολυαναμενόμενο κρουασάν snickers, συνοδευόμενο από δύο καφέδες ελληνικού αρωματικού blend specialty, είτε δύο σοκολατούχα γαλατάκια. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, το box θα περιλαμβάνει δύο επιπλέον υπέροχα spreads,σοκολάτα ή φιστίκι, που μπορείτε να αλείψετε στο ψωμί σας.

Συνυπολογίζοντας την ανάγκη του κοινού για πιο plan based διατροφή, οι chef του Overoll ετοιμάζουν και κάποιες vegan επιλογές.

Για όσους δεν έχουν δοκιμάσει ακόμα τα κρουασάν του Overoll, η εμπειρία θα είναι πρωτόγνωρη,  ενώ γι’αυτούς που το έχουν κάνει ήδη, είναι δικαίωση. Και σίγουρα τα όσα υπόσχεται η δελεαστική τους εμφάνιση και μυρωδιά, θα τα συναντήσεις στο τέλος σαν μια ζεστή βουτυρένια αγκαλιά.