Στην γειτονιά του Κουκακίου, υπάρχει ένα μικρό γωνιακό καφέ που από τότε που άνοιξε, κάπου το 2019, με έκανε να το αγαπήσω. Ίσως ήταν η ατμόσφαιρα του, που θύμιζε κάτι από Βερολίνο, ίσως οι μυρωδιές που έβγαιναν από την ανοιχτή κουζίνα – ιδίως όταν έψηναν αυτά τα λαχταριστά cinnamon rolls – ίσως ο καφές που σέρβιραν. Μάλλον ήταν όλα αυτά. Η αλήθεια είναι ότι ήταν κάπως άβολο που δεν επέτρεπε να μείνει κανείς για πολύ εκεί. Λέω ήταν, γιατί στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, ο Γιώργος Σουμπάσης, ιδιοκτήτης, αποφάσισε να το αλλάξει κάνοντας μια μεγάλη ανακαίνιση, που κράτησε μερικούς μήνες.

Προς τα τέλη του Ιανουαρίου, λοιπόν, το Morning Bar άνοιξε και πάλι. Εντελώς διαφορετικό από πριν. Εξίσου μίνιμαλ, πιο κομψό και πιο άνετο, αφού τον χώρο που καταλάμβανε πριν η ανοιχτή κουζίνα, τώρα υπάρχουν 5 με 6 μικρά τραπέζια με καρέκλες. Πλέον μπορεί να έρθει κάποιος με το laptop του, το βιβλίο του ή χωρίς τίποτα και να απολαύσει τον καφέ και το πρωινό που σερβίρουν. Ναι, μια ακόμα αλλαγή: προσφέρουν πρωινό. Η Μαρίνα Φαρασοπούλου, που ήταν και πριν στο τιμόνι της κουζίνας, συνεχίζει να φτιάχνει νόστιμες προτάσεις. Όπως για παράδειγμα κρέμα μπουγάτσας που τη συνοδεύει με μπισκότο παλμιέ, ή κρέπες από αλεύρι ολικής άλεσης με σφένδαμο και βούτυρο κ.ά.

Μαθαίνοντας αυτά τα νέα, πριν από μερικές μέρες βρέθηκα να κάθομαι σε ένα από τα λίγα τραπεζάκια του Morging Bar και να βουτάω το μπριοσένιο ψωμί, που φτιάχνουν καθημερινά, στον κρόκο των βραστών αυγών, να απολαμβάνω το ζεστό τυρόψωμο με ανθότυρο, μπάτζο, φέτα και μπόλικο δυόσμο και να πίνω μια γουλιά κάθε τόσο από τον flat white, τον οποίο είχα ζητήσει. Και μιας και μίλησα για τον καφέ, να σας πω ότι η συνεργασία που είχαν με τον Area 51 συνεχίζεται και έτσι στους δύο μύλους που διαθέτει, φιλοξενούνται καφέδες μοναδικής προέλευσης της εταιρίας. Αυτοί αλλάζουν, ανάλογα με την διαθεσιμότητα. Εγώ δοκίμασα έναν ωραίο, ισορροπημένο καφέ από την Βραζιλία, ο οποίος ταίριαξε και με τα γλυκά που ακολούθησαν. Δοκίμασα το ρουμάνικο γλυκό ψωμί cozonac με την βουτυράτη αίσθηση και την πραλίνα, αλλά και τα κλασικά cinnamon rolls γεμιστά με κρέμα τυρί που τα είχαν και πριν και γινόταν χαμός με αυτά.

Στη νέα του εποχή το Morning Bar, με την καινούργια του διαρρύθμιση και το νέο του στήσιμο, παραμένει μικρό, ζεστό, όμορφο, όμως χωράει περισσότερους και είναι πιο φιλόξενο. Μπορεί να έχει λιγότερα από πριν καλούδια να προσφέρει, είναι όμως διαφορετικά και το ίδιο νόστιμα. Βέβαια, από ότι έμαθα η Μαρίνα θα κάνει και τα δικά της ετοιμάζοντας έξτρα πιάτα.

• ΙΝFO: Οδυσσέα Ανδρούτσου 36, Κουκάκι