Δεν ήμουν ποτέ fan του street food, έγινα όμως φανατική του μενού της Γαλιάντρας από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Θυμάμαι πως πήγα πρώτη φορά μια καλοκαιρινή νύχτα και με το που μπήκα στο οικόπεδο της πλατείας Αυδή, ένιωσα αμέσως τα positive vibes του χώρου. Έμαθα, πως στη δεκαετία του 1920, έστεκε εκεί ένα σπίτι με εσωτερική αυλή το οποίο λειτουργούσε ως οίκος ανοχής. Το κτίριο έχει γκρεμιστεί, όμως η πρόσοψη έχει διατηρηθεί και παρέμειναν επίσης η πέτρα και τα τούβλα. Στρώθηκε κάτω λευκό χαλίκι, τοποθετήθηκαν πολύχρωμα βαρέλια για τραπέζια και καρέκλες, η καντίνα και πολλά σημαιάκια για διακόσμηση.

Με το που μπεις στη «Γαλιάντρα» καταλαβαίνεις ότι μπήκες κυριολεκτικά και στο mood.

Η Γαλιάντρα έχει τρεις γονείς: Τη σεφ Γωγώ Δελογιάννη, τη Νεφέλη Μποφίλιου ιδιοκτήτρια του bar “Μπλε Παπαγάλος” το οποίο και βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την καντίνα και τον Μιχάλη Δημάκο που έριξε την ιδέα να στηθεί στο συγκεκριμένο χώρο το τροχήλατο spot για street food. Κάπως έτσι, γεννήθηκε η πιο pop καντίνα της πόλης με την αναβαθμισμένη ποιότητα καταλόγου και πρώτων υλών τα οποία ένα προς ένα ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Όσο τρως, ακούγεται χαλαρά μουσική από τα ηχεία που σου επιτρέπει να κουβεντιάσεις με τους φίλους σου απολαμβάνοντας το φαγητό.

Το signature πιάτο της Γαλιάντρας είναι τα χειροποίητα κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές.

Στην καντίνα, έχεις την επιλογή λίγων αλλά καλών πιάτων που καλύπτουν όλα τα γούστα. Θα βρεις κρέας, θα έχεις vegan επιλογή, θα συναντήσεις εποχιακό πιάτο και από τις αρχές του Απρίλη θα φας και παγωτό χωνάκι. Η Γωγώ, η Νεφέλη και ο Μιχάλης γράφουν για την Γαλιάντρα στο Facebook της: “Eμείς (ακόμα και το χειμώνα) κάναμε ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά όνειρα με καντίνες που πετάνε σαν γαλιάντρες μέσα σε παλιές αυλές, με βαρέλια, λεμονιές, σημαιάκια και λαμπάκια, φανταστικούς κεφτέδες με σάλτσα και παγωμένα cocktail. Κι έτσι εμείς οι τρεις οι φίλοι που τρώμε το σταφύλι ανοίγουμε και σας περιμένουμε”.

Αν πας και φας στην Γαλιάντρα τρία πράγματα είναι βέβαια: ότι θα σου αρέσει, ότι θα ξαναπάς και ότι θα την προτείνεις και στους φίλους σου.

Στη Γαλιάντρα είναι όλα προσεγμένα: ο χώρος, το φαγητό, η διακόσμηση, οι λεπτομέρειες. Το προσωπικό θα σε εξυπηρετήσει με χαμόγελο και το buzzer σου θα χτυπήσει σύντομα,κάτι που δεν θα σε κρατήσει πεινασμένο. Οι συσκευασίες είναι οικολογικές, η σχέση ποιότητας – τιμής ισορροπημένη, οι γωνιές ινσταγκραμικές και τα κάδρα σαν να τα έχει επιμεληθεί διευθυντής φωτογραφίας. 

Γαλιάντρα, Πλατεία Αυδή

699 717 2784

Ιnstagram 

Facebook