Την Κυριακή βράδυ που έχουμε λίγο χρόνο περισσότερο, μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε για προετοιμασία γευμάτων της εβδομάδας. Ανάμεσα σε αυτά, και ένα γλυκάκι να μοσχοβολήσει η κουζίνα, είναι ό, τι πρέπει.

Αυτό το κέικ φρούτων, νόστιμο και θρεπτικό, μπορεί να εξασφαλίσει το πρωινό μερικών ημερών ή ένα δυναμωτικό σνακ με τον καφέ το απόγευμα. Η παρασκευή του είναι εύκολη και η συνταγή δοκιμασμένη!

Υλικά
200 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
300 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
5 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ. γ. κανέλα
300 γρ. διάφορα αποξηραμένα φρούτα, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το ξύσμα και τα φρούτα και ανακατεύετε.

Αδειάζετε το μείγμα σε μία μακρόστενη φόρμα, την οποία προηγουμένως έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνετε για 40 λεπτά με 1 ώρα.

Προαιρετικά, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη ή λιωμένη κουβερτούρα σοκολάτας.