Γι΄αυτό, λοιπόν, υπάρχει και η λύση της ταβέρνας. Άλλα όχι όποιας κι όποιας. Της ταβέρνας που ξέρει να ψήνει καλά, διαθέτει “δυνατή” σούβλα και φυσικά προσέχει την πρώτη ύλη της. Αν λοιπόν, ανήκετε στην παραπάνω κατηγορία των ανθρώπων που δεν θέλουν να “πιάσουν” κάρβουνα και να περάσουν 3 με 4 ώρες γυρίζοντας τον οβελία την Κυριακή του Πάσχα, σας έχουμε μερικές προτάσεις στην Αθήνα, αλλά και λίγο πιο έξω από αυτήν, για να απολαύσετε εύκολα, άκοπα και πάντα νόστιμα την παράδοση του σουβλιστού αρνιού.

Κατσαρίνα

Είναι μια από τις πιο παλιές ταβέρνες της Αθήνας, άνοιξε το 1893. Φημίζεται για τα καλοφτιαγμένα μαγειρευτά της και τις εξαιρετικές σταβλίσιες μπριζόλες της. Κυριακή του Πάσχα θα σερβίρουν στο μαγαζί, αρνί και κοκορέτσι στην σούβλα όπως προστάζει η παράδοση. Βέβαια, αν δεν βρείτε τραπέζι μπορείτε να τα πάρετε πακέτο για το σπίτι, αρκεί βέβαια να έχετε κάνει κράτηση.

➸ Λεωφ. Κηφισίας 311 & Π.Τσαλδάρη 43, Κηφισιά, τηλ. 2106254072

Μαγγίνας

Μια κλασική χασαποταβέρνα, που άνοιξε το 1948 και λειτουργούσε στην αρχή ως κουτούκι. Εδώ θα έρθετε για την σούβλα και την σχάρα του. Ξέρουν να χειρίζονται καλά τη φωτιά και να ψήνουν σωστά. Αρνί, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, γουρουνοπούλα αλλά και προβατίνα, μπαίνουν όλα στα κάρβουνα και γίνονται σκέτη νοστιμιά. Κι αν ο καιρός το επιτρέπει, καθίστε έξω στα τραπέζια που βγάζει στο παρακείμενο καταπράσινο άλσος. Θα είναι λες και κάνετε Πάσχα στην εξοχή.

➸ Πλ. Εθ. Αντιστάσεως, Μελίσσια, τηλ. 2108046143

Σταφυλόμελι

Μπορεί να κάνετε αρκετή ώρα για να φτάσετε στην Κερατέα, όμως αυτή η καλτ ταβέρνα θα σας αποζημιώσει στο έπακρο με αυτά που ετοιμάζει. Απλά, νόστιμα φαγητά που μαγειρεύονται με σπιτικό τρόπο. Ο κύριος Κώστας, μέγα ψήστης, χρησιμοποιούν τον γάστρος (ένα είδος γάστρας) που μπαίνει στα κάρβουνα και κάνει το φαγητό βαθιά νόστιμο. Την Κυριακή του Πάσχα, φυσικά το αρνί και το κοκορέτσι θα έχουν τον πρώτο λόγο, όμως αν βρείτε και κατσικάκι με τις πατάτες μέλι, την το υποτιμήσετε.

➸ Επαρ. οδός Κερατέας-Ανάβυσσου 77, Κερατέα, τηλ. 2299063441

Πιπινιός

Στις αρχές του 90 τα αδέρφια Τσούκας άνοιξαν το εν λόγω μαγαζί και κατάφεραν να το κάνουν συνώνυμο της εξαιρετικής σούβλας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο κόσμος από όλο το Λεκανοπέδιο συρρέει εκεί για την προβατίνα του. Βέβαια και τα παϊδάκια που κάνουν στη σχάρα, θεωρούνται από τα κορυφαία στην Αθήνα. Πέρα από το σουβλιστό αρνί και τα κλασικά της ημέρας, θα πρέπει να δοκιμάστε και τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, που είναι το αρνάκι γάστρας, το οποίο φτιάχνουν αριστοτεχνικά λόγω της σαρακατσάνικης καταγωγής τους.

➸ 25ης Μαρτίου & Γ. Ν. Πέππα 1, Πλ. Σταμάτας, τηλ. 2106216250

Μουρούζης

Η ταβέρνα αυτή λειτουργεί στα Καλύβια από τη δεκαετία του 1920 και βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο του παλαιού χωριού. Ο ιδιοκτήτης της Γεώργιος Γκίκας, εκτός από τα διάφορα κρεατικά σούβλας, το ζουμερό μπιφτέκι και μεγάλες κοπές προσφέρει μια πληθωρική εκδοχή της ελληνικής κρεατοφαγίας και για αυτό θεωρείται must από τους λάτρεις των παραδοσιακών γεύσεων. Λόγω της ημέρας, προτείνουμε τα αρνίσια παϊδάκια, την προβατίνα και το κοκορέτσι τους.

➸ Β’ Γεωργάκη 2, Καλύβια, τηλ. 2299048371

Χριστόφορος

Στην ταβέρνα του Χριστόφορου, στα Καλύβια, συνήθως πηγαίνω για το τεράστιο, πεντανόστιμο μπιφτέκι του και για το αρνίσιο κοντοσούβλι. Με το έχουν με τις σούβλες και για το Πάσχα ετοιμάζουν πολλά νόστιμα, εκτός από τα καθημερινά του καταλόγου. Έτσι, τα αρνί και τα κοκορέτσια θα έχουν μπει από νωρίς στη φωτιά και θα σας περιμένουν.

➸ Μιχάλη Καλαβρυτινού 11, Καλύβια Θορικού, τηλ. 2299048266

Κορομηλάς

Αγαπημένη καλτ ταβέρνα στην Αγία Παρασκευή, που διαθέτει και μια από τις πιο όμορφες αυλές στην πόλη. Όλα όσα ετοιμάζουν έχουν σπιτική γεύση και μαγειρεύονται με αγάπη. Την Κυριακή του Πάσχα, θα βρείτε αρνάκι στη σούβλα, κοντοσούβλι και κοκορέτσι όπως προστάζει η μέρα και δίπλα σε αυτά βάλτε στο τραπέζι σας τα φανταστικά αρνίσια παϊδάκια αλλά και τη συκωταριά με τα γλυκάδια, που είναι ένα βαθιά νόστιμο πιάτο.

➸ Γοργοποτάμου 6, Αγ. Παρασκευή, τηλ. 2106510496

Ρουμελιώτης

Βρίσκεται στην Άνω Γλυφάδα και είναι μια οικογενειακή, κλασική ταβέρνα. Οι ιδιοκτήτες της, η οικογέναι Πανίτσα, είναι από τη Ρούμελη, πράγμα που σημαίνει ότι τη σούβλα την ξέρουν καλά και το ψήσιμο της Κυριακής του Πάσχα είναι μια ιεροτελεστία. Έτσι εδώ θα απολαύσετε τη σούβλα όπως της πρέπει και το αρνί στα καλύτερα του.

➸ Χειμάρρας 10, Γλυφάδα, τηλ. 2109607562

Η Βοσκοπούλα

Είναι από τις πιο διάσημες οικογενειακές ταβέρνες, που λειτουργεί από το 1966. Για το Πάσχα, μπορείτε να διαλέξετε κοκορέτσι, τηγανιά από επιλεγμένα μεζεδάκια αρνιού και φυσικά αρνί σουβλιστό ή παϊδάκια με το κιλό.

➸ Λεωφ. Βάρης 41, Βάρη, τηλ. 2108957875