Διαχρονικά και ανεπιτήδευτα, τα νέα κοσμήματα, με τις μακριές αλυσίδες και τα διαμάντια, συμπληρώνουν τη συλλογή του brand Yannis Sergakis χαρίζοντας πολλές επιλογές. Τρία ζευγάρια σκουλαρίκια και δύο μενταγιόν, που φοριούνται με διαφορετικούς τρόπους, καθώς η ραφιναρισμένη αλυσίδα τους, σε αφήνει να πειραματιστείς με τους δικούς σου συνδυασμούς.

Η αποσπώμενη αλυσίδα, στα μακριά χρυσά σκουλαρίκια, ακολουθεί την ανοιξιάτικη  τάση που επιτάσσει mix & match, δίνοντας την επιλογή μιας απόλυτα γραμμικής εκδοχής ή των λιτών διαμαντένιων studs, για πιο 90s vibes. Στην ίδια λογική της εναλλαγής, αναλόγως με τη διάθεση και την περίσταση, τα μενταγιόν φοριούνται με δύο τρόπους, μακριά ή κοντά στο λαιμό, περνώντας την αλυσίδα στο κούμπωμα.

Ο Γιάννης Σεργάκης μεγάλωσε ανάμεσα σε τεχνίτες, έμαθε να διαλέγει διαμάντια και πέτρες αλλά και να σχεδιάζει κοσμήματα. Δημιούργησε brand με ταχύρρυθμη ανάπτυξη και απήχηση στο εξωτερικό ενώ οραματίζεται την απαγκίστρωση του κοσμήματος από τους γρήγορους ρυθμούς της μόδας και τα κοσμηματοπωλεία του μέλλοντος.

Από τα δεκαπέντε του χρόνια και έπειτα δεν θυμάται τον εαυτό του να περνά τα καλοκαίρια όπως τα άλλα παιδιά. Στην Αθήνα, κοντά στο Σύνταγμα και δίπλα στον θείο του ξεκίνησε να ασχολείται με τη χονδρική διαμαντένιων κοσμημάτων, αρχικά, αναλαμβάνοντας εξωτερικές δουλειές. Καθημερινά ερχόταν σε επαφή με τα εργαστήρια και τον τρόπο λειτουργίας τους και φυσικά με τους τεχνίτες, τους «καρφωτές» και τους προμηθευτές. Μετά το σχολείο και παράλληλα με τις σπουδές του συνέχισε και εξέλιξε τον τρόπο και το εύρος των εργασιών που αναλάμβανε, διαλέγοντας διαμάντια, πέτρες αλλά και σχεδιάζοντας κοσμήματα.

Οι σπουδές του στην Αμερική και το Gemological Institute of America έκαναν τις γνώσεις του να ωριμάσουν σε όλα τα πεδία που τον ενδιέφεραν όπως η Γεμολογία αλλά και το σχέδιο κοσμήματος που ανέκαθεν του ασκούσε έλξη. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα αποφασίζει να δημιουργήσει σιγά-σιγά την δική του επιχείρηση.

Το 2015 ανοίγει το κατάστημα στη Βαλαωρίτου. Κινείται πλέον μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, έχει corner στο le Bon Marche.

Ολόκληρη η συλλογή είναι διαθέσιμη στο e-shop και το flagship κατάστημα του brand, Βαλαωρίτου 5, στην Αθήνα. 

Φωτογραφίες © Yonas Unger