Πώς θα φανταζόσουν μια εικονική εβδομάδα μόδας με ανθρωποειδή ρομπότ, μοντέλα και δοκιμαστήρια, όπου η πραγματικότητα του Metaverse θα σου προσέφερε όχι μόνο την φουτουριστική εμπειρία παρακολούθησης μια virtual πασαρέλας, αλλά ακόμα και την ευκαιρία να δοκιμάσεις ρούχα, να τα αγοράσεις όχι μόνο φυσικά αλλά και ψηφιακά;

Η πρώτη Εβδομάδα Μόδας Metaverse πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες σε μια εικονική πλατφόρμα που βασίζεται σε ένα πρόγραμμα περιήγησης και ονομάζεται Decentraland. Πρόκειται για ένα τριήμερο γεγονός που συγκέντρωσε σχεδιαστές και οίκους μόδας, καθώς και wearables υψηλών προδιαγραφών. Ολοένα και περισσότεροι από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας επενδύουν στην εικονική πραγματικότητα, πουλώντας τις εικονικές τους δημιουργίες μέσω digital πλατφορμών.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by D U N D A S (@dundasworld)

Η εικονική εβδομάδα μόδας αποκλίνει σε μεγάλο βαθμό από τις παραδοσιακές εβδομάδες μόδας που συνήθως φιλοξενούνται σε φυσικές πασαρέλες στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Μιλάνο. Παράλληλα, εξακολουθεί να παρουσιάζει νέα σχέδια από καθιερωμένους καθώς και ανερχόμενους οίκους, αλλά αυτή τη φορά στην ψηφιακή σφαίρα.

 

Η ιταλική μάρκα denim Diesel παρουσίασε την πλατφόρμα D.Verse που φιλοξενεί τόσο εικονικά όσο και φυσικά προϊόντα, ενώ η Wrangler μπήκε επίσης στο metaverse τον περασμένο μήνα, με την NFT drop της που περιείχε ένα τζιν κοστούμι. Επίσης παρουσιάστηκα μια νέα συνεργασία μεταξύ της UNXD και της Vogue Arabia. Άλλα μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας της μόδας, όπως οι Roberto Cavalli, Nicholas Kirkwood, το εμβληματικό Imitation of Christ, αλλά και η Paco Robanne, Etro, Tommy Hilfiger, Dolce and Gabbana και Guo Pei συμμετείχαν επίσης στην εικονική επίδειξη. Εντούτοις, το πιο ενδιαφέρον απ’όλα είναι ότι είχες τη δυνατότητα να συμμετάσχεις σε pop-up shops, πάνελ συζητήσεων και after parties με dj sets και στο τέλος να παρτάρεις και να χορέψεις με τη Sophia, ένα κοινωνικό ανθρωποειδές ρομπότ. 

Μετά από το Metaverse Fashion Week, ο νέος θαυμαστός κόσμος της μόδας, δημιουργεί μια ρωγμή σε όλα όσα γνωρίζαμε για τις παραδοσιακές πασαρέλες, καθιερώνοντας μια εντελώς φουτουριστική εμπειρία, και κάπου εδώ οφείλουμε να παραδεχτούμε πως η διάδραση με τον υπερφυσικό κόσμο του μέλλοντος όσο κι αν μας τρομάζει τόσο περισσότερο μας συναρπάζει!