Η νέα ναυαρχίδα τoυ οίκου Balenciaga στο Λονδίνο είναι ένα απόλυτο χάος και μάλιστα σκόπιμα. Η υγρασία σχηματίζει μια αποξηραμένη πατίνα στα περισσότερα από τα τσιμεντένια φωτιστικά του καταστήματος (τα οποία όλα περασμένα με εμφανή ασβέστη), ενώ ολόκληρα τμήματα της υποδομής του κτιρίου έχουν αποκοπεί, αποκαλύπτοντας σκουριασμένους σωλήνες και παλιά φρεάτια ανελκυστήρων. Με την καθοδήγηση του Sub studio, του αρχιτεκτονικού γραφείου που εδρεύει στο Βερολίνο και είναι υπεύθυνο για τo εντυπωσιακότατο χιονισμένο σόου AW22 του Demna Gvasalia το κατάστημα έχει κοπεί στη μέση από μια τεράστια ρωγμή, από την οποία πετάγονται όγκοι συνθετικού χώματος κάνοντας αυτό το εφέ να μοιάζει με το αποτέλεσμα κάποιας καταστροφικής, τεκτονικής κίνησης.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές Niklas Bildstein Zaar και Andrea Faraguna, πρόκειται για ένα πείραμα στην «ακατέργαστη αρχιτεκτονική», και ως εκ τούτου, το να επισκεφτείς το κατάστημα του οίκου στη New Bond Street είναι σαν να περπατάς μέσα από ένα εγκαταλελειμμένο πάρκινγκ, μια αποθήκη ή έναν υγρό χώρο εργοστασίου.

Photo: YouTube
Photo; YouTube

Τα ράφια είναι από εμφανές μπετόν, τα ρούχα και τα αξεσουάρ υπάρχουν σε περιορισμένο αριθμό, για λίγους και μυημένους. Η ηλεκτρονική μουσική «βαράει» και όποιος βρίσκεται στο κατάστημα προσωπικό και πελάτες βιώνουν μια εμπειρία κλάμπινγκ με το γράμμα «B» να ενώνει τον κόσμο μέσα σε μια κλειστή λέσχη αναβαθμισμένης αισθητικής, η οποία ακροβατεί ανάμεσα στο τώρα και στο για πάντα, στον κυνισμό και στο βαθύ συναίσθημα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο οίκος Balenciaga είχε μια εντυπωσιακή χρονιά, εξασφαλίζοντας την Kim Kardashian ως το πρόσωπό της, λανσάροντας την τσάντα της στιγμής, την Le Cagole, επαναφέροντας τα Crocs για άλλη μια συνεργασία και κάνοντας το πιο αξιομνημόνευτο σόου της εβδομάδας μόδας του Παρισιού.

Η συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022 στηρίζεται στις νέες τεχνικές του οίκου, οι οποίες περιλαμβάνουν items με δέρμα μανιταριών, αρχειακές φόρμες και σιλουέτες, και φυσικά, παίζει πάντα με το απροσδόκητο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Balenciaga by Demna (@demnagram)