Σύγχρονη αισθητική, πολυτέλεια και ποιότητα είναι οι λόγοι που το κοσμηματοπωλείο melina fachidis αποτελεί την τέλεια επιλογή για τις αγορές σας. Πρόκειται για μια καλαίσθητη boutique στο Κολωνάκι και διαθέτει όμορφες συλλογές κοσμημάτων από χρυσό και ασήμι. Σαράντα ένα χρόνια εμπειρίας αποτελούν εγγύηση για τον πλέον απαιτητικό αγοραστή! Προτείνονται μοναδικές δημιουργίες ενώ  φιλοξενούνται πολλές ιδιαίτερες συλλογές Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών. Οι πολύτιμοι λίθοι ήταν κάτι που γήτευε ανέκαθεν τη Μελίνα με αποτέλεσμα να σπουδάσει γεμολογία στο Gemological Association της Μεγάλης Βρετανίας. Η ίδια λατρεύει να ανακαλύπτει ιδιαίτερα διαμάντια και έγχρωμους πολύτιμους λίθους, ταξιδελυοντας για το λόγο αυτό σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας το έμφυτο ταλέντο και το εξαιρετικό γούστο της, η Μελίνα μπορεί να δημιουργήσει για εσάς ιδιαίτερα κοσμήματα, σύμφωνα πάντα με τις επιθυμίες σας. Συναντήσαμε τη Μελίνα στο κατάστημά της, που βρίσκεται στη Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι. Πρόκειται για ένα μοντέρνο και ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο χώρο με πανέμορφα κοσμήματα και είδη δώρων. Εκεί η Μελίνα μας μίλησε για την Αθήνα και τα σχέδιά της.

photo:Lydia Basadiou Passadaiou

Όταν ήσουν παιδί τι έλεγες ότι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;

Μου άρεσε πολύ η ιδέα να γίνω μπαλαρίνα. Κάνοντας χορό από πολύ μικρή ηλικία, ήθελα μεγαλώνοντας να έχω τη δικιά μου σχολή μπαλέτου.Νομίζω ότι αυτό που με κράτησε στην πραγματοποίηση του ονείρου μου ήταν η φυσική δειλία μου να βγω στη σκηνή και να χορέψω μπροστά σε κοινό.

Ποιο κομμάτι της Αθήνας σε εμπνέει πιο πολύ;

Ξεκάθαρα, το εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Ειδικά η περιοχή γύρω από την πλατεία Συντάγματος με τα μικρά δρομάκια και μαγαζάκια, που ξεφυτρώνουν συνεχώς. Εμπνέομαι από τη διαρκή αλλαγή του τέμπο και των εικόνων εκεί γύρω. Είναι μια γειτονιά που μεταμορφώνεται συνεχώς και αυτό είναι κάτι, που με παρασύρει.

photo:Lydia Basadiou Passadaiou

Αν είχες τη δύναμη τι θα άλλαζες στην Αθήνα;

Τα πεζοδρόμια, τελεία και παύλα. Είναι κρίμα, γιατί χτυπάει κόσμος και -πολλές φορές- σοβαρά.

Τι θεωρείς μοντέρνο στην πόλη που ζεις;

Στην Αθήνα μοντέρνος είναι ο τρόπος που βγαίνουμε, που διασκεδάζουμε, που βολτάρουμε, που ξενυχτάμε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες..

Συμπλήρωσε τη φράση «Αθήνα σε αγαπάω αλλά…»

Την αγαπώ!! Χωρίς αλλά…

photo:Lydia Basadiou Passadaiou

Τι σημαίνει για σένα κόσμημα;

Το κόσμημα για μένα είναι τρόπος έκφρασης, είτε το φοράω είτε το δημιουργώ. Είναι συναίσθημα, είναι χρώμα, πολύτιμα υλικά ή μια ανάμνηση… Είναι ένα στολίδι που μου φτιάχνει τη διάθεση όταν το φοράω και με συναρπάζει, με γεμίζει την ώρα που το δημιουργώ, το σχεδιάζω, που σκέφτομαι ότι θέλω να το φτιάξω.

Από που εμπνέεσαι;

Η έμπνευση έρχεται ξαφνικά αλλά δεν είναι δεδομένη κάθε ώρα της ημέρας. Μπορεί να είναι κάτι που είδα στο δρόμο, μπορεί να είναι ένα συναίσθημα ή μια εικόνα που έχω κρατήσει μέσα μου και ξεπροβάλλει όταν είναι έτοιμη. Μεγάλο σχολείο βέβαια και πηγή έμπνευσης είναι τα ταξίδια μου και οι εκθέσεις κοσμημάτων και λίθων, που προσπαθώ να παρακολουθώ συνεχώς. Μου αρέσει αυτη η περιήγηση στα μεγάλα εκθεσιακά κέντρα με την πολυπολιτισμικότητα που αναδύουν…

photo:Lydia Basadiou Passadaiou

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον; Τι ετοιμάζεις για τον επόμενο καιρό;

Θα ήθελα πολύ να ανοίξω μια δεύτερη boutique κοσμημάτων. ιδανικά σε μια ευρωπαϊκή πόλη αλλά με εξιτάρει  και η ιδέα ενός νησιού.
Άμεσα ετοιμάζω μια πολύ όμορφη συλλογή σκουλαρικιών, καθώς είναι το αγαπημένο μου είδος κοσμήματος (δεν διανοούμαι να βγω χωρίς σκουλαρίκια , νομίζω είναι ότι πιο θηλυκό στολίδι ), που θα συμπληρώσει την ήδη πλούσια συλλογή που υπάρχει στο κατάστημα του Κολωνακίου.

Ποιον στίχο τραγουδιού θα έκανες κόσμημα;

Ολόκληρο το τραγούδι “Φίλα με” που ερμηνεύει ο Σταμάτης Κραουνάκης είναι μια έμπνευση. Η μελωδία, οι στοίχοι, η φωνή του είναι ένα υπέροχο τραγούδι. Πρέπει να βρω τρόπο να το κάνω κόσμημα…

info: https://melina-fachidis.com