Η εποχή της ανανέωσης έφτασε. Καθώς οι αξίες της διαχρονικότητας, της χειροποίητης δημιουργίας και της αισθητικής προσήλωσης σε υψηλά ιδεώδη έχουν εξελιχθεί για την Callista Crafts σε μια αμετάβλητη δέσμευση, τώρα είναι η ιδανική στιγμή να ξεδιπλώσει με ηρεμία και αυτοπεποίθηση τα στοιχεία εκείνα που την έχουν αναδείξει σε ένα ξεχωριστό ελληνικό brand.

Η χρωματική παλέτα της σεζόν γίνεται πιο ήσυχη από ποτέ, με ξεκάθαρες μονοχρωμίες και νέα basics, όπως το οργανικό lime, η ζεστή μόκα και το θαμπό rose. Προτεραιότητα έχουν πλέον τα αρχετυπικά σχέδια που εδραίωσαν το ύφος της και οι σαφείς λεπτομέρειες που χαράσσουν εδώ και χρόνια το DNA της. Την ίδια ώρα τα μεγέθη τολμούν να γίνουν ανατρεπτικά, πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά, προτείνοντας καινούργιες αναγνώσεις κλασικών κομματιών. Μικροσκοπικές totes, υπερμεγέθη clutches και μίνι καλάθια ξαφνιάζουν με τη χρηστικότητά τους και γίνονται αντικείμενα-φετίχ μιας σύγχρονης, inclusive γκαρνταρόμπας.

Η ψάθα επιστρέφει κερδίζοντας επάξια τη θέση της ανάμεσα στα σημεία αναφοράς της μάρκας, σε χαλαρές συναντήσεις με δερμάτινες λεπτομέρειες ή σαν βασικός καμβάς δημιουργίας στα νέα, υπερμεγέθη clutches.

Σε μια ωδή στους κώδικες που ανέδειξαν τη μοναδικότητα του brand, η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου και η Σοφία Τυριακίδου σκύβουν με τρυφερότητα και παιχνιδιάρικη διάθεση πάνω τους για να τους αποδομήσουν, σκιαγραφώντας ένα ανατρεπτικό αφήγημα. Το μακραμέ, αφού βρήκε τη θέση του σαν σήμα της Gitane Bag, στη συλλογή για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 γίνεται χοντρό χερούλι από μαλακό, εύπλαστο δέρμα συνυπάρχοντας στις Shoulder, Slim, Mini Top Handle, Maxi Pleated και Bucket με το κλασικό λεπτοπλεγμένο μακραμέ. Οι Tote, Flap και Mini Baguette φλερτάρουν τώρα απροκάλυπτα με τη γεωμετρία του καπιτονέ. Η ψάθα επιστρέφει κερδίζοντας επάξια τη θέση της ανάμεσα στα σημεία αναφοράς της μάρκας, σε χαλαρές συναντήσεις με δερμάτινες λεπτομέρειες ή σαν βασικός καμβάς δημιουργίας στα νέα, υπερμεγέθη clutches.

Η κλασική tote δίνει σταδιακά τη θέση της ως σχέδιο-φετίχ του brand και σε άλλα κομμάτια που εμφανίζονται πια με συνέπεια σε κάθε κολεξιόν. Φέτος, πέρα από την Gitane, υποδεχόμαστε ξανά το best-seller pouch 1821, που κυκλοφορεί τώρα σε μονόχρωμη (μαύρη, lime και φούξια) έκδοση. Κάθε πρόταση της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 συμπληρώνει μια ολοκληρωμένη αισθητική αλφάβητο, απογυμνωμένη από περιττά στολίδια, για να υπογραμμίσει πλέον με σιγουριά τη σημειολογία που χαρακτηρίζει μια τσάντα ως ένα κλασικό και απόλυτα αναγνωρίσιμο κομμάτι Callista Crafts.

Callista Crafts:  Βουκουρεστίου 11, Αθήνα

callistacrafts.com