Η νέα σειρά γυαλιών της Gucci σχεδιάστηκε απ’ τον Ιταλό Alessandro Michele, ο οποίος έχει ξανασυνεργαστεί με τον διάσημο οίκο μόδας, όπως στην επίδειξη “AW18”, στην οποία τα μοντέλα είχαν στην αγκαλιά τους δράκους και κομμένα κεφάλια στην πασαρέλα, αλλά και στην απόκοσμη επίδειξη μόδας “Cosmogonie” που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα φέτος.

Φωτ.: Harley Weir

Ο οίκος μόδας προχώρησε στην ανακοίνωση μέσω ενός neo-noir βίντεο που σκηνοθέτησε ο Harley Weir, το οποίο βρίσκει την Eilish να φοράει τα γυαλιά της σειράς ενώ οδηγεί ένα ρετρό αυτοκίνητο στους λόφους του Χόλιγουντ.

Το κλιπ δείχνει την 20χρονη hitmaker να φοράει γυαλιά ηλίου caravan σε μαύρο ασετάτ με χρυσό λογότυπο Gucci, ενώ φωτογραφίες την απαθανατίζουν να φοράει ένα σχέδιο cat-eye σε ροζ χρώμα και μια oversized «μάσκα» ηλίου εμπνευσμένη από τη δεκαετία του ’80.

«Αναμειγνύοντας τη ρετρό γοητεία και τη σύγχρονη εκλέπτυνση, η νέα συλλογή γυαλιών περιβάλλεται από τη μυστηριώδη διάθεση της καμπάνιας», αναφέρει η Gucci σε δελτίο τύπου, σημειώνοντας ότι τα ρετρό αυτοκίνητα χρησιμεύουν ως «συμβολικές προεκτάσεις αυτών που τα οδηγούν, αποκαλύπτοντας τις προθέσεις, τα κίνητρα και την προσωπικότητά τους».

Η Gucci πρόσθεσε: «Επανερμηνεύοντας τη διαχρονική αισθητική του οίκου, τα στυλ των γυαλιών αντικατοπτρίζουν τέλεια τη σαγηνευτική και κινηματογραφική διάθεση της καμπάνιας, αποτελώντας μέρος μιας ενδιαφέρουσας πλοκής έτοιμης να ξετυλιχθεί από τον θεατή».