Ο Ben Chilwell αναρρώνει από έναν τραυματισμό στο γόνατό του και έτσι αποφάσισε να επισκεφθεί έναν ζωολογικό κήπο στην Florida όπου και απαθανατίστηκε να παίζει το παιχνίδι της διελκυστίνδας με μια λευκή τίγρη που βρίσκεται αιχμάλωτη. Το σχετικό βίντεο λοιπόν, έφτασε στα χέρια της Sun η οποία έγραψε σχετικά: «Είναι κακοποίηση ζώων. Δεν αντιμετωπίζουν την τίγρη με σεβασμό. Είναι απλά διασκέδαση γι΄ αυτούς».

To περιστατικό αυτό, σημειώνεται την ίδια στιγμή που οι ζωολογικοί κήποι παγκοσμίως αμφισβητούνται και κατακρίνονται συνολικά, με φιλοζωικές οργανώσεις να επιθυμούν την κατάργησή τους, καθώς τα άγρια ζώα που φιλοξενούνται σε αυτούς – ανεξαιρέτως συνθηκών διαβίωσης – θα έπρεπε να ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον και όχι μέσα σε κλουβιά για να τα βλέπουν επισκέπτες με σκοπό να διασκεδάσουν μαζί τους.

Πιο συγκεκριμένα η Βασιλική Εταιρεία για για την Πρόληψη της Σκληρότητας στα Ζώα – RSPCA UK (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals)- κατέκρινε το συμβάν δηλώνοντας σχετικά: «Δεν πιστεύουμε ότι αυτή η δραστηριότητα προάγει το σεβασμό για αυτά τα άγρια ζώα και δεν πρέπει να διατίθεται στην αγορά για δημόσια ψυχαγωγία.»

Aυτό είναι το δεύτερο περιστατικό το οποίο σημειώνεται από ποδοσφαιριστή της Premier League μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς πολύ πρόσφατα, ο Κurt Zuma, αμυντικός της West Ham. κατηγορήθηκε για κακοποίηση των κατοικιδίων ζώων του, κάτι που όταν έγινε γνωστό οδήγησε την Adidas στο να τερματίσει τη συμφωνία χορηγίας μαζί τους μετά από σχετικό βίντεο που έγινε viral και αποδεικνύει την ενοχή του.

Πιο συγκεκριμένα, ο παίκτης, απαθανατίστηκε να κυνηγάει, να κλωτσά και να χαστουκίζει τη γάτα Βεγγάλης που έχει μέσα το σπίτι του στο Λονδίνο. Η κακοποίηση της γάτας προκάλεσε μεγάλη οργή, κατακραυγή και αντιδράσεις εναντίον του ποδοσφαιριστή με την Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals να αφαιρέσει την κηδεμονία του Zouma από τις γάτες του οι οποίες βρέθηκαν σε φιλοξενία όσο συνεχίζεται η έρευνα. Η West Ham United Football Club, του επέβαλε πρόστιμο συνολικά 250.000 λιρών. Σε ακόλουθη δήλωση, αποκάλυψε ότι τα χρήματα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για την προστασία των ζώων.