Κυρτωμένα δέντρα με σκελετωμένες φιγούρες να συστρέφονται και να ελίσσονται, μια απόκοσμη σιωπή να γεμίζει τον αέρα και το μυστήριο να πλανάται και να διακόπτεται μόνο από τα βήματα αόρατων μορφών.

Δεδομένης της απόκοσμης ατμόσφαιρας του, δεν είναι περίεργο που το δάσος Hoia-Baciu λέγεται ότι είναι ένα από τα πιο στοιχειωμένα δάση στον κόσμο. Ως εκ τούτου, είναι ένα μέρος που προσφέρεται για τις πιο παράξενες και τρομακτικές ιστορίες. Κάποιοι το αποκαλούν ακόμη και το «Τρίγωνο των Βερμούδων της Ρουμανίας».

Σύμφωνα με τους τοπικούς θρύλους, φαντάσματα και πνεύματα παραμονεύουν ανάμεσα στα στραβά δέντρα. Μια ιστορία μιλάει για ένα νεαρό κορίτσι που εξαφανίστηκε στο δάσος, για να εμφανιστεί ξανά πέντε χρόνια αργότερα και να μην μπορεί να θυμηθεί πού βρισκόταν. Ένας άλλος θρύλος μιλάει για έναν βοσκό που, μαζί με τα πρόβατά του, εξαφανίστηκε μέσα στο δάσος. Και, με τα περισσότερα μέρη που συνδέονται με το υπερφυσικό, υπάρχουν επίσης φήμες για συναντήσεις με εξωγήινους.

Φυσικά, το δάσος έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει. Είναι μια απόλυτα ευχάριστη περιοχή για βόλτα και αναψυχή, που επιτρέπει σε ντόπιους και επισκέπτες να κάνουν ένα διάλειμμα από την αστική τρέλα της περιοχής Κλουζ-Ναπόκα. Υπάρχουν μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας που ελίσσονται μέσα στα ασυνήθιστα δέντρα, και το δάσος βρίθει από μια πλούσια ποικιλία ζώων.

Hoia-Baciu, το μεγαλοπρεπές και απόκοσμο

Στο παρελθόν, σας είχαμε γράψει σε αυτό εδώ το site για στοιχειωμένα νεκροταφεία, κρατήρες που φλέγονται, νησιά με ακρωτηριασμένες κούκλες και αίμα που βγαίνει από παγετώνες, κοντολογίς μερικά από τα πιο απόκοσμα μέρη του πλανήτη που προκαλούν δέος και ανατριχίλα στους επισκέπτες.

Το δάσος Hoia Baciu μπορεί άνετα να συγκαταλεχθεί μέσα σε αυτά: βρίσκεται στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας, κοντά στην πόλη Cluj-Napoca. Πρόκειται για ένα πυκνό δάσος που καλύπτει μια έκταση περίπου 250 εκταρίων και είναι γνωστό για τα παράξενα και ανεξήγητα φαινόμενά του.

Το δάσος πήρε το ενδιαφέρον όνομά του από έναν βοσκό που, μαζί με το κοπάδι του που αποτελούνταν από περίπου 200 πρόβατα, εξαφανίστηκε στο δάσος. Αλλά δεν ήταν αυτό που έδωσε στο δάσος τη φήμη του. Μόνο όταν ένας στρατιωτικός τεχνικός, ονόματι Emil Barnea, φωτογράφισε αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν ένα UFO που αιωρούνταν πάνω από ένα συγκεκριμένο κομμάτι του δάσους, το μέρος τράβηξε το ενδιαφέρον ανθρώπων από όλο τον κόσμο. Αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι του δάσους ονομάζεται τώρα The Clearing. Δηλαδή Το Ξέφωτο.

Hoia-Baciu

Το Ξέφωτο δεν είναι μια συνηθισμένη τοποθεσία. Αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι του δάσους είναι ένα μέρος όπου δεν φυτρώνει τίποτα. Είναι σχεδόν σαν όλα τα δέντρα και τα φυτά να σταματούν να αναπτύσσονται γύρω από αυτό το σημείο.

Καθώς έχουμε ήδη διαπιστώσει ότι το δάσος Hoia Baciu είναι γνωστό για τα παράξενα και ανεξήγητα φαινόμενά του, ας δούμε μερικά από τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά αυτού του δάσους.

Παρατηρήσεις ΑΤΙΑ: Το δάσος Hoia Baciu είναι διάσημο για τις πολλές αναφορές θεάσεων UFO που έχουν γίνει εκεί κατά τη διάρκεια των ετών.Ο ρισμένοι επισκέπτες έχουν ισχυριστεί ότι είδαν παράξενα φώτα και αντικείμενα στον ουρανό, ενώ άλλοι έχουν αναφέρει ότι συνάντησαν εξωγήινα όντα.

Εμφανίσεις φαντασμάτων: Το δάσος λέγεται ότι στοιχειώνεται από τα φαντάσματα ανθρώπων που πέθαναν εκεί, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών που πολέμησαν σε μάχες που έλαβαν χώρα στην περιοχή. Επισκέπτες έχουν αναφέρει ότι έχουν δει φανταστικές φιγούρες και έχουν ακούσει παράξενες φωνές.

Μυστηριώδη ενεργειακά πεδία: Ορισμένοι επισκέπτες του δάσους έχουν αναφέρει ότι όταν περπατάνε μέσα σε αυτό, αισθάνονται ζάλη, ναυτία και ένα αίσθημα αποπροσανατολισμού.

Το δάσος έχει αποτελέσει αντικείμενο επιστημονικής έρευνας, συμπεριλαμβανομένων μελετών των μαγνητικών πεδίων του και ηλεκτρομαγνητικών φαινομένων. Πείτε το παραφυσικό ή απλά κάποια πραγματικά δημιουργική φαντασία, το δάσος Hoia Baciu είναι τουλάχιστον μοναδικό και μυστηριώδες.

Παραδόξως, είναι αυτή ακριβώς η απόκοσμη ατμόσφαιρα που κάνει το δάσος Hoia Baciu τόσο δημοφιλές στους τουρίστες.