Οι σουηδικοί γίγαντες, η IKEA και οι Swedish House Mafia παρουσίασαν τον πρώτο καρπό της συνεργασίας τους, που εγκαινιάζει μια νέα συλλογή ειδών σπιτιού, εσωτερικών λύσεων και αξεσουάρ, όπως η εμβληματική τσάντα FRAKTA, η οποία έχει ως στόχο να παρέχει σε “μουσικούς παραγωγούς, DJs και όλους τους δημιουργούς με λίγα μέσα αλλά απεριόριστη φαντασία” ιδέες για πρακτικά, οικιακά και μουσικά νέα χρήσιμα προϊόντα.

Εξετάζοντας τις λειτουργικές ανάγκες των μουσικόφιλων δημιουργών, οι Swedish House Mafia πήραν τη θρυλική τσάντα της IKEA FRAKTA και της έδωσαν ένα εύστοχο remix, δημιουργώντας τρεις εκδοχές: μια τσάντα για καλώδια, φορτιστές usb και άλλα αξεσουάρ, μια τσάντα για τον φορητό υπολογιστή και μια μεγαλύτερη τσάντα που μπορεί να χωρέσει έως και 100 δίσκους βινυλίου.

Μιλώντας για τη συνεργασία, οι Swedish House Mafia είπαν: «Η FRAKTA είναι ένα από αυτά τα κλασικά κομμάτια της IKEA που όλοι έχουν. Θέλαμε να κάνουμε τη δική μας εκδοχή από την άποψη της δημιουργίας μουσικής, ανάλογα με το τι είδους εξοπλισμό κουβαλάς μαζί σου στα gigs. Οι διαφορετικές εκδοχές μας για την τσάντα είναι θεματικές και έχουν ένα διακριτό ίχνος του DNA μας». Ο Friso Wiersma, εσωτερικός σχεδιαστής της IKEA of Sweden, πρόσθεσε: «Ήταν ένα όνειρο για τα παιδιά να φτιάξουν μια FRAKTA, αλλά ήθελαν να προσθέσουν κάτι περισσότερο σε αυτήν. Μιλώντας για τη λειτουργικότητα και για το πώς θα τη χρησιμοποιούσαν στην καθημερινή τους ζωή, έγινε σαφές ότι θέλαμε να λύσουμε διαφορετικά προβλήματα – και ότι δεν μπορούσαμε να τα κάνουμε όλα αυτά σε ένα μόνο στυλ τσάντας».

Εκτός από τις τρεις τσάντες FRAKTA, οι Swedish House Mafia και η IKEA θα παρουσιάσουν μια σειρά προϊόντων για το σπίτι και τις εσωτερικές λύσεις, τα οποία έχουν όλα επεξεργαστεί μέσα από το DJ μυαλό τους. Η συλλογή, που θα κάνει το ντεμπούτο της στο IKEA Festival at BASE στο Μιλάνο στις 9 Ιουνίου για το Milan Design Week 2022, θα περιλαμβάνει περισσότερα από 20 κομμάτια και έξυπνα είδη οικιακής διακόσμησης που στόχο έχουν να «εξερευνήσουν το θέμα της μουσικής και της δημιουργικότητας στο σπίτι για να κάνουν την καθημερινότητα πιο εύκολη».