Η TAG Heuer παρουσίασε πριν λίγες μέρες μια νέα έκδοση του TAG Heuer Connected Watch Calibre E4 – Golf Edition, ένα από τα πιο δημοφιλή connected μοντέλα της μάρκας, αγαπημένο στις καταπράσινες πίστες των γκόλφερς. Με τεχνικές βελτιώσεις που περιλαμβάνουν ένα νέο αυτοματοποιημένο σύστημα εντοπισμού των βολών, επανασχεδιασμένο software για γκολφ παιχνίδια και έναν μαγνητικό δείκτη της μπάλας ενσωματωμένο στο λουράκι. Αυτό το ειδικό μοντέλο έρχεται λίγο αργότερα αφότου η TAG Heuer παρουσίασε την νέα γενιά των connected ρολογιών της, το TAG Heuer Calibre E4, σε δύο εκδοχές στα 42mm και 45mm, κατασκευασμένα για να προσφέρουν περισσότερο σπορ στυλ, αλλά και αθλητικές επιδόσεις. προσφέροντας πρόσβαση στο διαρκώς αυξανόμενο οικοσύστημα της TAG Heuer με αποκλειστικές αθλητικές δραστηριότητες, εφαρμογές ευεξίας και κομψές όψεις ρολογιών.

Το νέο ρολόι δεν θα μπορούσε να μη διαθέτει μια εντυπωσιακή εμφάνιση, καλαίσθητη και ιδανική για να ταιριάζει τόσο στα γήπεδα του γκολφ όσο και στην καθημερινή ζωή. Εξάλλου, η έκδοση Connected Golf Edition κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2018 και αμέσως έγινε πολύ αγαπητή στην κοινότητα του των γκόλφερς. Το νέο TAG Heuer Connected Watch Calibre E4 – Golf Edition προσφέρει όμως ένα επανασχεδιασμένο working space στο ψηφιακό καντράν του, το οποίο διευκολύνει τον έλεγχο όλων αυτών των έξτρα λειτουργιών του που σήμερα μπορούν να δώσουν μια άλλη διάσταση σε ένα γκολφ παιχνίδι. Μέσα στο λογισμικό και την μνήμη του υπάρχουν 2D χάρτες υψηλής ανάλυσης οι οποίοι μπορεί να δείχνουν κινδύνους, προβληματικά σημεία και τις αποστάσεις σε περισσότερα από 40.000 γήπεδα γκολφ σε όλο τον κόσμο. Κάτι που αν μη τι άλλο επιτρέπει στους χρήστες να βελτιώσουν το παιχνίδι τους, ανεξάρτητα από το επίπεδο τους.

Ο επαγγελματίας παίκτης του γκολφ Tommy Fleetwod, και ένας από τους μεγάλους πρεσβευτές της TAG Heuer, είναι ένας από τους πρώτους που θα φορέσουν αυτό το μοντέλο, το οποίο προσφέρει πολλά αποκλειστικά «ψηφιακά» καντράν τα οποία σχετίζονται με το γκολφ μόνο σε αυτήν την έκδοση.

Eκτός όλων των νέων ψηφιακών λειτουργιών του, νέο TAG Heuer Connected Watch Calibre E4 – Golf Edition διαθέτει μια σχεδιασμένη εκ νέου μπούκλα, η οποία διαθέτει ενσωματωμένο ένα marker για το green. Οι markers αυτοί είναι απαραίτητοι για το putting, οπότε η ενσωμάτωσή τους στην αγκράφα του ρολογιού σημαίνει ένα πράγμα λιγότερο που θα πρέπει να μεταφέρουν οι γκόλφερς. Ο δείκτης έχει σχεδιαστεί για να γλιστράει εύκολα από τον καρπό και φυσικά είναι μαρκαρισμένος με ένα διακριτικό λογότυπο της TAG Heuer σε έντονα, αντίθετα χρώματα για καλύτερη ορατότητα. Το λογότυπο ξεχωρίζει φυσικά από την αγκράφα για να βελτιώσει το κράτημα. Ο δείκτης μπορεί να βγει απλά με μία κίνηση και να επανατοποθετηθεί με την ίδια ευκολία. Στη θήκη παρέχεται επίσης και ένας εφεδρικός.

Αυτά είναι τα βασικά της εξωτερικής του εμφάνισης. Η μαγεία αυτού του μοντέλου, όμως, κρύβεται στο εσωτερικά ψηφιακά εργαλεία του λογισμικού του. Το ρολόι μπορεί να ανιχνεύει αυτόματα τα swings για να επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τις επιδόσεις τους στο app χωρίς να χρειάζεται να ενεργοποιούν τη λειτουργία με το χέρι. Το ρολόι ανιχνεύει αυτόματα όταν ο χρήστης εκτελεί ένα swing στην περιοχή του γηπέδου, χρησιμοποιώντας το επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιο του Connected Watch, και ξεκινά να παρακολουθεί το χτύπημα. Ολοκληρώνεται όταν το ρολόι αναγνωρίσει ότι τo swing κάνει δεύτερο γκελ. Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες του γκολφ δεν χρειάζεται να θυμούνται τις ακολουθίες των χτυπημάτων τους αφού όλα τα δεδομένα καταγράφονται αυτόματα. Προς το παρόν η λειτουργία αυτή περιορίζεται στην παρακολούθηση του πρώτου χτυπήματος σε κάθε τρύπα.

To interface των χαρτών στην εφαρμογή έχει επανασχεδιαστεί κι αυτό από την αρχή, ώστε να επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν περισσότερο το χάρτη σε μεγαλύτερη διαθέσιμη επιφάνεια οθόνης. Έτσι περισσότερες πληροφορίες εμφανίζονται στην οθόνη ταυτόχρονα, με αποστάσεις, πληροφορίες για τα μπαστούνια, αποτελέσματα και αριθμούς τρυπών να εμφανίζονται καθαρά στην οθόνη καθώς οι χρήστες παίζουν. Όταν ο χρήστης κινεί την κορώνα του ρολογιού, οι χάρτες κινούνται πάνω και κάτω μαζί της, επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν την τοποθεσία της κάθε τρύπας. Όταν οι χρήστες πατούν την απόσταση στην οθόνη, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την τρύπα, όπως το par, την απόσταση από την αρχή και το τέλος του πράσινου. Και κάπως έτσι, ένα άθλημα που έχει ισάριθμους φανς τόσο στην πραγματική υπόστασή του όσο και στην εικονική και πιο διασκεδαστική των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, αποκτά ένα εργαλείο που ενώνει την πραγματικότητα με την ψηφιακή καταγραφή δεδομένων σε χάρτες επαυξημένης πραγματικότητας. Κι αν όλο αυτό ακούγεται δύσκολο σε κάποιους, για τους λάτρεις του γκολφ το TAG Heuer Connected Watch Calibre E4 – Golf Edition είναι ένα νέο φανταστικό παιχνίδι που θα απoγειώσει το πάθος τους σε άλλα επίπεδα.

Περισσότερες πληροφορίες για την TAG Heuer εδώ.