Η γενική καθαριότητα είναι κάτι που αγχώνει τους περισσότερους. Φαίνεται βουνό, αν και το συναίσθημα ανακούφισξης και ευεξίας που λαμβάνουμε μετά , με λίγα συγκρίνεται. Καμιά φορά, χαωνόμαστε και αγχωνόμαστε χωρίς λόγο. Υπάρχουν εύκολοι τρόποι να κρατάμε το σπίτι μας πιο καθαρό, κάνοντας κάτι μικρό κάθε μέρα.

Και μάλιστα, xωρίς πανάκριβα, εξειδικευμένα προϊόντα. Απλά και πρακτικά είναι τα πράγματα.

Αυτά τα πέντε τρικ το πιστοποιούν και σας προτείνουμε να τα δοκιμάσετε από σήμερα κιόλας!

1.Κόκκοι καφέ για λαμπερή μπανιέρα

Απομακρύνετε τη βρωμιά στο δαχτυλίδι γύρω από την αποχέτευση της μπανιέρας, αλλά και τις αποκρουστικές κιτρινίλες που έχουν δημιουργηθεί από άλατα και χρήση, χρησιμοποιώντας λίγους κόκκους καφέ μαζί με σαπούνι. Τρίβετε καλά, ξεπλένετε με ζεστό νερό και απολαύστε!

2.Ξυδάκι για τις κακές μυρωδιές από τον φούρνο μικροκυμάτων

Όλοι οι φούρνοι μικροκυμάτων, κάποια στιγμή στη ζωή τους, αποκτούν μυρωδιές διαφόρων ειδών. Ενοχλητικό. Λύνεται όμως, βάζοντας ξύδι σε ένα μικρό μπολ, τοποθετώντας το στον φούρνο μικροκυμάτων για πέντε λεπτά και περνώντας, στην συνέχεια, τον φούρνο με ένα υγρό πανί. Μοσχοβολιά!

3. Ξύδι και για καθαρές, αστραφτερές επιφάνειες

Για καθρέφτες, επιφάνειες, πλακάκια μπάνιου και τα συναφή, μία είναι η λύση η σοφή: ένα ποτήρι κρύο νερό και μισό ποτήρι λευκό ξίδι σε ένα μπωλ. Βουτάμε πανάκι με μικροϊνες και αυτό είναι όλο.

4. Στοματικό υγρό για την τουαλέτα-ω ναι!

Θέλετε να αστράψει από λευκότητα η λεκάνη της τουαλέτας σας; Ρίξτε περίπου ένα φλιτζάνι στοματικού διαλύματος στην επιφάνεια της λεκάνης, αφήστε να δράσει για μισή ώρα και μετά τρίψτε ξεπλένοντας.

5. Καθαρή σχάρα κλιματιστικού στο πλυντήριο πιάτων

Τα κλιματιστικά συσσωρεύουν πολλή σκόνη και αυτό είναι φουλ ανθυγιεινό. Ξεκουμπώστε την σχάρα και τοποθετήστε την στο πλυντήριο πιάτων, στο πρόγραμμα του ξεπλύματος. Αφού καθαρίσει, την σκουπίζετε καλά για να στεγνώσει και την τοποθετείτε και πάλι στο κλιματιστικό.